ETA din Regatul Unit pentru cetățenii kuweitieni: Un ghid cuprinzător

În 2022, Regatul Unit (UK) a anunțat că Kuweitul va beneficia de statutul de scutire de vize. De atunci, cetățenii kuweitieni au putut călători în Regatul Unit fără viză. Aceștia au nevoie doar de o scutire electronică de vize (EVW). În curând, însă, EVW va fi înlocuit cu o autorizație electronică de călătorie (ETA).

Cunoașteți cerințele și procedurile de solicitare a unui ETA din Regatul Unit, aflați mai multe despre funcționarea acestuia și înțelegeți implicațiile pe care le are pentru kuweitienii care călătoresc în Regatul Unit.

De ce se introduce ETA în Marea Britanie pentru cetățenii kuweitieni

ETA din Regatul Unit face parte dintr-o inițiativă guvernamentală mai amplă de digitalizare a frontierelor și de îmbunătățire a securității. Noul sistem digital de permise de călătorie permite guvernului britanic un control și o supraveghere sporită a persoanelor care intră în țară. Scopul său este de a descuraja imigranții ilegali și grupurile de crimă organizată să intre în Regatul Unit și de a identifica potențialele amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă pe teritoriul britanic.

ETA este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii din Kuweit, ETA pentru Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Este mai accesibil decât EVW și alte permise de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe kuweitieni

În prezent, cetățenii kuweitieni trebuie să obțină un EVW dacă călătoresc în Regatul Unit. În curând, EVW va fi înlocuit cu o autorizație electronică de călătorie (ETA).

Exonerarea electronică de obligația de a deține viză (EVW)

Un EVW este valabil pentru o ședere scurtă de până la șase luni pentru turism, studii sau tratament medical. Aceștia trebuie să obțină un EVW de fiecare dată când călătoresc în Regatul Unit. Un EVW costă 30 de lire sterline pentru fiecare cerere.

Pentru a solicita online un EVW, kuweitienii trebuie să aibă un pașaport valabil și să furnizeze detalii de călătorie, cum ar fi informații despre plecare și sosire și adresa din Regatul Unit unde vor sta. Călătorii pot solicita scutirea de vize cu trei luni până la 48 de ore înainte de călătorie.

La 1 februarie 2024, guvernul britanic va deschide cererile ETA pentru cetățenii din Kuweit. ETA va fi obligatorie pentru călătoriile lor în Regatul Unit începând cu 22 februarie 2024.

Autorizația electronică de călătorie (ETA)

ETA din Regatul Unit este un permis de călătorie digital mai ieftin, mai eficient și mai sigur. Toți cetățenii kuweitieni care vizitează Marea Britanie vor trebui să solicite și să obțină un ETA aprobat pentru:

 • Ședere pe termen scurt, pentru mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități de afaceri și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, kuweitienii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Kuweit este inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți cei care călătoresc în Kuweit, inclusiv copiii și bebelușii, au nevoie de un ETA înainte de a călători în Marea Britanie. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Persoanele care au încălcat anterior legile privind imigrația, care au cazier judiciar sau care au executat o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 12 luni în Regatul Unit sau în orice altă țară nu pot fi eligibile pentru un ETA. În astfel de cazuri, aceste persoane pot lua în considerare posibilitatea de a solicita o viză.

Cetățenii din Kuweit care intenționează să lucreze sau să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni trebuie să solicite o viză britanică corespunzătoare. Cererea de viză pentru Regatul Unit și procesarea acesteia vor rămâne neschimbate odată ce ETA va înlocui sistemul EVW. Procesul de obținere a unei vize pentru Regatul Unit este diferit și mai complicat decât sistemul EVW actual sau sistemul ETA care va fi introdus în curând.

Cerințe pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii kuweitieni

Odată ce ETA este deschis pentru kuweitieni, cei care sunt eligibili pentru ETA în Marea Britanie trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru a depune cererea:

 • Un pașaport biometric eliberat de Kuweit, ai cărui cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie pentru călătorii scurte
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA pentru kuweitieni în Marea Britanie

Cererile ETA din Regatul Unit pentru cetățenii kuweitieni vor fi depuse în întregime pe hârtie. Se poate face online, prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației, fără a mai fi nevoie să vizitați consulatele sau birourile de vize.

