Ministerul de Interne respectă pachetul de reducere a migrației nete

| aprilie 12, 2024
Ministerul de Interne respectă pachetul de reducere a migrației nete

Ministerul de Interne din Regatul Unit și-a respectat promisiunea de a transforma sistemul de imigrație al țării și de a reduce migrația netă.

Modificările politice semnificative pe care secretarul Ministerului de Interne, James Cleverly, le-a anunțat în decembrie 2023 au intrat toate în vigoare.

„Am promis acțiune și am realizat-o cu o viteză remarcabilă”, a spus el despre reducerea cifrelor nesustenabile ale migrației nete într-un nou comunicat.

El a subliniat că modificările au ca scop „să protejeze lucrătorii britanici și salariile lor [și} să se asigure că cei care își aduc familia în Marea Britanie nu împovărează contribuabilii”.

De asemenea, modificările urmăresc „să construiască un sistem de imigrație pregătit pentru viitor și în care publicul să aibă încredere”, a adăugat Cleverly.

Setul complet de modificări ale politicii de imigrare, care au fost toate puse în aplicare, include următoarele:

Din ianuarie 2024, aproape toți deținătorii de vize de student nu mai pot aduce persoane aflate în întreținere în Regatul Unit. De asemenea, aceștia pot trece la viza de muncă numai după ce își termină cursul.

Din martie 2024, lucrătorilor din domeniul sănătății și al asistenței medicale li se interzice să-și aducă familiile în țară.

Firmele de îngrijire care sponsorizează lucrători migranți trebuie să se înregistreze la Comisia pentru calitatea îngrijirii.

Începând cu aprilie 2024, lucrătorii calificați trebuie să atingă pragul general de salariu de 38.700 de lire sterline, față de 26.200 de lire sterline până acum.

De asemenea, guvernul britanic a înlocuit lista de ocupații deficitare (SOL) cu lista de salarii pentru imigranți (ISL).

ISL va oferi o reducere a pragului salarial de 20% la doar opt la sută din locurile de muncă disponibile pe traseul de muncitor calificat.

Acest lucru garantează că angajatorii nu vor mai putea plăti imigranții mai puțin decât lucrătorii britanici în ocupațiile deficitare.

De asemenea, Ministerul de Interne a solicitat Comitetului consultativ pentru migrație (MAC) să revizuiască viza pentru absolvenți pentru a se asigura că aceasta își îndeplinește scopul.

Ultima măsură pusă în aplicare la 11 aprilie este creșterea venitului minim necesar pentru vizele de familie.

Creșterea venitului minim necesar pentru vizele familiale

Noul MIR pentru cetățenii britanici care sponsorizează un soț sau un partener care vine în Regatul Unit cu o viză de familie este de 29.000 de lire sterline.

Comisia de examinare a legislației din cadrul Camerei Lorzilor a considerat că majorarea este „nedreaptă”, dar a intrat în vigoare.

Aceasta reprezintă o creștere de 55% față de MIR anterior, de 18.600 de lire sterline, care a rămas neschimbat timp de un deceniu până în prezent.

În 2025, MIR pentru viză de familie va crește de două ori mai mult pentru a ajunge la 37.800 de lire sterline, la fel ca pragul salarial pentru lucrătorii calificați.

Abordarea etapizată a creșterii MIR oferă familiilor previzibilitate și le permite să planifice în consecință.

Majorarea MIR garantează că orice persoană care vine în Regatul Unit pentru a fi alături de familie este sprijinită financiar.

Cuplurile și familiile pot îndeplini MIR în mai multe moduri, inclusiv prin economii exclusiv sau în plus față de un venit mai mic.

Cetățenii britanici vor beneficia, de asemenea, de un tratament egal cu cel al lucrătorilor migranți calificați, indiferent de copiii sponsorizați.

Guvernul britanic a fost clar că viața de familie nu poate fi stabilită în Regatul Unit pe cheltuiala contribuabililor.

Cifrele ridicate ale migrației nete din Regatul Unit

Potrivit datelor din 2022 ale Oficiului Național de Statistică (ONS), migrația netă a Regatului Unit, sau diferența dintre numărul de persoane care sosesc și cele care părăsesc țara, este de 672.000.

Cifrele sunt în creștere față de cele 607.000 de anul trecut și mai mici decât estimarea de 745.000 pentru anul care se încheie în decembrie 2022.

În discursul său din decembrie 2023, Cleverly a subliniat că numărul migrației nete din Marea Britanie este „încă mult prea mare”.

„Trebuie făcut mult mai mult pentru a reduce aceste cifre, astfel încât lucrătorii britanici să nu fie subminate și serviciile noastre publice să fie mai puțin solicitate”, a spus el.

Noile norme privind migrația legală sunt menite să prevină abuzurile în ceea ce privește sistemul de migrație.

Acestea au ca obiectiv realizarea celei mai mari reduceri din istorie a nivelurilor nesustenabile și nedrepte ale migrației nete.

Se estimează că noile politici vor reduce migrația netă cu 300.000 de persoane.

Date privind vizele britanice eliberate în 2023

Pentru anul care se va încheia în decembrie 2023, Marea Britanie a acordat 616.317 vize lucrătorilor din străinătate și persoanelor aflate în întreținerea acestora.

Aceasta reprezintă o creștere de 46% de la 421.565 în 2022 și cel mai mare număr pentru orice perioadă de 12 luni din 2005 încoace.

De asemenea, este de aproape două ori și jumătate mai mult decât vizele de muncă eliberate înainte de pandemia din 2019.

Din acest număr total, 337.240 sunt pentru solicitanții de vize de muncă, o creștere de 26% față de 2022.

Restul de 279.131 de vize au fost eliberate pentru persoanele aflate în întreținere, dintre care 73% erau membri de familie ai lucrătorilor din domeniul sănătății și al asistenței medicale.

De asemenea, Ministerul de Interne a acordat anul trecut aproximativ 606.000 de vize pentru studenți, 81.000 de vize de familie și 102.000 de vize umanitare.

Numărul de noi vize de studiu eliberate este cu cinci procente mai mic decât anul trecut, dar totuși cu 70% mai mare decât în 2019.

În timp ce vizele pentru studenți au scăzut, scutirile de vize pentru studenți prin intermediul permiselor de muncă pentru absolvenți au crescut cu 57%.

Vizele legate de familie au crescut cu 72% față de 2022, reprezentând cel mai mare an calendaristic înregistrat vreodată.

Pe de altă parte, vizele umanitare eliberate au fost cu 66% mai puține decât în anul precedent.