Ghid complet pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Kittiția și Nevisia

În prezent, Regatul Unit este în curs de a introduce noul sistem ETA, care va fi implementat până în anul 2024. Acest program va înlocui actualul sistem de scutire de vize și va afecta călătorii din mai multe țări, inclusiv Saint Kitts și Nevis. Citiți în continuare un ghid complet al noului ETA, inclusiv informații despre ce vă puteți aștepta de la acest program și cum puteți aplica.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Kittiția și Nevis?

Călătorii experimentați ar putea fi deja familiarizați cu ESTA din Statele Unite sau ETA din Canada, sisteme care au inspirat noul program ETA din Regatul Unit. Aceste sisteme introduc permise de călătorie digitale, oferind guvernului un control și o supraveghere mai mare asupra persoanelor care intră în țară și contribuind la asigurarea unei mai mari securități la frontieră. ETA din Regatul Unit, care înseamnă Electronic Travel Authorisation (Autorizație electronică de călătorie), face parte dintr-un plan guvernamental de digitalizare a frontierelor țării. Acesta va înlocui în curând actualul sistem britanic de scutire de vize.

ETA este un permis digital, nu o viză. Titularii de ETA au permisiunea de a intra în Regatul Unit și pot petrece până la șase luni în această țară. Acesta nu înlocuiește și nu afectează sistemul de vize, iar călătorii care au nevoie în prezent de viză pentru a intra în Regatul Unit vor avea în continuare nevoie de viză atunci când programul ETA va intra în vigoare.

Cum vor fi afectați călătorii din Kittiția și Nevis?

Regatul Unit a încheiat acorduri de scutire de vize cu o serie de țări, inclusiv cu membrii Commonwealth-ului Națiunilor. În calitate de țară din Commonwealth, Saint Kitts și Nevis se află pe listă. În prezent, călătorii din St Kitts și Nevis au nevoie doar de pașaport pentru a intra în Regatul Unit și nu trebuie să solicite alte documente. Acest lucru se va schimba odată cu intrarea în vigoare a sistemului ETA. În viitor, cetățenii din Saint Kitts și Nevis vor avea nevoie de un ETA, precum și de pașaport, dacă doresc să călătorească în Regatul Unit.

Regatul Unit are legături istorice puternice cu Saint Kitts și Nevis, care este o destinație turistică populară. Călătorii din Saint Kitts și Nevis vin în Marea Britanie din mai multe motive. Unele dintre acestea ar putea include următoarele:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri de studiu
– Vizitarea prietenilor și a familiei
– Tratament medical

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Kittiția și Nevis se va elibera călătorilor care vin din oricare dintre motivele de mai sus. Există un singur formular de cerere, pe care toți călătorii trebuie să îl completeze. O ETA aprobată le permite cetățenilor din Kittians și Nevians să petreacă până la șase luni în Regatul Unit.

Sistemul de vize nu va fi modificat prin introducerea ETA. Acest lucru înseamnă că persoanele care călătoresc în Kittiția și Nevis care au nevoie în prezent de viză vor avea în continuare nevoie de viză. De exemplu, cei care doresc să lucreze în Regatul Unit, să locuiască permanent în această țară sau să petreacă o perioadă lungă de timp (mai mult de șase luni) în Regatul Unit vor trebui să solicite o viză, deoarece ETA nu acoperă situația lor.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Kittiția și Nevisia

Formularul de cerere ETA va fi disponibil doar online. Scopul subiacent al sistemului ETA este de a digitaliza frontierele Regatului Unit, astfel încât formularul de cerere este doar digital.

Înainte de a-și face planurile de călătorie, vizitatorii sunt sfătuiți să consulte lista publicată a cerințelor pentru cererea ETA. Este important de recunoscut faptul că aceste informații nu au fost încă finalizate și pot suferi modificări înainte de introducerea sistemului. Nu au fost confirmate toate detaliile. De exemplu, costul taxei de solicitare a ETA nu a fost încă publicat. În ciuda acestui fapt, este totuși o idee bună pentru călători să se uite la aceste cerințe, deoarece vor vedea la ce să se aștepte de la program. Printre cerințele pentru ETA se numără următoarele:

– Un pașaport biometric valabil eliberat de una dintre țările de pe lista de eligibilitate.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Informații personale. Acestea vor include date precum data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Scopul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi adresa pe durata șederii în țară.
– Un card de debit sau de credit pentru taxa de solicitare a ETA.
– Dezvăluirea cazierului judiciar, a infracțiunilor de imigrare din trecut și a apartenenței (trecute sau prezente) la orice grup sau organizație interzisă.

ETA este conceput pentru a îmbunătăți controlul frontierelor Regatului Unit, ceea ce include un proces mai eficient de control de securitate. Călătorilor care au legături cu organizații teroriste, bande sau crimă organizată li se poate refuza cererea dacă se consideră că reprezintă o amenințare pentru siguranța Regatului Unit.

Înainte de a putea fi procesată cererea, solicitanții trebuie să completeze corect formularele și să achite integral taxa de înscriere. Taxa poate fi achitată online cu ajutorul unui card de debit sau de credit.

Procesarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Kittiția și Nevisia

Este de așteptat ca transportatorii să condiționeze călătoria în Regatul Unit de o ETA aprobată. Prin urmare, călătorii ar trebui să completeze formularul de cerere cu mult timp înainte de începerea călătoriei, lăsând suficient timp pentru ca acesta să fie procesat complet. Aceștia vor trebui să prezinte de două ori ETA pentru cetățenii din Kittiția și Nevis de două ori – prima dată la aeroportul de plecare și din nou la controlul de frontieră la sosirea în Regatul Unit. Un pasager care nu poate prezenta o ETA poate fi refuzat la îmbarcare.

Procesarea unei cereri ETA poate dura până la 72 de ore înainte de a fi aprobată sau respinsă. Cererile ETA respinse pot fi contestate. În cazul în care recursul nu este admis, călătorii pot avea în continuare posibilitatea de a solicita o viză pentru a călători în Regatul Unit. Acesta este un proces mult mai lung și mai complicat.

Călătoria cu ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Kittiția și Nevis

Odată ce un cetățean din Kittiția și Nevisia a primit un ETA, acesta are permisiunea de a intra în Regatul Unit și de a rămâne acolo până la șase luni. În această perioadă, nu pot lucra legal, dar se pot înscrie la un curs de studii. În cadrul Regatului Unit, există patru țări constitutive: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Nu există niciun control la frontieră între ele, ceea ce permite libertatea de circulație. Cu toate acestea, ETA nu este valabilă în Republica Irlanda, care este o țară independentă.

Dacă un călător din Saint Kitts și Nevis dorește să viziteze și alte țări europene în cadrul călătoriei sale, ar trebui să se informeze cu privire la cerințele de intrare relevante. Regatul Unit nu este membru al zonei de liberă circulație Schengen sau al Uniunii Europene, iar ETA nu este valabilă pentru a intra în niciuna dintre aceste țări. ETIAS, sistemul digital de permise de călătorie al Uniunii Europene, este în curs de dezvoltare.