Completarea cererii ETA durează doar 10-15 minute. Asigurați-vă că aveți toate cerințele și informațiile pregătite înainte de a începe procesul de depunere a cererii. Iată un ghid pas cu pas privind modul în care kuweitienii pot solicita un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Trebuie să fie o fotografie originală și nu o captură de ecran. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor avea nevoie de o scanare sau de o fotografie a feței lor.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact. Formularul de cerere ETA nu necesită detalii de călătorie sau cerințe financiare. Cu toate acestea, cetățenii din Kuweit trebuie să se asigure că șederea lor în Regatul Unit este de cel mult șase luni și că dispun de fonduri suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile de călătorie pentru a evita orice problemă.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții kuweitieni ai ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

Când trimiteți cererea online pentru ETA în Marea Britanie, veți primi o confirmare prin e-mailul pe care l-ați furnizat.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru cetățenii kuweitieni

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii dumneavoastră.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

Prelucrarea ETA în Marea Britanie pentru kuweitieni

La depunerea cererii online pentru ETA în Marea Britanie, detaliile dvs. vor fi verificate în mai multe baze de date de securitate pentru a verifica eligibilitatea dvs. pentru un ETA.

După depunerea unei cereri ETA, solicitanții se pot aștepta să primească o decizie în termen de trei zile sau 72 de ore. În cele mai multe cazuri, solicitanții primesc ETA-ul aprobat în câteva minute de la depunerea cererii. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că procesarea anumitor cereri poate dura mai mult de trei zile.

La fel ca și alți cetățeni scutiți de viză, cetățenii kuweitieni sunt sfătuiți să solicite ETA înainte de a-și rezerva o călătorie în Regatul Unit.

În cazul în care cererea ETA este respinsă, puteți depune o nouă cerere și plăti din nou taxa. Cu toate acestea, ar fi mai bine dacă ați aborda motivul refuzului anterior.

Respingerea cererilor ETA pentru Regatul Unit nu înseamnă neapărat că solicitanților le este interzisă vizitarea Regatului Unit. Aceștia pot solicita o viză pentru Regatul Unit, ceea ce reprezintă un proces mai complicat și poate dura mai mult, așa că trebuie să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoria cu ETA din Regatul Unit pentru cetățenii kuweitieni

ETA din Regatul Unit este legată digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte de până la șase luni pentru fiecare vizită. Trebuie să solicitați un nou ETA după doi ani sau după expirarea pașaportului dumneavoastră, oricare dintre acestea survine prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Călătorii kuweitieni care se îndreaptă spre Regatul Unit trebuie să prezinte același pașaport utilizat pentru solicitarea ETA online, chiar dacă au mai multe pașapoarte. Este un document electronic legat de pașaportul dumneavoastră, astfel încât nu este nevoie să aduceți o copie tipărită a ETA.

Înainte de a vă îmbarca în mijlocul de transport (avion, vapor sau tren), autoritățile vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor kuweitieni care pot prezenta o viză sau un ETA aprobat în Marea Britanie. Persoanele care încă așteaptă o decizie în privința cererii lor nu vor fi admise la îmbarcare.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA nu garantează permisiunea unei persoane de a intra în Regatul Unit. La sosire, resortisanții kuweitieni cu un ETA aprobat în Regatul Unit trebuie să prezinte în continuare documentele de identitate la UK Border Force.

Asigurați-vă că aveți documente care să dovedească planurile de călătorie viitoare. Aceasta înseamnă, de obicei, că trebuie să aveți un bilet de ieșire din Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. În plus, trebuie să demonstrați că dispuneți de fonduri suficiente pentru a vă întreține pe durata șederii în Regatul Unit.

Chiar dacă aveți un ETA pentru Regatul Unit, puteți fi refuzat la frontieră dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă nu îndepliniți alte condiții de intrare.

Niciun control la frontieră nu separă cele patru componente ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Călătorii kuweitieni cu un ETA aprobat, care au trecut prin agenția de frontieră la intrare, pot circula liber între aceste țări.

Kuweitienii din Regatul Unit pot folosi diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

ETA este valabilă pentru călătorii în Regatul Unit, dar nu și în alte părți ale Europei. Acesta nu permite intrarea în Republica Irlanda, o țară independentă separată, și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Cetățenii din Kuweit care intenționează să viziteze alte țări din Irlanda sau din Europa trebuie să se informeze cu privire la cerințele de intrare în țara de destinație și să se asigure că le-au îndeplinit înainte de a-și rezerva călătoria.

Călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente pentru mai multe informații despre ETA pentru Regatul Unit.