ETA în Regatul Unit pentru cetățenii mauritieni: Un ghid complet

Guvernul britanic a anunțat recent că va fi introdus un nou sistem electronic de autorizare a călătoriilor (ETA) pentru cei care sunt scutiți de viză. Sistemul, care ar trebui să devină complet operațional la sfârșitul anului 2024, va impune tuturor călătorilor fără viză să obțină un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Deși detaliile complete ale noului sistem nu au fost încă făcute publice, se așteaptă ca procesul de solicitare să fie relativ simplu și ca majoritatea persoanelor să poată obține ETA online. Citiți mai departe pentru mai multe informații despre ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mauritieni și despre modul în care aceasta va afecta călătoriile.

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mauritani?

Începând din 2023, toți vizitatorii care călătoresc în Regatul Unit din Mauritius vor trebui să solicite o autorizație electronică de călătorie. ETA este o înregistrare electronică a autorizației de intrare a unui călător, care este legată de pașaportul acestuia. Informațiile conținute în ETA includ date biografice, cum ar fi numele călătorului, data nașterii, naționalitatea și detaliile pașaportului.

Există deja câteva țări care dispun de sisteme de autorizare similare, printre care Canada, Australia și Statele Unite. Pașaportul mauritian se află pe locul 32 în ceea ce privește mobilitatea la nivel mondial – acest lucru înseamnă că mauritienii pot intra în 145 de țări, inclusiv în Regatul Unit, fără viză sau cu viză la sosire. Cu toate acestea, odată ce noul sistem ETA va fi complet implementat, niciun călător mauritian nu va putea intra în Regatul Unit fără un ETA valabil – pe mare, pe uscat sau pe calea aerului.

Cât timp va rămâne valabilă ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mauritieni?

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii mauritieni este valabil șase luni. Valabilitatea începe să curgă din ziua în care se emite ETA. Acest lucru ar putea fi un dezavantaj major pentru persoanele care nu intenționează să viziteze Regatul Unit în următoarele câteva zile, deoarece șederea lor în Regatul Unit va fi scurtată, în funcție de numărul de zile rămase din ETA.

ESTA american este valabil doi ani, ETA australian este valabil un an, iar eTA canadian este valabil cinci ani. Călătorii mauritieni care vizitează frecvent aceste țări ar trebui să obțină ETA corespunzătoare înainte de călătorie. Diferitele perioade de valabilitate pot crea confuzie, astfel încât este important ca cetățenii din Mauritius să verifice cerințele țării de destinație sau de tranzit înainte de călătorie.

Ce pot face cetățenii mauritieni în Regatul Unit în baza unui ETA?

Cetățenii mauritieni care doresc să călătorească în Regatul Unit în interes de afaceri, de plăcere sau în tranzit pot solicita un ETA. Studiile pe termen scurt, cu o durată mai mică de șase luni, sunt permise în cadrul unui ETA, dar nu și munca. Cei care doresc să lucreze în Regatul Unit trebuie să solicite viza de muncă corespunzătoare. Printre activitățile de afaceri permise în cadrul unui ETA se numără participarea la întâlniri de afaceri și conferințe, negocierea contractelor și participarea la târguri sau expoziții.

Scopurile de plăcere includ turismul, vizitarea prietenilor și a familiei și participarea la evenimente sportive și culturale. Cetățenii mauritieni care călătoresc cu un ETA vor trebui să aibă un pașaport valabil cu o dată de expirare de cel puțin șase luni. De asemenea, trebuie să aibă suficienți bani pentru a se întreține pe durata șederii în Regatul Unit. Cei care călătoresc în interes de afaceri ar putea fi nevoiți să prezinte dovezi privind activitățile comerciale din Regatul Unit.

Cerințele ETA din Marea Britanie pentru cetățenii mauritani

În afară de faptul că trebuie să aibă un pașaport electronic valabil, cetățenii mauritieni nu trebuie să aibă antecedente penale sau acuzații de terorism. În plus, călătorii din Mauritius nu trebuie să fi încălcat anterior politica de imigrare, nu doar în Regatul Unit, ci și în alte țări pe care le-au vizitat. De asemenea, solicitanții ETA trebuie să aibă intenția de a rămâne în Regatul Unit pentru mai puțin de șase luni și să completeze o cerere online. Înainte de îmbarcarea în avion, călătorii trebuie să aibă un ETA aprobat.

