Greșeală la cererea ETA pentru Marea Britanie

| ianuarie 11, 2024
Greșeală la cererea ETA pentru Marea Britanie

Noua autorizație electronică de călătorie în Regatul Unit, care se află în prezent în curs de introducere, va fi o cerință obligatorie pentru vizitatorii din Regatul Unit care beneficiază în prezent de scutire de vize pentru intrarea în oricare dintre cele patru țări din Regatul Unit: Scoția, Țara Galilor, Anglia și Irlanda de Nord.

Cerința ETA din Regatul Unit se va aplica cetățenilor din țările Uniunii Europene și din Spațiul Schengen, precum și din țări precum Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Japonia, Canada și Statele Unite, printre altele.

ETA din Regatul Unit îndeplinește aceeași funcție de bază ca o viză standard, dar este în format electronic și nu pe hârtie. După cum sugerează și numele, ETA pentru Regatul Unit permite unui vizitator să călătorească în Regatul Unit, iar această „aprobare” este legată de pașaportul vizitatorului. ETA pentru Regatul Unit este verificată la punctul de plecare al călătorului, iar orice pașaport care nu are aprobarea necesară sau dacă ETA pentru Regatul Unit a expirat sau a fost revocat va fi respins, iar titularului îi va fi refuzată permisiunea de a efectua călătoria în Regatul Unit.

Solicitarea unui ETA pentru Regatul Unit se face fie online, fie prin intermediul unei aplicații dedicate. Acesta constă în completarea unei serii detaliate de întrebări care acoperă detaliile personale ale solicitantului, trecutul, istoricul călătoriilor, vizele deținute anterior și (important) orice condamnări pentru infracțiuni grave sau infracțiuni teroriste.

Deși procesul de depunere a cererii este relativ simplu (se estimează că nu durează mai mult de cincisprezece minute), este foarte detaliat, iar posibilitatea de a face greșeli sau omisiuni este foarte reală. Cei care procesează cererile în cadrul Ministerului britanic de Interne nu au cum să știe dacă greșelile din formular sunt accidentale, deliberate sau datorate unei erori umane. Orice eroare detectată poate duce la respingerea cererii pentru ETA pentru Regatul Unit.

Greșeli comune

Depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit incomplete, eronate sau pline de greșeli va duce, în cel mai bun caz, la întârzieri și, în cel mai rău caz, la un refuz. Trebuie să răspundeți cu grijă, atenție și timp atunci când răspundeți la întrebări, deoarece, odată trimise, poate fi dificil (ca să nu mai spunem că necesită mult timp) să rectificați orice greșeală.

Printre cele mai frecvente greșeli pe care solicitanții tind să le facă se numără:

 • Ortografie și gramatică: Este de înțeles că majoritatea solicitanților de ETA în Regatul Unit nu au engleza ca limbă maternă și că este de așteptat să existe greșeli de ortografie sau gramaticale. Astfel de erori sunt, în general, trecute cu vederea (chiar corectate ocazional), cu excepția cazului în care erorile comise fac ca răspunsurile furnizate să fie neinteligibile.
 • Cazier judiciar: În funcție de gravitatea infracțiunii și de condamnarea rezultată, obținerea unui ETA în Marea Britanie poate fi problematică. Ministerul de Interne acordă o mare importanță cazierului judiciar al solicitantului, iar minciunile sau omisiunile din această secțiune a formularului de cerere nu sunt privite favorabil. Chiar și o condamnare minoră pentru o infracțiune de viteză ar trebui să fie inclusă, chiar dacă pare irelevantă pentru solicitant.
 • Anterior Vize: Trebuie furnizate informații referitoare la toate vizele deținute anterior (pentru orice țară și în orice moment). Ar putea fi tentant să nu detaliați problemele din trecut cu o viză, dar autoritățile vor verifica istoricul solicitantului pentru a vedea dacă a mai încălcat viza, iar orice problemă descoperită va duce probabil la un refuz.
 • Erori de bază: Lipsa de grijă și de atenție atunci când se introduc numere este o altă problemă frecventă. Introducerea din greșeală a numărului pașaportului sau a datei de expirare provoacă confuzie, la fel ca și omiterea numerelor sau literelor din adrese, date de naștere, adrese de e-mail și așa mai departe.

