ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Seychellois: Ce trebuie să știți

Sistemul ETA, noul program britanic de permise de călătorie digitale, urmează să intre în vigoare până în 2024, înlocuind actualul sistem de scutire de vize. Odată ce va fi în vigoare, cetățenii din Seychelles vor trebui să dețină un ETA înainte de a putea intra în Regatul Unit. Acest ghid vă va explica ce este ETA, cum funcționează sistemul și cum puteți solicita ETA.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Seychellois?

În ultimii ani, permisele de călătorie digitale au fost introduse în multe țări din întreaga lume. Călătorii experimentați pot avea deja experiență cu aceste sisteme, care includ ESTA în Statele Unite și ETA în Canada. ETA(Electronic Travel Authorisation) este versiunea britanică a acestui document. Acesta este implementat ca parte a unui plan mai amplu al guvernului britanic de digitalizare a frontierelor țării. Programul va permite o mai bună supraveghere a călătorilor care intră în țară și va facilita semnalarea riscurilor de securitate.

ETA nu este o viză. În schimb, acesta va înlocui actualul sistem de scutire de vize al Regatului Unit. O cerere ETA este mult mai simplă decât o cerere de viză și poate fi completată în întregime online. Odată ce cererea pentru ETA a fost aprobată, călătorul are permisiunea de a intra în Regatul Unit și de a petrece până la șase luni în această țară.

Cum vor fi afectați călătorii din Seychelloin?

Regatul Unit a încheiat acorduri de scutire de vize cu 92 de țări. În calitate de membru al Comunității Națiunilor, Seychelles se află pe această listă. La fel ca și cetățenii altor țări din Commonwealth, în prezent, călătorii din Seychellois nu au nevoie de alte documente în afară de pașaport pentru a intra în Regatul Unit. Când va fi introdus noul sistem, acest lucru se va schimba. Vizitatorii din Seychelles nu au nevoie de viză pentru Marea Britanie, dar vor trebui să solicite o viză ETA pentru Marea Britanie.

Există multe motive diferite pentru care călătorii din Seychelloin vizitează Marea Britanie. Acestea pot include:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri de studiu
– Vizitarea prietenilor și a familiei
– Tratament medical

Procesul de solicitare a ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Seychellois va rămâne același, indiferent de motivul călătoriei lor. Există un singur formular de cerere pe care toți călătorii trebuie să îl completeze.

Există câteva excepții, și anume călătorii din Seychellois care au nevoie de viză pentru Regatul Unit. Dacă un cetățean din Seychelles dorește să lucreze în Regatul Unit (temporar sau pe termen lung), să locuiască permanent sau să petreacă mai mult de șase luni în această țară, are nevoie de o viză corespunzătoare. Procesul de solicitare a unei vize pentru Regatul Unit rămâne complet neschimbat prin introducerea sistemului ETA și va rămâne separat.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Seychellois

Călătorii din Seychellois vor trebui să solicite ETA prin intermediul unui formular online. Deoarece sistemul ETA este digital, nu vor fi disponibile alternative offline. Solicitanții trebuie să plătească o taxă ca parte a procesului de depunere a cererii. Acesta nu este rambursabil și poate fi plătit online cu un card de debit sau de credit.

În timpul pregătirii călătoriei, călătorii trebuie să consulte lista publicată a cerințelor ETA. Unele detalii nu au fost încă confirmate, cum ar fi prețul final al aplicației ETA. Alte informații pot fi modificate, deoarece sistemul nu a fost încă finalizat. Totuși, în general, lista de cerințe le va oferi călătorilor o idee despre ce trebuie să se aștepte și cum să se pregătească pentru cererea ETA. Unele cerințe includ următoarele:

– Un pașaport biometric valabil eliberat de una dintre țările de pe lista de eligibilitate.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Informații personale. Acestea vor include date precum data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Scopul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi o adresă în timpul șederii în țară.
– Un card de debit sau de credit pentru taxa de solicitare a ETA.
– Dezvăluirea cazierului judiciar, a infracțiunilor de imigrare din trecut și a apartenenței (trecute sau prezente) la orice grup sau organizație interzisă.

Unul dintre motivele pentru care se introduce sistemul ETA este securitatea. Călătorilor li se va cere să dezvăluie informații sensibile despre trecutul lor, în încercarea de a proteja frontiera. În cazul în care un solicitant este considerat un risc pentru securitatea Regatului Unit, cererea sa va fi respinsă.

Formularul de cerere trebuie să fie completat corect și taxa trebuie plătită integral înainte ca cererea să fie procesată.

Prelucrarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Seychellois

De când permisele de călătorie digitale au fost introduse în alte țări, acestea au devenit adesea o condiție de transport. Același lucru se va întâmpla probabil și în Regatul Unit, astfel încât călătorii vor trebui să completeze cererea ETA din timp, lăsând suficient timp pentru ca aceasta să fie procesată și aprobată înainte de a începe călătoria.

Se estimează că durata de procesare a ETA va dura până la 72 de ore. În cazul în care cererea este aprobată, călătorul are acum permisiunea de a intra în Regatul Unit. Aceștia vor trebui să prezinte ETA pentru cetățenii Seychellois la poarta de îmbarcare a aeroportului de plecare și din nou la controlul de frontieră în Regatul Unit.

Cererile pot fi respinse. În acest caz, solicitantul are la dispoziție câteva opțiuni. Va exista un sistem de apeluri pentru cererile respinse. În cazul în care apelul este de asemenea respins, călătorul ar putea solicita în schimb o viză. Acesta este un proces mult mai lung și nu este la fel de simplu ca ETA.

Călătoriile cu ETA pentru cetățenii din Seychellois

Odată ce un călător din Seychelles are un ETA, acesta are permisiunea de a petrece până la șase luni în Regatul Unit. În această perioadă, nu pot lucra, dar se pot înscrie la un curs de studii, dacă doresc. În cadrul Regatului Unit, există patru țări constitutive, printre care Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Titularii de ETA pot circula liber între aceste zone. Cu toate acestea, nu au permisiunea de a intra în Republica Irlanda, care este o țară independentă.

ETA este valabilă numai în Regatul Unit. Întrucât Regatul Unit nu este stat membru al Uniunii Europene și nu face parte din zona de liberă circulație Schengen, ETA nu are statut juridic în alte țări europene. Călătorii din Seychellois care doresc să viziteze alte părți ale Europei vor trebui să verifice cerințele de intrare relevante înainte de a-și începe călătoria. În prezent, Uniunea Europeană este în curs de elaborare a propriului său permis de călătorie digital, ETIAS, care va intra în vigoare aproximativ în același timp cu ETA din Regatul Unit.