ETA din Regatul Unit pentru cetățenii dominicani: Ghidul dumneavoastră complet

De la ieșirea din UE, în februarie 2020, guvernul britanic a depus eforturi susținute pentru a-și digitaliza frontierele și pentru a introduce noi sisteme de procesare a vizelor de călătorie. Ca parte a acestui proces, Regatul Unit va introduce în curând un nou sistem electronic de autorizare a călătoriilor (ETA) pentru cetățenii anumitor țări, inclusiv Republica Dominicană. ETA din Regatul Unit pentru cetățenii dominicani va înlocui actualul program de scutire de vize și va intra pe deplin în vigoare până la sfârșitul anului 2024.

ETA va fi similar cu programele deja existente în alte țări, cum ar fi eTA din Canada și ESTA din SUA. Călătorii din țările eligibile vor putea solicita un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. ETA le va permite călătorilor să rămână în Regatul Unit timp de 6 luni și va fi valabilă pentru intrări multiple.

Cetățenii dominicani care intenționează să călătorească în Regatul Unit ar trebui să se familiarizeze cu noul sistem ETA. Acest ghid acoperă tot ceea ce trebuie să știe cetățenii dominicani despre solicitarea unui ETA pentru Marea Britanie, inclusiv cerințele de eligibilitate, cum să aplice și ce documente trebuie să prezinte. Fie că vă planificați o vacanță sau o călătorie de afaceri, citiți acest ghid înainte de a pleca în Marea Britanie.

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii dominicani?

Regatul Unit impune obligativitatea vizelor pentru cetățenii din mai multe țări. Obținerea unei vize britanice poate dura câteva săptămâni sau chiar luni, în funcție de țara de origine a solicitantului. Există câteva țări care sunt exceptate de la această cerință și nu trebuie să solicite o viză. Aceste țări se află pe lista țărilor scutite de vize din Regatul Unit.

Republica Dominicană este una dintre aceste țări. Începând din 2023, programul de scutire de vize va fi dizolvat și înlocuit cu noul sistem ETA din Regatul Unit. Aceasta înseamnă că cetățenii dominicani care intenționează să viziteze Regatul Unit vor trebui să solicite un ETA înainte de a părăsi Republica Dominicană. Procesul este relativ simplu și poate fi realizat în întregime online.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

În prezent, există 92 de țări eligibile, toate fiind scutite de vize. Posesorii de pașapoarte britanice nu vor trebui să solicite ETA, deoarece sunt deja cetățeni ai Regatului Unit și au dreptul absolut de a intra în Regatul Unit fără nicio problemă.

Alte grupuri de cetățeni britanici care nu trebuie să solicite ETA sunt cetățenii britanici de peste mări, supușii britanici și persoanele protejate britanice. De asemenea, deținătorii de pașapoarte irlandeze nu vor fi obligați să dețină un ETA, deoarece sunt deja eligibili pentru a intra în Regatul Unit în temeiul acordului privind spațiul de călătorie comun. Criteriile de eligibilitate care vor ghida decizia privind persoanele care vor trebui să solicite ETA pentru Regatul Unit nu au fost încă finalizate. Cu toate acestea, cetățenii Republicii Dominicane vor trebui să înceapă să își facă planuri pentru a solicita ETA în 2023.

Care sunt cerințele pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii dominicani?

Pentru a fi eligibili pentru ETA în Regatul Unit pentru cetățenii dominicani, solicitanții trebuie să aibă un pașaport biometric, adică un pașaport care conține un cip electronic cu informații despre titular. ETA sunt valabile doar pentru vizite pe termen scurt, iar solicitanții trebuie să declare scopul vizitei în Regatul Unit atunci când solicită un ETA. Cele trei scopuri principale pentru vizitarea Regatului Unit în baza ETA sunt turismul, afacerile și tranzitul.

Solicitanții trebuie să aibă un cazier judiciar curat sau aproape perfect pentru a putea intra în Regatul Unit. Acest lucru se datorează faptului că guvernul britanic ia securitatea foarte în serios și dorește să își protejeze cetățenii de cei care au un trecut violent sau infracțional. Vizitatorii pot găsi lista completă a cerințelor ETA pe această pagină.

