ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Maldive: Ghidul dumneavoastră complet

Ministerul britanic de Interne a făcut schimbări drastice în modul în care gestionează controlul frontierelor și imigrația. Eforturile lor de a simplifica procesul și de a crește vizibilitatea la frontieră au dus la dezvoltarea unui nou sistem ETA pentru Regatul Unit. Se preconizează că acest sistem va fi implementat în 2023 și va fi complet operațional până la sfârșitul anului 2024. Între timp, este esențial ca cei care plănuiesc să călătorească în Regatul Unit să înțeleagă modul în care sistemul ETA le va afecta călătoriile. Acest ghid va cuprinde tot ceea ce trebuie să știți despre ETA pentru cetățenii din Maldive, inclusiv despre cum să aplicați, de ce documente aveți nevoie și criteriile de eligibilitate.

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Maldive?

O ETA este o autorizație electronică de călătorie. ETA va fi legată electronic de pașaportul călătorului; de aici și necesitatea ca solicitanții să dețină un pașaport biometric. Pașapoartele biometrice sunt pașapoarte care conțin datele biometrice ale titularului – cum ar fi amprenta digitală sau scanarea irisului – pe lângă informațiile tradiționale, cum ar fi numele și data nașterii.

ETA din Regatul Unit este similar cu sistemele de autorizare electronică a călătoriilor utilizate de alte țări, cum ar fi Canada (eTA), Australia (ETA) și Statele Unite (ESTA). Aceste sisteme sunt concepute pentru a simplifica procesul de depunere a cererilor de călătorie și pentru a facilita intrarea în țară a călătorilor eligibili din Maldive.

ETA pentru Regatul Unit va fi valabil pentru mai multe călătorii în țară pe o perioadă de 6 luni. ETA nu poate fi reînnoit din interiorul Regatului Unit. În cazul în care un călător din Maldive dorește să rămână în țară pentru o perioadă mai mare de 6 luni, va trebui să solicite un alt tip de viză înainte de călătorie.

Cum să solicitați un ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Maldive

Solicitarea ETA pentru cetățenii din Maldive se va face online prin intermediul site-ului oficial al vizelor britanice. Procesul de depunere a cererii este simplu și ar trebui să dureze câteva minute. Rețineți că toți călătorii eligibili din Maldive trebuie să solicite ETA, indiferent de vârstă. Mai jos sunt prezentate câteva dintre detaliile pe care solicitanții ar trebui să le aibă la îndemână înainte de a începe procesul de înscriere:

Informații personale

Solicitanții vor trebui să furnizeze unele informații personale, cum ar fi numele complet, data nașterii și sexul. Caracterele speciale vor fi permise în câmpul „nume”, iar candidații care nu au un nume de familie vor putea introduce LNU (nume de familie necunoscut) în câmpul „nume de familie”.

Informații despre pașaport

Aceasta include țara de cetățenie a solicitantului, numărul pașaportului, data eliberării pașaportului și data de expirare a pașaportului. De asemenea, persoanele din Maldive care au mai multe cetățenii vor trebui să divulge aceste informații și să furnizeze numerele naționale de identitate și numerele de pașaport ale celorlalte naționalități.

Informații de contact

Aceasta include o adresă de e-mail, un număr de telefon și o adresă poștală. Este esențial ca aceste informații să fie corecte și actualizate, deoarece vor fi folosite pentru a comunica cu solicitanții cu privire la statutul cererii lor și la orice actualizare a programului ETA. Deși toți călătorii eligibili ar trebui să solicite ETA indiferent de vârstă, în cazul în care călătorește un minor, datele de contact furnizate pot fi cele ale unui tutore legal sau ale unui părinte.

Informații de lucru

Persoanele din Maldive vor trebui să furnizeze informații cu privire la situația lor actuală de angajare. Aceasta include titlul postului și datele de contact ale angajatorului. Cererea ETA pentru Regatul Unit solicită aceste informații pentru a stabili dacă solicitantul este un turist sau un vizitator autentic și dacă este puțin probabil să rămână peste termenul de ședere.

