Ghidul de solicitare a ETA pentru Regatul Unit

| noiembrie 30, 2023
Ghidul de solicitare a ETA pentru Regatul Unit

Autorizația electronică de călătorie (ETA) pentru Regatul Unit (UK) este convenabilă și accesibilă pentru vizitatorii care intră fără viză în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Cetățenii care nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pot completa și plăti rapid cererea ETA online pentru a primi permisul de călătorie digital. Cu toate acestea, o sarcină ușoară devine mai predispusă la greșeli dacă este făcută la întâmplare.

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

Solicitați în avans ETA pentru Marea Britanie.

Călătorii scutiți de viză trebuie să solicite o ETA în avans pentru a evita întârzierile, anulările sau reprogramarea călătoriei lor în Regatul Unit.

Procesul de solicitare a ETA în Regatul Unit durează de obicei trei zile (72 de ore) până când solicitantul primește o decizie, fie că este vorba de aprobare sau de respingere. Mulți călători primesc o decizie în câteva minute de la depunerea cererii. Cu toate acestea, procesarea unor cereri poate dura mai mult de trei zile.

Fără o ETA aprobată, transportatorii nu vă vor permite să vă îmbarcați în avionul, vaporul sau trenul către Regatul Unit. Chiar dacă ați depus deja o cerere și așteptați doar decizia ETA, vi se va refuza îmbarcarea.

Completarea formularului de cerere ETA

Solicitarea ETA pentru Regatul Unit se face în întregime online. Durează între 10 și 16 minute. Deși procesul ar trebui să fie rapid și ușor, respectarea liniilor directoare de mai jos ar putea ajuta la evitarea multor erori în momentul completării formularului de cerere.

Pregătiți cerințele ETA.

La fel ca alte platforme online de solicitare a vizelor sau de scutire de vize, sistemul online de solicitare a vizelor ETA din Regatul Unit are o perioadă de așteptare. După ce faceți clic pe link și începeți procesul, completați cererea cât mai curând posibil.

Pentru a vă ajuta să faceți acest lucru, pregătiți-vă cerințele și puneți-le la îndemână atunci când începeți procesul de depunere a candidaturii. Cerințele pentru ETA pentru Marea Britanie includ pașaportul, o fotografie recentă, o adresă de e-mail validă și o metodă de plată online acceptată.

Sesiunea dvs. va expira dacă rămâneți inactiv pe site timp de 20 de minute și va trebui să reporniți procesul – o întârziere inutilă. Trebuie să completați din nou toate informațiile solicitate, deoarece site-ul web nu salvează datele introduse sau trimise anterior în timpul unei sesiuni anulate.

Revizuiți și verificați de două ori datele pe care le furnizați.

Citiți fiecare întrebare de cel puțin două ori pentru a vă asigura că ați înțeles ce vi se cere. Asigurați-vă că ați încărcat fișierul corect pentru scanarea pașaportului și fotografia recentă. Apoi, înainte de a vă trimite cererea, analizați cu atenție toate informațiile pe care le-ați furnizat.

Verificați de două ori detaliile, cum ar fi numărul pașaportului și itinerariul de călătorie, pentru a vă asigura că acestea corespund documentelor fizice. Greșelile simple, cum ar fi un caracter sau o cifră, vă pot discredita cererea.

Întotdeauna fiți exacți și sinceri în răspunsurile dumneavoastră.

ETA urmărește să îmbunătățească securitatea la frontieră prin verificarea prealabilă a călătorilor care nu au nevoie de viză înainte de a ajunge în Regatul Unit. Datele pe care le trimiteți în cererea dumneavoastră vor fi verificate în mai multe baze de date de securitate, așa că răspundeți întotdeauna la toate întrebările cu sinceritate și cât mai exact posibil, pe cât de bine știți.

Nu furnizați informații false sau date despre care credeți că vă vor crește șansele de a fi aprobat. Orice neregularitate în formularul de cerere poate duce la întârzieri sau la refuzarea ETA pentru Regatul Unit.

Plata pentru cererea ETA pentru Regatul Unit

Fiecare cerere ETA pentru Regatul Unit costă 10 lire sterline. Trebuie să plătiți cererea online pentru a o putea depune. În prezent, platforma acceptă doar carduri de credit sau de debit, precum și Apple Pay și Google Pay.

Asigurați-vă că folosiți o metodă de plată online acceptată fără restricții și că dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti cererea ETA. Introduceți cu exactitate detalii precum numărul cardului de credit sau de debit, numele de pe card, data de expirare și codul CVV pentru a evita erorile.

Ultimele atenționări

ETA va fi legat digital de pașaportul dumneavoastră, așa că asigurați-vă că veți călători în Regatul Unit cu același pașaport pe care l-ați folosit în cererea dumneavoastră, în cazul în care aveți mai multe pașapoarte.

Încercați să vă feriți de orice probleme juridice înainte de a pleca în Marea Britanie, deoarece acestea vă pot afecta ETA. Chiar dacă ați primit deja un permis de călătorie aprobat, autoritățile vă pot revoca sau anula ETA dacă apar informații noi în momentul în care pașaportul dumneavoastră este scanat la frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *