ETA în Regatul Unit pentru cetățenii taiwanezi: Un ghid complet

Cetățenii taiwanezi beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile în Regatul Unit (UK) din 2009. Cu toate acestea, în 2024, cetățenii taiwanezi care călătoresc în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord trebuie să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETsA). Noulsistem digital de permise de călătorie al guvernului britanic este destinat străinilor care nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit. Aceasta îi include pe taiwanezi.

Aflați mai multe despre ETA pentru cetățenii taiwanezi din Regatul Unit, inclusiv eligibilitatea, condițiile prealabile, procesul de solicitare și impactul acestuia asupra călătoriilor în Regatul Unit.

De ce se introduce ETA în Marea Britanie pentru călătorii taiwanezi

ETA face parte dintr-o inițiativă mai amplă a guvernului britanic de a crea o frontieră „digitală implicită” și de a îmbunătăți securitatea acesteia. Aceasta permite guvernului britanic un control și o supraveghere mai mare asupra persoanelor care intră în țară. Scopul este de a contribui la descurajarea imigranților ilegali și a grupurilor de crimă organizată de a intra în țară și de a identifica alte potențiale amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă pe teritoriul britanic.

ETA din Regatul Unit este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii taiwanezi, ETA prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Este mai accesibil decât permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum va afecta sistemul ETA din Marea Britanie cetățenii taiwanezi

În prezent, cetățenii taiwanezi nu au nevoie de un ETA pentru a vizita Regatul Unit. Odată ce sistemul va fi deschis pentru călătorii taiwanezi, în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA britanic aprobat înainte de a călători în Regatul Unit. Este obligatoriu indiferent dacă sosește pe calea aerului, pe mare sau pe uscat.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, pentru mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități de afaceri și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, cetățenii taiwanezi trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Taiwanul este inclus pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii taiwanezi cu destinația Marea Britanie, inclusiv copiii și bebelușii, au nevoie de un ETA înainte de călătorie. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Este posibil ca persoanele care au comis în trecut încălcări ale legislației privind imigrația, care au cazier judiciar sau care au executat o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 12 luni în Regatul Unit sau în orice altă țară să nu fie eligibile pentru un ETA. Aceste persoane pot lua în considerare posibilitatea de a solicita o viză britanică.

Cetățenii taiwanezi care intenționează să lucreze sau să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni trebuie să solicite o viză britanică. Cererea și procesarea vizelor pentru Regatul Unit vor rămâne neschimbate pentru cetățenii taiwanezi chiar și după implementarea sistemului ETA.

Cerințe pentru ETA în Marea Britanie pentru călătorii taiwanezi

Odată ce ETA va fi deschis pentru călătorii taiwanezi, cei care sunt eligibili pentru ETA în Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru a depune cererea:

 • Un pașaport biometric eliberat de Taiwan, ai cărui cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii taiwanezi

Cererile ETA pentru cetățenii taiwanezi vor fi depuse online pe site-ul oficial al guvernului britanic sau prin intermediul aplicației. Nu este nevoie să vizitați consulate sau birouri de vize.

Completarea cererii ETA ar trebui să dureze aproximativ 15 minute, dacă aveți toate cerințele pregătite. Iată un ghid pas cu pas despre cum pot solicita călătorii taiwanezi un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Trebuie să fie o fotografie originală și nu o captură de ecran. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor avea nevoie de o scanare sau de o fotografie a feței lor.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact. Cererea ETA nu necesită detalii de călătorie sau cerințe financiare. Cu toate acestea, călătorii taiwanezi trebuie să se asigure că șederea lor în Regatul Unit este de cel mult șase luni și că dispun de fonduri suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile de călătorie pentru a evita orice problemă.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții taiwanezi ai ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cu succes a cererii ETA online pentru Regatul Unit, veți primi o confirmare prin e-mail.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru călătorii taiwanezi

Solicitarea unui ETA pentru Regatul Unit este destul de simplă, dar există totuși loc de erori. Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați informații corecte și veridice. Orice date incorecte sau false și chiar și reținerea de informații relevante pot duce la respingerea cererii.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

În cazul în care călătorii taiwanezi au nevoie să corecteze greșelile din cererea ETA, pot face acest lucru rapid, retrimițând cererea și plătind din nou taxa. Cu toate acestea, acest lucru este recomandat numai dacă solicitantul este convins că au fost făcute greșeli minore și că acestea sunt cauza respingerii inițiale.

Prelucrarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii taiwanezi

La depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit, informațiile călătorilor vor fi examinate cu atenție pentru a se asigura că aceștia îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate. Aceasta presupune verificarea detaliilor în mai multe baze de date de securitate pentru a identifica orice discrepanțe sau potențiale probleme de securitate care pot apărea în cadrul aplicației.

Solicitanții ar trebui să primească o decizie cu privire la cererea ETA în termen de 72 de ore de la depunerea acesteia. În cele mai multe cazuri, călătorii primesc ETA-ul aprobat la câteva minute după ce l-au trimis. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că procesarea anumitor cereri poate dura mai mult de trei zile.

La fel ca alți cetățeni scutiți de viză, cetățenii taiwanezi sunt sfătuiți să solicite ETA înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit pentru a evita întârzierile sau alte probleme.

Dacă o cerere ETA este respinsă, nu înseamnă că solicitantului îi este complet interzis să viziteze Regatul Unit. Aceștia pot solicita o viză pentru Regatul Unit, un proces mai lung și mai complex care poate afecta datele de călătorie în Regatul Unit. Ar putea fi esențial să se adapteze planurile de călătorie în consecință.

Călătoria cu ETA în Marea Britanie pentru cetățenii taiwanezi

ETA din Regatul Unit este legată digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte de până la șase luni pentru fiecare vizită. Cetățenii taiwanezi trebuie să solicite un nou ETA după doi ani sau după ce le expiră pașaportul, în funcție de care dintre acestea survine prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Călătorii taiwanezi care se îndreaptă spre Regatul Unit trebuie să prezinte același pașaport folosit pentru solicitarea ETA online. Nu puteți folosi un pașaport diferit dacă aveți mai multe pașapoarte. Este un document electronic sau un permis digital, deci nu este nevoie să îl imprimați.

Înainte de îmbarcarea la bordul unui mijloc de transport (de exemplu, avion, vapor sau tren), autoritățile vor verifica dacă pasagerii dețin documentul de autorizare a călătoriei, scanându-le pașapoartele. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor taiwanezi care pot prezenta o viză sau o ETA aprobată pentru Marea Britanie. Persoanele care încă așteaptă o decizie în privința cererii lor nu vor fi admise la îmbarcare.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA nu garantează permisiunea unei persoane de a intra în Regatul Unit. Vizitatorii taiwanezi cu un ETA aprobat pentru Regatul Unit trebuie să prezinte documentele de identitate la UK Border Force la sosire.

Asigurați-vă că aveți documentele necesare pentru a dovedi că aveți planuri de continuare a călătoriei, dacă vi se solicită. Aceasta înseamnă, de obicei, prezentarea unui bilet de ieșire din Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. De asemenea, poate fi necesar să demonstrați că dispuneți de fonduri suficiente pentru a vă întreține în Regatul Unit pe durata șederii și a întoarcerii acasă.

Chiar dacă aveți un ETA pentru Regatul Unit, puteți fi refuzat la frontieră dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă nu îndepliniți alte condiții de intrare.

Călătorii taiwanezi cu un ETA aprobat, care au trecut prin agenția de frontieră la intrare, pot circula liber între cele patru țări componente ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În Marea Britanie, vizitatorii taiwanezi pot folosi diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere, înainte de a se îmbarca pe un feribot sau într-un zbor intern în Regatul Unit.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

ETA este valabilă numai pentru călătorii în Regatul Unit. Acesta nu poate fi folosit pentru a intra în Republica Irlanda, o țară independentă separată, sau în orice altă țară europeană. Este important de reținut că Regatul Unit nu face parte din Uniunea Europeană și nici din Zona comună de călătorie Schengen.

Călătorii taiwanezi care plănuiesc să viziteze Irlanda sau alte țări europene ar trebui să verifice cerințele de intrare în țara de destinație și să se asigure că le-au îndeplinit înainte de a-și rezerva călătoria.

Călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente pentru mai multe informații despre ETA pentru Regatul Unit.