ETA din Marea Britanie pentru Canada: Tot ce trebuie să știți

Cetățenii canadieni care călătoresc în Regatul Unit vor trebui să obțină o autorizație de călătorie electronică (ETA) în Marea Britanie în 2024. Este vorba despre un nou permis digital care este obligatoriu pentru cetățenii țărilor care pot călători în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord fără viză pentru călătorii scurte. Aceasta include cetățenii canadieni.

Iată un ghid cuprinzător care îi ajută pe cetățenii canadieni să navigheze în noul sistem ETA și să obțină un ETA înainte de vizita în Regatul Unit. Acesta include cerințele, procesul de aplicare, așteptările de călătorie și multe altele.

De ce se introduce ETA în Marea Britanie pentru cetățenii canadieni?

Pe măsură ce Marea Britanie își digitalizează frontierele, ETA din Regatul Unit își propune să contribuie la îmbunătățirea securității sale. Aceasta poate contribui la descurajarea imigranților ilegali și a grupurilor de crimă organizată de a intra în Regatul Unit. ETA ajută, de asemenea, la identificarea potențialelor amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă în țară.

ETA din Regatul Unit este conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii canadieni, ETA pentru Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Este mai accesibil decât permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să o solicitați doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe călătorii canadieni

ETA din Regatul Unit este similară cu autorizația electronică de călătorie (eTA) din Canada. Odată ce ETA pentru Marea Britanie va fi deschis pentru cetățenii canadieni în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA aprobat înainte de a călători în Regatul Unit. Acesta este necesar pentru cetățenii care nu dețin viză, indiferent dacă sosesc cu avionul, pe o navă (de exemplu, în cadrul unei croaziere) sau pe uscat, cum ar fi tunelul feroviar care leagă Marea Britanie de Franța.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, pe o perioadă mai mică de șase luni (180 de zile), pentru turism, afaceri, studii, vizitarea prietenilor și a familiei și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, canadienii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Canada este inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii, inclusiv copiii și bebelușii, vor avea nevoie de un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Este posibil ca persoanele cu cazier judiciar, cu antecedente de încălcare a legislației privind imigrația sau cu o pedeapsă cu închisoarea de peste 12 luni în Regatul Unit sau în altă parte să nu fie eligibile pentru ETA. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să solicite în schimb o viză.

Cetățenii canadieni care intenționează să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni sau să lucreze/ locuiască acolo permanent vor avea nevoie de o viză britanică corespunzătoare. Noul sistem ETA nu îi va afecta pe acești călători.

Cerințe pentru a solicita un ETA pentru cetățenii canadieni în Marea Britanie

Cetățenii canadieni eligibili pentru un ETA pentru Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Un pașaport biometric eliberat de Canada, ai cărei cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii canadieni

Cetățenii canadieni pot solicita online un ETA prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic. Completarea cererii ETA pentru Regatul Unit durează doar câteva minute. Este în întregime online sau fără hârtie, astfel încât nu este nevoie de vizite personale la consulate sau la birourile de vize.

Pregătiți toate informațiile necesare înainte de a începe procesul de înscriere. Mai jos este prezentat un ghid pas cu pas privind modul în care canadienii pot solicita un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor trebui să încarce o fotografie de pașaport.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții canadieni de ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a depune cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cererii online pentru ETA în Marea Britanie, veți primi o confirmare prin e-mailul pe care l-ați furnizat.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru cetățenii canadieni

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii dumneavoastră.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

Procesarea și primirea ETA

La depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit, sistemul va verifica încrucișat detaliile transmise cu mai multe baze de date de securitate pentru a verifica dacă solicitantul este calificat pentru ETA.

De obicei, este nevoie de trei zile (72 de ore) pentru ca un solicitant să primească o decizie privind cererea ETA prin intermediul adresei de e-mail furnizate. Mulți călători primesc o decizie în câteva minute de la depunerea cererii. Cu toate acestea, unele cereri pot dura mai mult de trei zile pentru a primi o decizie.

Cetățenilor canadieni li se recomandă să solicite un ETA pentru Regatul Unit înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit, pentru a evita întârzierile.

Dacă ETA a fost respinsă, puteți depune o nouă cerere ETA și plăti din nou taxa. Dacă faceți acest lucru, trebuie să explicați mai întâi de ce vi s-a refuzat ETA în cererea anterioară.

Faptul că vi se refuză un ETA nu înseamnă că nu puteți călători în Regatul Unit. Puteți solicita în continuare viza corespunzătoare pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, solicitarea unei vize pentru Regatul Unit este mai complicată și poate dura mai mult, așa că trebuie să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoriile cetățenilor canadieni care călătoresc cu un ETA pentru Marea Britanie

Un ETA britanic este legat digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte, fiecare având o durată de până la șase luni pentru fiecare vizită. Trebuie să solicitați un nou ETA după expirarea acestuia sau după expirarea pașaportului dumneavoastră, oricare dintre acestea survine prima, pentru a continua să vi se permită intrarea în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Deoarece este un document electronic, nu este necesar să aduceți o copie fizică a ETA. În cazul călătorilor cu mai multe pașapoarte, asigurați-vă că călătoriți în Regatul Unit cu același pașaport canadian pe care l-ați folosit în cererea dumneavoastră.

Înainte de a vă îmbarca în avion, vapor sau tren, transportatorii vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor canadieni care pot prezenta o viză sau o ETA aprobată pentru Marea Britanie.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA britanic nu garantează intrarea în Regatul Unit. La sosire, cetățenii canadieni care au un ETA aprobat pentru Regatul Unit trebuie să își prezinte documentele de identitate la forțele de frontieră britanice sau să treacă prin poarta de acces a pașapoartelor electronice, dacă este disponibilă.

De asemenea, trebuie să fie pregătiți să prezinte o dovadă de continuare a călătoriei sau un bilet pentru a părăsi Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. În cazul în care li se solicită acest lucru, călătorii cu ETA trebuie să fie pregătiți să demonstreze că au capacitatea financiară de a-și susține șederea în Regatul Unit, precum și călătoria de întoarcere acasă.

Chiar dacă aveți un ETA, vi se poate refuza intrarea în Regatul Unit dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă îndepliniți alte condiții de intrare.

Odată ce au trecut de măsurile de securitate la frontieră, cetățenii canadieni cu un ETA aprobat pot călători liber între țările constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În cadrul celor patru țări constitutive ale Regatului Unit, vizitatorii canadieni se pot deplasa liber folosind diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

Un ETA din Regatul Unit nu permite intrarea în Republica Irlanda și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Canadienii care doresc să viziteze Irlanda sau alte țări europene trebuie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în țară înainte de a-și rezerva călătoria.

Pentru mai multe informații despre ETA în Marea Britanie, călătorii pot consulta pagina ETA FAQ.