Întrebări privind eligibilitatea

Solicitanții vor trebui să răspundă la o serie de întrebări pentru a le determina eligibilitatea. Unele dintre aceste întrebări se referă la antecedentele penale ale solicitantului, deoarece guvernul britanic este interesat să se asigure că numai cei cu cazier curat sunt primiți în țară.

Alte întrebări se referă la starea de sănătate a solicitantului, deoarece guvernul dorește să evite să acorde intrarea pe teritoriul UE oricărei persoane care ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea publică. Există întrebări despre istoricul anterior al solicitantului în materie de imigrație și despre consumul sau posesia de droguri.

Informații de plată

Ultimul pas în acest proces este efectuarea unei plăți sigure cu ajutorul unui card de debit sau de credit. Solicitanții trebuie să se asigure că se află pe portalul guvernamental corect înainte de a face orice plată. Odată ce plata a fost procesată, cererea va fi examinată în câteva zile și va fi aprobată sau respinsă.

În cazul în care este aprobat, solicitantul va primi o confirmare prin e-mail, iar ETA va fi valabil pentru călătoria în Regatul Unit timp de șase luni, începând cu data eliberării. În cazul în care cererea este respinsă, solicitantul va primi, de asemenea, o notificare prin e-mail cu o explicație a motivului pentru care cererea sa nu a fost aprobată. În cazul în care cererea ETA este respinsă, călătorii pot încerca să solicite o viză.

Cerințe ETA pentru Marea Britanie

Cerințele ETA cer ca solicitanții să:

– să aibă un pașaport electronic;
– să nu rămână mai mult de șase luni în Regatul Unit;
– vizita în scopuri de afaceri, turistice sau de tranzit;
– nu reprezintă o amenințare la adresa siguranței persoanelor din Regatul Unit.

De asemenea, pașaportul solicitantului trebuie să fie valabil cel puțin șase luni de la data planificată a plecării din Regatul Unit.

În plus, cetățenii din Maldive nu trebuie să aibă condamnări penale și nici nu intenționează să lucreze în timpul vizitei lor. Îndeplinirea tuturor acestor cerințe nu garantează că va fi emisă o ETA; în cele din urmă, acest lucru este lăsat la discreția autorităților britanice. Cu toate acestea, respectarea cerințelor ETA le va oferi solicitanților cele mai mari șanse de a obține intrarea în Regatul Unit.

Eligibilitate ETA pentru Marea Britanie

Pentru a fi eligibili pentru ETA, călătorii trebuie să provină din una dintre cele 92 de țări aflate pe lista ETA a Regatului Unit. Maldive este una dintre aceste țări. În timp ce toți cetățenii din Maldive au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit, există anumite grupuri de călători care sunt scutiți de această cerință. Printre aceștia se numără deținătorii de pașapoarte britanice și irlandeze. Cetățenii britanici de peste mări și persoanele protejate sunt, de asemenea, scutiți de cerința ETA.

De ce este nevoie de ETA în Regatul Unit?

Venituri crescute

ETA va contribui la creșterea veniturilor din sectorul turismului prin perceperea unei taxe mici pentru fiecare cerere. Vizitatorii din țări care cheltuiesc mult, precum Germania, Irlanda, Spania și Olanda, vor putea vizita Regatul Unit și vor contribui la economia acestuia. Statisticile actuale arată că sectorul turismului a generat 131,5 miliarde de lire sterline pentru economia britanică în 2021. Se estimează că industria turismului creează două milioane de locuri de muncă în Regatul Unit. În plus, taxa de solicitare va contribui la compensarea unor costuri asociate cu procesarea cererilor de viză electronică.

Vizibilitate sporită a frontierei

ETA din Regatul Unit va contribui la îmbunătățirea vizibilității la frontieră, facilitând autorităților urmărirea intrărilor și ieșirilor călătorilor. Sistemul va îmbunătăți, de asemenea, securitatea, permițând autorităților să identifice în avans potențialele amenințări. În prezent, cetățenii din Maldive nu au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit, dar în curând vor fi obligați să obțină o viză ETA. Pentru mai multe informații despre ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Maldive, călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente.