ETA din Regatul Unit pentru cetățenii salvadorieni: Ce trebuie să știți

Noul sistem ETA din Regatul Unit va intra în curând în vigoare, schimbând experiența de călătorie a multor vizitatori. Cetățenii din El Salvador se numără printre cei care vor fi afectați de noul program. Acest ghid explică cum se solicită ETA pentru Regatul Unit, cum va funcționa noul sistem și ce trebuie să știe călătorii înainte de a începe călătoria.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii salvadorieni?

Deși ETA, care înseamnă Electronic Travel Authorisation (Autorizație electronică de călătorie), este un program nou în Regatul Unit, este posibil ca călătorii să aibă deja experiență cu programe similare. Sistemul se bazează pe sistemele existente în țări precum Statele Unite și Canada. Aceasta face parte din inițiativa guvernului britanic de digitalizare a frontierelor. Atunci când sistemul ETA va fi finalizat, acesta va oferi guvernului mai multe informații despre vizitatorii care vin în țară. De asemenea, va crea un proces de securitate mai puternic, facilitând identificarea și semnalarea potențialelor riscuri pentru Regatul Unit.

ETA nu este o viză și are un proces de solicitare mult mai simplu și mai ușor decât o viză. În schimb, acesta este introdus pentru a înlocui actualul sistem de scutire de vize. Acesta este un permis de călătorie digital. Posesorii de ETA pentru cetățenii salvadorieni din Regatul Unit au permisiunea de a intra în Regatul Unit.

Cum îi afectează ETA pe călătorii salvadorieni?

El Salvador se află pe lista celor 92 de țări care au un program de scutire de vize cu Regatul Unit. Cetățenii din aceste țări nu trebuie să parcurgă un proces lung de solicitare a vizelor dacă doresc să viziteze Regatul Unit. În cadrul noului sistem, cetățenii salvadorieni nu vor avea nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, ei vor trebui să solicite un ETA înainte de a călători.

Unii cetățeni salvadorieni merg în Regatul Unit cu intenția de a rămâne acolo pentru o perioadă lungă de timp, pentru a locui acolo sau pentru a lucra în țară. În aceste situații, în prezent au nevoie de viză. Acest lucru nu se va schimba în cadrul noului sistem. Călătorii care au nevoie de viză vor trebui să parcurgă un proces separat de solicitare a vizei, care nu are legătură cu ETA.

Cu toate acestea, călătorii salvadorieni care nu intenționează să muncească în Regatul Unit și care vor petrece mai puțin de șase luni în această țară vor putea face acest lucru doar cu un ETA. Mulți călători vin în Marea Britanie pentru a se bucura de o vacanță, dar există și alte motive pentru a călători. Printre aceste motive se numără următoarele:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri pe termen scurt sau programe de studiu
– Vizitarea prietenilor și a familiei
– Proceduri medicale

Călătorii care vin în Regatul Unit din oricare dintre aceste motive pot solicita un ETA. Este posibil ca unii cetățeni salvadorieni să dorească să vină în Regatul Unit pentru a cere azil. În acest caz, va trebui să parcurgă un proces de solicitare separat.

Procesul de solicitare a ETA pentru cetățenii salvadorieni din Marea Britanie

Până când sistemul ETA nu este finalizat, informațiile despre acesta nu pot fi verificate în totalitate. Guvernul britanic a publicat câteva informații despre programul planificat, dar acestea pot fi modificate. Cu toate acestea, merită să analizați aceste informații, deoarece le oferă călătorilor o idee despre ce se pot aștepta atunci când programul va intra în vigoare.

Formularul de cerere ETA va fi disponibil doar online. Deoarece ETA face parte dintr-un sistem digital, nu vor exista alternative pe suport de hârtie. Au fost publicate unele cerințe pentru ETA. Cu toate că acestea se pot schimba atunci când sistemul este introdus, ele includ următoarele:

– Un pașaport biometric valabil dintr-o țară aflată pe lista de eligibilitate. În funcție de țara emitentă, este posibil ca acest pașaport să fie valabil timp de 3-6 luni de la data planificată a călătoriei.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– informații personale. Acestea vor include date precum data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Motivul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Câteva detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi adresa în timpul șederii în țară.
– Card de credit sau de debit pentru a acoperi taxa de solicitare a ETA.
– Dezvăluirea cazierului judiciar, a antecedentelor de infracțiuni în materie de imigrație și a apartenenței la organizații sau grupuri interzise.

Ultimul punct de pe această listă este deosebit de important. Unul dintre motivele pentru care se introduce ETA este acela de a servi drept proces de verificare a riscurilor de securitate. Unui solicitant care este considerat a reprezenta o amenințare pentru Regatul Unit i se va refuza cererea ETA.

Procesarea ETA în Marea Britanie pentru cetățenii salvadorieni

O parte a cererii ETA presupune plata unei taxe nerambursabile. În cazul în care nu este achitată integral, cererea nu va fi procesată. Odată ce cererea este completă și taxa a fost plătită, aceasta va intra în coada de procesare. Se așteaptă o perioadă de procesare de până la 72 de ore, astfel încât călătorii trebuie să țină cont de acest lucru atunci când își planifică călătoria.

Este esențial ca pasagerii să ajungă la aeroportul de plecare cu cererea ETA completată și aprobată. Se așteaptă ca transportatorii să facă din ETA aprobată o condiție de transport. În cazul în care un călător nu are un ETA pentru cetățenii salvadorieni din Regatul Unit atunci când ajunge la poarta de îmbarcare, i se poate refuza dreptul de a se îmbarca în avion.

La sosirea în Regatul Unit, călătorii vor trece prin controlul de frontieră britanic. În acest caz, vor trebui din nou să își arate ETA. În cazul în care o cerere ETA este respinsă, solicitantul poate contesta decizia. Cu toate acestea, acest proces va fi mai lung decât o cerere standard. Un călător a cărui cerere ETA a fost respinsă poate solicita, de asemenea, o viză, care are un timp de procesare mult mai lung.

Călătoria cu ETA în Regatul Unit pentru cetățenii salvadorieni

ETA le oferă călătorilor salvadorieni permisiunea de a petrece până la șase luni în Marea Britanie. Regatul Unit este format din patru țări constitutive: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Nu există niciun control la frontieră între aceste țări, astfel încât călătorii se pot deplasa liber între ele, folosind orice mijloc de transport. Această autorizație nu se aplică Republicii Irlanda, care este o țară independentă.

Regatul Unit nu este membru al zonei comune de călătorie Schengen și nici al Uniunii Europene. O ETA va afecta doar capacitatea călătorului de a intra în Regatul Unit. Acesta nu este valabil în nicio altă țară europeană, astfel încât salvadorienii care doresc să viziteze alte părți ale Europei în cadrul călătoriei lor vor trebui să se informeze cu privire la cerințele de intrare relevante. UE este în curs de a introduce propriul sistem similar, ETIAS. Pentru mai multe informații despre ETA pentru Regatul Unit, consultați pagina de întrebări frecvente.