Intră în vigoare creșterea pragului salarial pentru lucrătorii calificați

| aprilie 8, 2024
Intră în vigoare creșterea pragului salarial pentru lucrătorii calificați

Guvernul Regatului Unit (UK) a majorat pragul general de salarizare pentru lucrătorii calificați internaționali.

Întreprinderile din Regatul Unit trebuie să plătească acum mai mult pentru a angaja lucrători internaționali.

Începând cu 4 aprilie, pragul general de salarizare pentru muncitorii calificați este de 38.700 de lire sterline, o creștere de 48% față de 26.200 de lire sterline, cât era până acum.

Potrivit guvernului, această creștere va contribui la asigurarea faptului că sistemul de imigrație din Marea Britanie se va concentra pe recrutarea de lucrători cu înaltă calificare.

De asemenea, va contribui la creșterea economiei britanice, reducând în același timp numărul total al migrației nete.

„Este timpul să închidem robinetele și să punem capăt fluxului de muncitori ieftini din străinătate”, a declarat secretarul Ministerului de Interne, James Cleverly, într-un comunicat de presă.

El a adăugat că cifrele ridicate „nesustenabile” ale migrației sunt „pur și simplu nedrepte”, deoarece „subminează salariile oamenilor care muncesc din greu [British].”

Cleverly a adăugat: „Și angajatorii trebuie să își joace rolul și să pună pe primul loc lucrătorii britanici”.

Majorarea pragului salarial face parte dintr-un pachet de măsuri solide și echitabile anunțate de ministrul de interne în decembrie 2023.

Modificările aduse de Marea Britanie politicilor de imigrare înseamnă că 300.000 de persoane care au sosit în țară anul trecut nu vor mai putea face acest lucru.

Pragul listei de salarii pentru imigrare

O altă parte a modificărilor de politică pentru a reduce numărul de migrație netă este înlocuirea listei de ocupații deficitare (SOL) cu o listă de salarii pentru imigranți (ISL).

Guvernul a subliniat că niciun sector nu ar trebui să depindă permanent de imigrație.

Angajatorii nu vor mai putea plăti imigranții mai puțin decât lucrătorii britanici în ocupațiile deficitare.

Locurile de muncă incluse în ISL „nu trebuie să servească la reducerea salariilor și să submineze recrutarea de lucrători britanici”.

Rolurile vor fi incluse în LSI doar dacă sunt calificate și deficitare și dacă sunt considerate „rezonabile”, având în vedere eforturile actuale de a investi în forța de muncă rezidentă.

Ca urmare a recomandării Comitetului consultativ pentru migrație (MAC), ISL va include 21 de roluri.

Doar opt la sută din toate locurile de muncă eligibile pentru ruta de angajare a lucrătorilor calificați sunt incluse în ISL.

La fel ca în cazul SOL, locurile de muncă ISL vor beneficia de o reducere de 20% pe baza noului prag salarial majorat.

Începând cu 4 aprilie, angajatorii care sponsorizează lucrători calificați trebuie să plătească cel puțin 38.700 de lire sterline sau „tariful curent” al postului, oricare dintre acestea este mai mare.

Acest lucru înseamnă că pragul salarial redus pentru locurile de muncă pentru muncitorii calificați generaliști din ISL va fi acum de 30.960 de lire sterline.

Lucrătorii din domeniul sănătății și al îngrijirii și cei care ocupă locuri de muncă aflate pe grilele naționale de salarizare sunt exceptați de la noua cerință privind salariul mediu.

Cu toate acestea, pentru lucrătorii din domeniul sănătății și al îngrijirii se aplică în continuare un prag standard, care va crește de la 26.200 la 29.000 de lire sterline.

Acest lucru înseamnă că pragul salarial redus pentru locurile de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale din ISL va fi acum de 23.200 de lire sterline.

Forța de muncă britanică „Planul de întoarcere la muncă”

Ministrul de Interne, Cleverly, a declarat că guvernul își reorientează legislația privind imigrația pentru a acorda prioritate „celor mai străluciți și mai buni care au competențele de care economia noastră are nevoie”.

Acest lucru implică acordarea de prioritate lucrătorilor și angajatorilor britanici care investesc în formarea, perfecționarea și angajarea lucrătorilor casnici.

Secretarul britanic pentru Muncă și Pensii, Mel Stride, consideră că Marea Britanie s-a bazat prea mult timp pe forța de muncă din străinătate, în condițiile în care există talente locale.

El a declarat că majorarea pragului salarial și reformele privind ajutoarele sociale vor debloca potențialul forței de muncă britanice.

„Sunt hotărât să le ofer persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sprijinul de care au nevoie pentru a merge mai departe prin planul nostru de 2,5 miliarde de lire sterline Back to Work”, a declarat Stride.

El a adăugat că rețeaua de centre de ocupare a forței de muncă din Marea Britanie oferă „ucenicii, tabere de pregătire și programe de calificare pentru a ajuta și mai mulți oameni să lucreze”.

Planul „Înapoi la muncă” urmărește să elimine obstacolele din calea ocupării unui loc de muncă pentru peste un milion de britanici care sunt șomeri pe termen lung, bolnavi pe termen lung sau cu handicap.

Alte măsuri de reducere a migrației nete

De asemenea, guvernul britanic a pus în aplicare mai multe măsuri pentru a reduce migrația netă.

Începând cu 11 martie, firmele de îngrijire care intenționează să angajeze lucrători migranți trebuie să se înregistreze la Comisia pentru calitatea îngrijirii. (CQC)

Această schimbare are ca scop să contribuie la reducerea și prevenirea exploatării și abuzurilor lucrătorilor din acest sector.

De asemenea, guvernul a interzis lucrătorilor din domeniul sănătății și al asistenței medicale să aducă persoane aflate în întreținere în Marea Britanie.

Din ianuarie 2024, doar anumiți deținători de vize de student își pot aduce familiile în Marea Britanie. Aceștia pot trece la vize de muncă numai după ce își termină cursul.

De asemenea, MAC revizuiește în prezent ruta vizelor pentru absolvenți pentru a verifica dacă aceasta își îndeplinește scopul și nu face obiectul unor abuzuri.

Începând cu 11 aprilie, venitul minim necesar pentru vizele familiale va crește de la 18.600 de lire sterline la 29.000 de lire sterline.

Această sumă va fi majorată și mai mult, până la 38.700 de lire sterline până la începutul anului 2025, pentru a se asigura că persoanele aflate în întreținere aduse în Regatul Unit sunt sprijinite financiar.

Din februarie 2024, migranții vor plăti, de asemenea, o suprataxă de sănătate pentru imigranți (IHS) mai mare. Taxele mai mari vor crește semnificativ costul total al obținerii unei vize pentru Regatul Unit.