Ghid complet pentru noul ETA din Marea Britanie pentru cetățenii din Bahamas

Oricine călătorește în Regatul Unit începând cu anul 2024 va trebui să fie familiarizat cu noul sistem ETA. Acest viitor program va înlocui actualul sistem de scutire de vize. Călătorii din Bahamas, precum și vizitatorii din multe alte țări, trebuie să solicite un ETA înainte de a intra în țară. În acest ghid, veți afla cum să faceți acest lucru și la ce să vă așteptați de la noul sistem.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Bahamas?

ETA înseamnă Electronic Travel Authorisation (autorizație electronică de călătorie) și este un sistem nou pentru Regatul Unit. Cu toate acestea, se bazează pe programe existente în alte țări. În special, este foarte asemănător cu ESTA din Statele Unite și ETA din Canada. ETA britanică face parte din programul guvernamental de digitalizare a frontierelor țării. Când noul sistem va intra în vigoare, guvernul va putea supraveghea mai bine persoanele care intră și ies din țară. Aceasta va crea un proces de control mai puternic pentru călători.

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Bahamas se prezintă sub forma unui permis digital. Titularul ETA a primit permisiunea de a intra în Regatul Unit și poate rămâne în țară pentru o perioadă de până la șase luni. Nu este același lucru cu o viză, iar procesul de solicitare este mult mai simplu și mai rapid decât o cerere de viză.

Cum îi afectează ETA pe cetățenii din Bahamas?

La fel ca alte națiuni din Commonwealth, Bahamas are un acord de scutire de vize cu Regatul Unit. Acest lucru înseamnă că cetățenii din Bahamas pot intra în Regatul Unit fără viză. Călătorii din Bahamas, precum și cei din alte țări, vor fi afectați de noul program ETA. Aceștia nu vor mai avea nevoie de viză pentru a vizita Regatul Unit, dar vor trebui să solicite un ETA.

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Bahamas va fi eliberat pentru vizitatorii care vin în țară pentru o perioadă scurtă (mai puțin de șase luni) în mai multe scopuri diferite. Aceste motive pot include următoarele:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri pe termen scurt sau programe de studiu
– Vizite la prieteni și familie
– Tratamente medicale

Există excepții de la acest sistem, iar unii cetățeni din Bahamas vor trebui să solicite o viză dacă vin în Regatul Unit. În general, dacă doresc să petreacă mai mult de șase luni în Regatul Unit, vor trebui să solicite o viză. Același lucru este valabil și în cazul în care aceștia doresc să lucreze în Regatul Unit. Procesul de solicitare a vizei este complet separat de ETA.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Bahamas

În prezent, toate detaliile programului ETA nu au fost încă finalizate, iar unele aspecte ale sistemului se pot schimba pe măsură ce se apropie data de începere. Cu toate acestea, unele informații au fost publicate. Acest lucru le oferă călătorilor o idee despre ce se pot aștepta de la procesul de solicitare a ETA.

Pentru a afla mai multe despre acest sistem, vizitatorii ar trebui să consulte lista de cerințe ETA. Toți călătorii care speră să meargă în Regatul Unit ar trebui să fie pregătiți din timp cu aceste cerințe. Unele dintre aceste cerințe ETA includ următoarele:

– Un pașaport biometric valabil dintr-o țară aflată pe lista de eligibilitate.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Informații personale, care vor include date privind data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Motivul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi o adresă în timpul șederii în țară.
– Plata taxei de solicitare a ETA.
– Dezvăluirea oricărui cazier judiciar, a infracțiunilor legate de imigrație și a apartenenței (trecute sau prezente) la grupuri sau organizații interzise.

Ultimul punct de pe listă este conceput pentru a ajuta la depistarea riscurilor de securitate. Călătorilor care sunt considerați că reprezintă o amenințare la adresa siguranței Regatului Unit și a cetățenilor săi li se va refuza cererea ETA.

Călătorii vor trebui să solicite ETA online. Acesta este un sistem complet digital, astfel încât nu vor fi disponibile alternative pe suport de hârtie.

Prelucrarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Bahamas

Înainte ca o cerere ETA să poată fi procesată, solicitanții vor trebui să plătească o taxă. Acesta nu este rambursabil și trebuie plătit integral. Odată ce a fost plătită și formularul de cerere a fost completat în întregime, cererea va trece la etapa de procesare.

Un ETA poate dura până la 72 de ore înainte de a fi aprobat sau refuzat. În cazul în care o cerere este respinsă, călătorii vor putea contesta decizia. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să solicite în schimb o viză. Acesta este un proces mai lung, mai complicat și poate dura mult mai mult timp.

Este de așteptat ca transportatorii să facă din ETA aprobată o condiție de transport. Prin urmare, pasagerii ar trebui să se asigure că își completează cererea cu mult timp înainte de călătorie. În cazul în care nu pot prezenta o ETA aprobată atunci când se află la aeroportul de plecare, este posibil să li se refuze îmbarcarea.

Călătoria cu ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Bahamas

Odată ce cererea ETA a fost aprobată, călătorul are permisiunea de a rămâne în Regatul Unit pentru o perioadă de până la șase luni. Aceștia nu pot lucra în țară. Regatul Unit este format din patru țări constitutive: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Titularul unui ETA poate călători liber între aceste patru țări, folosind orice mijloc de transport pe care îl preferă. ETA nu se extinde la Republica Irlanda, care este o țară independentă.

ETA este valabilă numai pentru Regatul Unit. Bahamienii care doresc să viziteze alte țări europene în cadrul călătoriei lor ar trebui să verifice cerințele de intrare relevante. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al spațiului Schengen. Călătorii sunt încurajați să consulte pagina de întrebări frecvente privind ETA în Marea Britanie pentru detalii suplimentare.

Bahamieni în Regatul Unit

Bahamas a devenit independentă de Regatul Unit în 1973. Rămâne o țară din Commonwealth și are o relație strânsă cu Regatul Unit. Mulți cetățeni din Bahamas aleg să viziteze Regatul Unit din motive turistice, în timp ce alții vin să-și viziteze prietenii și familia care s-au stabilit acolo.