ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Qatar: Ghidul dumneavoastră complet

Regatul Unit (UK) și Qatar beneficiază de regimuri de scutire de vize. Aceasta înseamnă că cei care călătoresc cu pașaport qatarez nu au nevoie de viză pentru a vizita Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Aceștia trebuie doar să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA) înainte de a călători în Regatul Unit.

În acest ghid, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie despre ETA pentru cetățenii din Qatar, inclusiv cerințele, procesul de aplicare, modul în care funcționează sistemul, la ce să vă așteptați atunci când călătoriți în Marea Britanie și multe altele.

De ce se introduce ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Qatar

Sistemul ETA oferă guvernului britanic mai mult control și supraveghere asupra persoanelor care intră în țară. Aceasta va facilita descurajarea imigranților ilegali și a grupurilor de crimă organizată de a intra în Regatul Unit. ETA va contribui, de asemenea, la identificarea potențialelor amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă în țară.

De asemenea, este conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii din Qatar, ETA din Regatul Unit prezintă următoarele avantaje:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Acesta este mai accesibil decât permisul electronic de scutire de vize (EVW), care era solicitat anterior în Regatul Unit, și decât alte permise de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Regatul Unit pe cetățenii din Qatar

Qatarioții sunt primii care vor beneficia de noul sistem digital de permise de călătorie din Marea Britanie. Înainte de a vă rezerva călătoria, cetățenii din Qatar vor trebui să solicite și să obțină un ETA aprobat înainte de a vizita Regatul Unit în următoarele scopuri:

 • Ședere pe termen scurt, pentru mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități de afaceri și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, cetățenii din Qatar trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Qatar este inclus pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută de plecare din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii, inclusiv copiii și bebelușii, vor avea nevoie de un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Persoanelor cu antecedente de încălcare a legislației privind imigrația, cu cazier judiciar sau celor care au fost condamnate la închisoare pentru mai mult de 12 luni în Regatul Unit sau în altă parte li se poate refuza o ETA. Aceștia pot lua în considerare obținerea unei vize britanice.

Călătorii care au nevoie de viză pentru a vizita Marea Britanie nu sunt afectați de noul sistem ETA. Cetățenii din Qatar care intenționează să rămână în Regatul Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni, să lucreze sau să locuiască permanent în această țară vor avea nevoie de o viză britanică corespunzătoare.

Cerințe pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Qatar

Cetățenii din Qatar eligibili pentru un ETA pentru Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru depunerea cererii:

 • Un pașaport biometric valabil eliberat de Qatar, ai cărui cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Qatar

Cetățenii din Qatar pot solicita online un ETA pentru Marea Britanie prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic. Completarea formularului de cerere durează doar câteva minute, iar cetățenii din Qatar nu trebuie să se deplaseze la consulate sau la birourile de vize.

Pregătiți-vă toate cerințele înainte de a începe procesul de depunere a cererii. Mai jos găsiți un ghid pas cu pas despre cum puteți solicita un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor trebui să încarce o fotografie de pașaport.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact. Formularul de cerere ETA nu necesită detalii de călătorie sau cerințe financiare. Cu toate acestea, cetățenii din Qatar sunt sfătuiți să se asigure că șederea lor în Regatul Unit este de cel mult șase luni și că dispun de fonduri suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile de călătorie pentru a evita orice problemă.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții ETA din Qatar trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a depune cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cererii online pentru ETA în Marea Britanie, veți primi o confirmare prin e-mailul pe care l-ați furnizat.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Qatar

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii ETA.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă aveți suficiente fonduri pentru a plăti online cererea ETA.
 • Nu uitați să verificați și să verificați de două ori datele pe care le-ați furnizat în cererea ETA înainte de a o trimite.

Procesarea ETA pentru cetățenii din Qatar

După depunerea cererii online pentru ETA pentru Regatul Unit, sistemul va verifica încrucișat detaliile trimise cu mai multe baze de date de securitate pentru a verifica dacă solicitantul este eligibil pentru ETA.

De obicei, este nevoie de trei zile (72 de ore) pentru ca un solicitant să primească o decizie cu privire la cererea ETA prin intermediul adresei de e-mail furnizate. Multe cereri pot primi ETA la câteva minute de la depunerea cererii. Cu toate acestea, procesarea unor cereri poate dura mai mult de trei zile.

Călătorii din Qatar sunt sfătuiți să solicite un ETA înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit.

Dacă ETA a fost respinsă, puteți depune o nouă cerere și plăti din nou taxa. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că ați explicat în cererea anterioară de ce vi s-a refuzat un ETA.

Respingerea cererilor ETA pentru Regatul Unit nu înseamnă neapărat că solicitanților le este interzisă vizitarea Regatului Unit. Qatarioții pot solicita în schimb o viză pentru Regatul Unit. Cu toate acestea, solicitarea unei vize pentru Regatul Unit este mai complicată și poate dura mai mult, așa că trebuie să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoriile cetățenilor din Qatar cu un ETA pentru Marea Britanie

ETA din Regatul Unit este legată digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte de până la șase luni pentru fiecare vizită. Trebuie să solicitați un nou ETA după doi ani sau după expirarea pașaportului dumneavoastră, oricare dintre acestea survine prima, pentru a putea intra în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Pentru cei care au mai multe pașapoarte, este esențial să călătorească în Regatul Unit cu același pașaport qatarez pe care l-ați folosit pentru a completa cererea online. ETA pentru Regatul Unit este un document electronic legat de pașaportul dumneavoastră, astfel încât nu este nevoie să aduceți o copie fizică.

Înainte de a vă îmbarca în mijlocul de transport (avion, vapor sau tren), autoritățile vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor din Qatar care pot prezenta o viză sau un ETA aprobat în Marea Britanie.

Sosirea în Marea Britanie

Faptul de a avea un ETA nu garantează intrarea în Regatul Unit. La sosire, resortisanții din Qatar care au un ETA aprobat pentru Regatul Unit trebuie să prezinte în continuare documentele de identitate la UK Border Force.

De asemenea, trebuie să fiți pregătit să prezentați o dovadă de continuare a călătoriei sau un bilet pentru a părăsi Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. De asemenea, trebuie să fiți pregătit să demonstrați că dispuneți de fonduri suficiente pentru a vă întreține pe durata șederii în Regatul Unit.

Chiar dacă aveți un ETA, puteți fi refuzat la frontieră dacă nu treceți de un control la frontieră sau dacă îndepliniți alte condiții de intrare.

Odată ce au trecut de măsurile de securitate la frontieră, cetățenii din Qatar cu un ETA aprobat pot călători liber între țările constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În cadrul celor patru țări constitutive ale Regatului Unit, vizitatorii din Qatar pot călători folosind diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

ETA este valabilă pentru călătorii în Regatul Unit, dar nu și în alte părți ale Europei. Un ETA din Regatul Unit nu permite intrarea în Republica Irlanda și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Qatarioții care doresc să viziteze Irlanda sau alte țări europene trebuie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în țară înainte de a-și rezerva călătoria. În mod normal, qatarezii au nevoie de viză pentru a vizita majoritatea țărilor europene și trebuie să solicite o viză înainte de a părăsi Qatar.

Pentru mai multe informații despre ETA în Marea Britanie, călătorii pot consulta pagina ETA FAQ.