Cu toate acestea, îndeplinirea tuturor acestor cerințe nu garantează intrarea în Regatul Unit. Un polițist de frontieră poate investiga mai mult dacă are îndoieli cu privire la intențiile unui călător sau dacă consideră că un vizitator reprezintă un risc pentru securitatea publică sau siguranța publică. Verificările sau investigațiile suplimentare pot încetini procesul de intrare în Regatul Unit, astfel încât călătorii sunt sfătuiți să coopereze și să aloce timp suplimentar la frontieră.

Eligibilitatea ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mauritani

Mauritius se numără deja printre cele 92 de țări care sunt eligibile pentru programul ETA. Cu toate acestea, cetățenii mauritieni care au mai mult de o cetățenie vor trebui să își declare celelalte naționalități. În plus, aceștia trebuie să furnizeze pașaportul și numerele de identificare emise de aceste naționalități, deoarece autoritățile britanice trebuie să aibă o evidență completă a identității și naționalității călătorului.

Procesul de solicitare a ETA în Marea Britanie

Solicitarea ETA pentru Regatul Unit se va face în întregime online, facilitând astfel solicitarea de intrare în Regatul Unit. Întregul proces poate fi finalizat în doar câteva minute, iar odată ce cererea a fost trimisă, o decizie va fi comunicată, de obicei, în câteva zile lucrătoare. Pentru a completa cererea, călătorii din Mauritius vor trebui să furnizeze câteva informații personale de bază și detalii despre pașaport. Cei care folosesc încă un pașaport tradițional vor trebui să solicite mai întâi un pașaport biometric la agenția mauritiană competentă.

Solicitanții vor trebui să furnizeze, de asemenea, informații despre situația lor actuală de angajare, inclusiv datele de contact ale angajatorului. În plus, solicitanților li se vor pune o serie de întrebări pentru a determina eligibilitatea lor pentru ETA. Printre aceste întrebări se numără, de exemplu, dacă au fost vreodată condamnați pentru o infracțiune sau dacă au vreo afecțiune medicală care ar putea necesita o atenție specială. Răspunsul sincer și precis la aceste întrebări este esențial pentru a asigura succesul procesului de înscriere.

Cât costă taxa de solicitare a ETA în Marea Britanie?

Costul taxei de solicitare a ETA pentru Regatul Unit nu a fost încă stabilit. Cu toate acestea, deoarece nu se va depune nicio cerere fără plata taxei corespunzătoare, va fi necesar un card de credit sau de debit. Odată ce plata a fost efectuată cu succes, cererea va intra în faza de examinare. În cazul în care detaliile lipsesc sau sunt inexacte, cererea va fi respinsă. Solicitanții pot depune o nouă cerere sau pot solicita o viză.

Câți călători vor fi afectați de sistemul ETA din Regatul Unit?

Se estimează că sistemul ETA din Regatul Unit afectează anual 30 de milioane de călători. Cu toate acestea, impactul va fi unul ușor, având în vedere că procesul de depunere a cererilor se va face online și va fi aprobat sau respins în câteva zile. Cu un ETA, călătorii vor putea intra în Regatul Unit de mai multe ori în decurs de șase luni. Cele patru țări britanice pe care vizitatorii le pot explora cu ETA sunt Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Pot călătorii să treacă la o viză britanică după ce au intrat în Regatul Unit cu o viză ETA?

Nu, nu este posibil. Călătorii din Mauritius care doresc să rămână în Regatul Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni trebuie să solicite viza corespunzătoare înainte de a se îmbarca în avion. Odată ajunși în Regatul Unit, călătorii nu vor putea reînnoi un ETA expirat. Cei care depășesc perioada de ședere ETA pot fi supuși amenzilor și deportării. Călătorii din Mauritius sunt încurajați să consulte întrebările frecvente privind ETA în Regatul Unit pentru informații suplimentare.