Este foarte ușor să faci o greșeală sinceră atunci când introduci mai multe pagini de informații, dar evaluatorii nu pot distinge o eroare reală de o încercare de a înșela. În mod normal, aprobarea sau refuzul unui ETA pentru Regatul Unit poate fi emisă în termen de 72 de ore de la depunerea cererii, iar Ministerul de Interne nu poate (și nici nu își ia timp să contacteze un solicitant în cazul în care se descoperă personal orice problemă.

Rezultatul greșelilor

Furnizarea de detalii sau informații incorecte pe formularul de cerere ETA pentru Regatul Unit poate avea două rezultate: un refuz nejustificat sau o aprobare eronată.

Refuzul nejustificat

Multe erori minore, cum ar fi un nume scris greșit sau un număr incorect, vor fi atribuite unei erori umane și vor fi pur și simplu ignorate. Cu toate acestea, astfel de greșeli de bază ale unor detalii esențiale, cum ar fi numărul pașaportului, pot fi interpretate ca o încercare flagrantă de a eluda sistemul de procesare, iar cererea va fi respinsă.

O cerere refuzată pentru o greșeală minoră poate fi contestată, dar acest lucru trebuie făcut în termen de 28 de zile de la refuz. Există o taxă de revizuire de 80 de lire sterline (92 de euro), dar procesul de recurs poate dura până la șase luni, fără nicio garanție de succes. În general, solicitanții cărora li s-a refuzat un ETA pentru Regatul Unit vor trebui, cel mai probabil, să depună o nouă cerere în care să corecteze toate erorile.

Aprobare eronată

În rare ocazii, este posibil ca Ministerul de Interne să nu sesizeze o greșeală sau o omisiune și să se acorde un ETA pentru Regatul Unit. În cazul în care unui solicitant îi devine clar că ETA pentru Regatul Unit a fost aprobat în mod eronat, în ciuda unei erori evidente, acest lucru trebuie raportat. Acest lucru nu este doar o opțiune, ci o obligație, iar nerespectarea acestui lucru poate duce la anularea ETA pentru Regatul Unit în orice moment. Acest lucru este valabil în special în cazul în care eroarea a implicat informații relevante pentru acordarea ETA pentru Regatul Unit.

În cazul în care solicitantul a descoperit o eroare, dar nu a raportat-o și aceasta este descoperită ulterior de către funcționarii Ministerului de Interne, șansele ca ETA pentru Regatul Unit să fie anulat cresc semnificativ, deoarece acest lucru poate fi considerat ca o încercare de a înșela în mod deliberat autoritatea emitentă.

După cum se poate observa din cele de mai sus, orice eroare, oricât de banală ar părea, poate duce la o întârziere mare în emiterea unui ETA pentru Regatul Unit sau la anularea acestuia. În plus, este posibil să îngreuneze în viitor depunerea unei noi cereri de ETA pentru Regatul Unit, deoarece Ministerul de Interne va verifica orice nouă cerere în baza datelor din arhivele sale, iar numele solicitantului poate fi marcat pentru o examinare mai atentă atunci când va depune alte cereri de ETA pentru Regatul Unit.

Consecințe grave

Chiar și o greșeală nevinovată poate avea consecințe grave dacă funcționarii de interne interpretează eroarea ca fiind un efort deliberat de a obține ETA în Marea Britanie sub pretexte false. O astfel de interpretare se încadrează în categoria generală de „înșelăciune”, care acoperă multe activități frauduloase.

Printre acestea se numără:

 • Furnizarea de informații false sau înșelătoare
 • omisiunea de a dezvălui pe deplin faptele și detaliile relevante
 • Transmiterea unor detalii incomplete
 • Necomunicarea de materiale importante și relevante

În cazul în care o cerere este considerată frauduloasă sau înșelătoare, aceasta reprezintă o încălcare a legilor actuale ale Regatului Unit privind imigrația, iar sancțiunile pentru încălcarea acestor legi pot fi dure.

