ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Insulele Marshall: Ce trebuie să știți

Marea Britanie este în curs de a introduce noul sistem ETA, care va înlocui actualul sistem de scutire de vize. ETA, care ar trebui să intre în vigoare până în anul 2024, va afecta călătorii din Insulele Marshall. În acest ghid, veți afla ce este ETA pentru cetățenii din Insulele Marshall, cum se poate solicita și la ce se pot aștepta călătorii de la noul sistem.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Insulele Marshall?

Noul sistem ETA(Electronic Travel Authorisation) este conceput pentru a înlocui programul britanic de scutire de vize. Este un sistem complet digital, introdus ca parte a unei inițiative a guvernului britanic de digitalizare a frontierelor țării. Deși este un sistem nou în Regatul Unit, călătorii pot fi deja familiarizați cu sisteme similare din alte țări. În special, ETA are multe în comun cu ESTA din Statele Unite și ETA din Canada.

ETA este introdusă pentru a oferi guvernului mai mult control și supraveghere asupra persoanelor care intră în Regatul Unit. Astfel, va fi mai ușor să identificați amenințările la adresa securității. Un ETA este mai degrabă un permis de călătorie decât o viză. Procesul de solicitare poate fi completat online și este mult mai rapid și mai simplu decât o cerere de viză.

Cum vor fi afectați călătorii din Insulele Marshall?

Marea Britanie are o listă de 92 de țări cu care a încheiat un acord de scutire de vize. Această listă include Insulele Marshall. Cetățenii acestor țări pot intra în Regatul Unit fără a avea nevoie de viză. În prezent, singurele documente pe care le cer sunt pașaportul. Când va fi introdus noul sistem, călătorii din Insulele Marshall vor trebui să solicite un ETA înainte de a vizita Regatul Unit.

Cetățenii din Insulele Marshall vizitează Regatul Unit din mai multe motive. Motivele vizitelor pe termen scurt pot fi următoarele:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri de studiu
– Vizitarea prietenilor și a familiei
– Tratament medical

Indiferent de motivul vizitei lor, călătorii vor trebui să solicite ETA pentru cetățenii din Insulele Marshall în Marea Britanie. Formularul de cerere este unic, astfel încât toți călătorii vor trece prin același proces de solicitare. Acest lucru le va permite să intre în Regatul Unit și să petreacă până la șase luni în această țară.

Unii cetățeni din Insulele Marshall vor avea nevoie de viză pentru Marea Britanie. Acest lucru este valabil în cadrul sistemului actual și nu se va schimba odată cu ETA. Cetățenii din Insulele Marshall care doresc să petreacă mai mult de șase luni în Regatul Unit, să lucreze sau să locuiască permanent în această țară trebuie să solicite o viză. Procesul de solicitare a vizelor nu va fi afectat de introducerea programului ETA.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Marshallese

Întrucât ETA face parte dintr-un sistem digital, formularul de cerere va fi disponibil doar online. Nu vor exista formulare alternative pe suport de hârtie. De asemenea, solicitanții vor trebui să plătească online taxa de procesare cu un card de debit sau de credit.

Au fost publicate unele informații despre cerințele pentru cererea ETA. Acest lucru se poate schimba, deoarece noul sistem nu a fost încă finalizat. Cu toate că unele detalii se pot schimba până la intrarea în vigoare a programului ETA, este o idee bună pentru călătorii din Insulele Marshall să consulte informațiile publicate pentru a-și face o idee despre ce îi așteaptă. Unele dintre aceste cerințe includ următoarele:

– Un pașaport biometric valabil eliberat de una dintre țările de pe lista de eligibilitate.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– informații personale. Acestea vor include date precum data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Scopul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi adresa pe durata șederii în țară.
– Un card de debit sau de credit pentru taxa de solicitare a ETA.
– Dezvăluirea cazierului judiciar, a infracțiunilor de imigrare din trecut și a apartenenței (trecute sau prezente) la orice grup sau organizație interzisă.

Există mai multe motive care stau la baza introducerii sistemului ETA. Una dintre acestea este de a spori capacitatea guvernului de a proteja Regatul Unit și cetățenii săi de potențiale amenințări. Din acest motiv, se așteaptă ca solicitanții din Insulele Marshall să dezvăluie anumite informații despre trecutul lor, cum ar fi cazierul judiciar. În cazul în care se consideră că reprezintă un risc pentru Regatul Unit, cererea de ETA va fi respinsă.

Cererea trebuie completată și taxa trebuie plătită integral înainte de a putea fi procesată.

Prelucrarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Insulele Marshall

Deși procesul de solicitare a ETA este mult mai rapid decât cel de obținere a unei vize, acesta nu este instantaneu. După ce o cerere este completă, se așteaptă ca procesarea acesteia să dureze până la 72 de ore. Apoi, solicitanții vor fi informați dacă cererea a fost aprobată sau respinsă.

În alte țări cu sisteme similare, transportatorii au făcut din permisele de călătorie electronice o condiție de transport. Este probabil ca același lucru să se întâmple și în Regatul Unit. Acest lucru înseamnă că călătorii din Insulele Marshall trebuie să solicite ETA cu suficient timp înainte de începerea călătoriei, pentru ca aceasta să fie aprobată. Aceștia vor trebui să prezinte la aeroportul de plecare un ETA aprobat de Regatul Unit pentru cetățenii din Insulele Marshall. În cazul în care nu pot face acest lucru, li se poate refuza îmbarcarea. Aceștia vor trebui, de asemenea, să arate ETA atunci când ajung în Regatul Unit.

În cazul în care o cerere ETA este respinsă, solicitantul poate alege să facă recurs. Un apel nereușit nu înseamnă neapărat că solicitantul nu va putea veni niciodată în Regatul Unit, dar este posibil să fie nevoit să parcurgă în schimb un proces mai complex de solicitare a vizei.

Călătoria cu ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Insulele Marshall

Odată ce cererea ETA a fost aprobată, călătorul poate intra în Regatul Unit și poate rămâne acolo până la șase luni. Regatul Unit este format din patru țări constitutive: Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. În ceea ce privește imigrația, aceste națiuni funcționează ca o singură unitate. Acest lucru înseamnă că un călător se poate deplasa liber între ele fără a avea nevoie de alte documente. Cu toate acestea, Republica Irlanda este independentă, iar ETA nu este valabilă acolo.

Deoarece Insulele Marshall sunt atât de departe de Europa, mulți călători doresc să viziteze mai multe țări europene într-o singură călătorie. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene și nici al spațiului comun de călătorie Schengen. Acest lucru înseamnă că ETA nu are nicio relevanță în alte țări vecine. Cetățenii din Insulele Marshall care doresc să călătorească în alte țări europene ar trebui să se informeze cu privire la cerințele de intrare relevante înainte de a-și începe călătoria. Uniunea Europeană este în curs de a introduce propriul său sistem digital de permise de călătorie, ETIAS, care este posibil să îi afecteze pe locuitorii din Insulele Marshall într-un mod similar cu ETA.