Solicitanții care doresc să lucreze sau să rămână în Regatul Unit pentru o perioadă mai mare de 180 de zile vor trebui, de asemenea, să solicite o viză. Cerințele pentru o viză standard sunt mai stricte decât cele pentru o viză ETA, iar procesul poate dura mai mult de 6 săptămâni. Există și alte cerințe pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească atunci când aplică pentru o viză normală, cum ar fi să demonstreze că au suficienți bani pentru a se întreține pe durata șederii în Regatul Unit.

Cum se desfășoară procesul de depunere a cererii ETA?

Procesul de solicitare a ETA pentru Regatul Unit ar trebui să fie simplu pentru majoritatea solicitanților. Primul pas este să vizitați portalul oficial al guvernului. De acolo, solicitanții vor trebui să găsească formularul de cerere ETA. Vizitatorii vor putea apoi să înceapă să completeze formularul secțiune cu secțiune. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 10 minute de la început până la sfârșit.

Completarea unei cereri poate consuma mult timp dacă solicitanții nu sunt pregătiți cu toate documentele și detaliile necesare. Pentru a evita să pierdeți timp inutil în procesul de depunere a cererilor, trebuie să aveți la îndemână următoarele elemente:

1. Un card de credit sau de debit cu fonduri suficiente pentru a acoperi taxa de înscriere (valoarea taxei urmează să fie stabilită).
2. Informații de contact actualizate (inclusiv adresa de domiciliu, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil).
3. Informații personale (cum ar fi numele și data nașterii).
4. Informații esențiale pentru pașaport.
5. Informații despre locul de muncă (inclusiv numele angajatorului, adresa și numărul de telefon).
6. Transparență și onestitate atunci când răspundeți la întrebările privind eligibilitatea.

Ce se întâmplă dacă o cerere este respinsă?

Se așteaptă ca decizia privind o cerere ETA să nu dureze mai mult de 5 zile lucrătoare, astfel încât, dacă a durat mai mult decât atât, este posibil să fi existat o întârziere în procesarea cererii. În majoritatea cazurilor, decizia va fi comunicată în termen de 72 de ore. În cazul în care motivul refuzului nu este imediat clar, solicitantul poate contacta serviciul clienți pentru mai multe informații.

O cerere poate fi respinsă din cauza unor erori sau omisiuni în documentație. În acest caz, solicitantul ar putea să facă modificările necesare și să retrimită cererea. Nu există nicio garanție că o cerere revizuită va fi acceptată, astfel încât solicitanții ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare posibilitatea de a solicita o viză obișnuită. Acest proces este de obicei mai lung și mai complicat, dar poate fi singura opțiune dacă nu este posibilă o ETA.

De ce introduce guvernul britanic sistemul ETA?

Economia britanică beneficiază în mod semnificativ de călătoriile și turismul receptor, atât direct, cât și indirect. În 2021, s-a estimat că vizitatorii și turiștii internaționali au contribuit cu 131,5 miliarde de lire sterline la economia britanică.

Introducerea sistemului ETA face parte din planul guvernului de a crește valoarea turismului receptor. Veniturile suplimentare colectate din taxa de înscriere vor fi folosite pentru a investi în produse și servicii care să îmbunătățească experiența vizitatorilor și să stimuleze economia Regatului Unit. Cetățenii dominicani care intenționează să viziteze Regatul Unit pot consulta FAQ Marea Britanie pentru detalii suplimentare.

Dominicani în vizită în Regatul Unit în baza unui ETA

Regatul Unit este o țară plină de istorie, cultură și frumusețe naturală. De la orașul plin de viață al Londrei până la dealurile ondulate ale Highlands-ului scoțian, există ceva de care toată lumea se poate bucura. Vizitatorii din Dominica pot explora repere de renume mondial, precum Palatul Buckingham, sau pot admira peisajele din Lake District și Cornwall. ETA Marea Britanie pentru cetățenii dominicani facilitează adăugarea Regatului Unit pe lista de destinații pe care trebuie să le vizitați.