Sancțiuni grave:

 • Cererea va fi respinsă în mod automat
 • O ETA britanică existentă va fi anulată
 • Poate fi impusă o interdicție de intrare pe o perioadă de până la zece ani
 • Titularul poate fi reținut la intrarea în Regatul Unit și expulzat.

În cazul în care se consideră că o cerere ETA pentru Regatul Unit este frauduloasă sau că ETA pentru Regatul Unit este acordată din cauza unei înșelăciuni percepute și nu se oferă un motiv adecvat, acest lucru va afecta orice cerere viitoare. Chiar și în urma unei pedepse sau a unei interdicții, solicitantul va fi în continuare semnalat pentru încălcări ale sistemului de aprobare, iar un istoric de imigrare slab va face ca eliberarea oricărui ETA ulterior în Regatul Unit să fie extrem de improbabilă și dificilă.

Corectarea erorilor

În cazul în care un solicitant crede sau suspectează că a fost comisă o eroare în formularul de cerere, este esențial să ia măsuri imediate. Deciziile privind o cerere pot fi luate în doar două zile, iar odată ce ETA pentru Regatul Unit a fost aprobat sau refuzat, devine mai dificil să se corecteze chiar și cele mai mici greșeli. Contactarea departamentului Ministerului britanic de Interne responsabil cu procesarea cererilor ETA pentru Regatul Unit trebuie făcută imediat ce se descoperă eroarea și cât mai repede posibil.

Dacă sunt detectate la timp, erorile minore pot fi adesea corectate de către personalul Ministerului de Interne sau ignorate dacă sunt nesemnificative. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că ceea ce un solicitant poate considera o eroare nesemnificativă poate fi privit în mod diferit de către funcționarii responsabili.

Erorile considerate intenționate sau o încercare de înșelăciune vor duce rapid la un refuz și vor duce la întârzieri și probleme nebănuite atunci când se depune o nouă cerere ETA pentru Regatul Unit. Erorile mai grave, care au un impact direct asupra acordării sau respingerii ETA pentru Regatul Unit, pot fi imposibil de reparat și, în astfel de cazuri, este posibil să se anuleze cererea și să se depună o nouă cerere (corectată).

Depinde foarte mult de stadiul în care se află procesul de depunere a cererii. Acțiunea promptă prin contactarea Ministerului de Interne poate să nu rezolve nicio problemă. Cu toate acestea, va demonstra onestitate din partea solicitantului și (sperăm) va promova un răspuns pozitiv atunci când cererea va fi prezentată din nou.

Deși nu este strict necesar, solicitanții care întâmpină dificultăți în obținerea unui ETA pentru Regatul Unit din cauza unor greșeli involuntare ar fi bine să solicite consiliere juridică. Acest lucru va genera, desigur, cheltuieli suplimentare, dar uneori poate fi inevitabil dacă problemele persistă. În cele mai multe cazuri, nu va fi necesară reprezentarea juridică, deoarece un contact direct cu Ministerul de Interne și o scrisoare explicativă bine formulată sunt de obicei suficiente pentru a rezolva problemele minore.

Îngrijire și atenție

Este de departe preferabil să evitați problemele, decât să fiți nevoiți să le rezolvați mai târziu. Trebuie acordată o atenție deosebită și o grijă deosebită la completarea formularului de cerere, iar procesul nu trebuie grăbit. Deși formularul poate fi completat în mai puțin de cincisprezece minute, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să se petreacă mai mult timp cu acest proces important.

Înainte de a trimite formularul, acesta trebuie să fie revizuit și verificat cu atenție cel puțin de două ori. Este uimitor câte greșeli de ortografie și câte greșeli de tipar le scapă candidaților, chiar și după o dublă verificare. Dacă este posibil, este chiar mai bine să verificați din nou formularul după o zi sau două, deoarece o nouă revizuire va descoperi adesea o eroare sau o omisiune care a fost trecută cu vederea anterior.

Solicitarea unui ETA pentru Regatul Unit nu este o chestiune complicată, iar problemele pot fi evitate dacă nu vă grăbiți să completați formularul și dacă îl verificați și reverificați înainte de a apăsa în cele din urmă butonul „submit”. Odată trimisă, începe procesul de aprobare și, din acest moment, orice corecție devine problematică. O situație care este mai bine de evitat!