ETA în Regatul Unit pentru cetățenii elvețieni: Un ghid cuprinzător

Pentru a călători din Elveția în Regatul Unit în 2024 va fi nevoie de un permis de călătorie, deoarece guvernul va implementa un sistem de eliberare a autorizației electronice de călătorie (ETA). Autorizația de călătorie se adresează cetățenilor din țările scutite de viză, cum ar fi Elveția. Obținerea unui permis de călătorie este diferită de obținerea unei vize, deoarece ETA oferă doar permisiunea de a vizita Regatul Unit pentru șederi scurte de șase luni. Citiți mai departe pentru a afla ce presupune permisul electronic de călătorie, cerințele și procesul de obținere a unui ETA înainte de a vizita Marea Britanie.

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii elvețieni?

Autorizația electronică de călătorie în Marea Britanie este un permis de călătorie britanic care va fi în curând disponibil online. ETA din Regatul Unit pentru cetățenii elvețieni face parte din sistemul de permisiune de călătorie introdus de guvernul britanic pentru a-și îmbunătăți sistemul de control la frontieră. Cu un ETA aprobat, cetățenii din țările eligibile pot vizita Marea Britanie în diferite scopuri fără viză.

În prezent, guvernul britanic a încheiat acorduri cu diferite țări care permit călătorilor să treacă granițele Regatului Unit fără viză. Dezavantajul intrărilor în țară fără viză este reprezentat de informațiile minime înregistrate la frontieră despre vizitatori. Acest lucru face dificilă pentru autoritățile de frontieră urmărirea numărului de călători care intră sau ies din Regatul Unit și a statutului lor de imigranți. De asemenea, este dificil să împiedicăm infractorii să profite de ospitalitatea britanică. Introducerea unui sistem electronic de permisiune de călătorie urmărește să acopere lacunele din actualul sistem de imigrare.

Călătorii din țările care nu dețin viză sunt eligibili pentru permisul de călătorie. Toate țările europene, inclusiv Elveția, se numără printre țările scutite de vize care îndeplinesc criteriile de eligibilitate ETA. ETA pentru Regatul Unit nu se va aplica călătorilor care trebuie să obțină o viză britanică înainte de a călători. Cu toate acestea, obținerea unui ETA nu este similară cu obținerea unei vize, deoarece ETA permite călătorilor doar să se îmbarce în avionul către Regatul Unit. Noul permis digital utilizează același principiu ca și programul ETA din Canada și ESTA din Statele Unite, conceput pentru a consolida controlul și conformitatea la frontierele Regatului Unit.

Cum îi va afecta ETA în Marea Britanie pe cetățenii elvețieni

Elveția face parte din Uniunea Europeană și, chiar și în cazul Brexitului, cetățenii elvețieni beneficiază de o libertate specială de circulație în și din Marea Britanie. Călătorii elvețieni intră sub incidența acordului fără viză, iar călătorii nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, atunci când ETA va fi implementat, cetățenii elvețieni vor trebui să solicite un permis de călătorie pentru a vizita Regatul Unit.

Cetățenii elvețieni pot vizita Marea Britanie pentru o perioadă de până la șase luni, cu un ETA valabil. Cetățenii elvețieni nu pot lucra sau deschide o afacere cu ETA, dar pot cunoaște patrimoniul cultural al Regatului Unit și pot vizita cele mai bune obiective turistice din țară. Datorită ETA din Regatul Unit pentru cetățenii elvețieni, călătorii din Elveția pot participa la conferințe și ateliere de lucru și se pot întâlni cu clienții.

Titularii ETA pot vizita Marea Britanie pentru studii pe termen scurt sau pentru tratament medical. De asemenea, călătorii pot folosi ETA pentru a-și vizita rudele și pentru a participa la angajamente pe termen scurt în țară. Pentru toate celelalte motive de călătorie care necesită o ședere mai lungă în Regatul Unit, cum ar fi studiile pe termen lung sau munca în Marea Britanie, cetățenii elvețieni trebuie să se prezinte la ambasada sau consulatul britanic pentru a solicita o viză.

Care sunt cerințele pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii elvețieni?

Deși toate detaliile referitoare la ETA pentru Regatul Unit nu au fost încă finalizate, călătorii pot găsi cerințele de intrare pentru obținerea unui permis de călătorie electronic. Unele dintre cerințele ETA pentru cetățenii elvețieni includ următoarele:

– Un pașaport valabil: Cetățenii elvețieni au nevoie de un pașaport valabil cu date biometrice pentru a solicita un ETA. Pașaportul trebuie să fie valabil, iar data de expirare trebuie să fie de cel puțin trei luni de la data depunerii cererii. Pașaportul trebuie să aibă o fotografie digitală recentă.
– O adresă de e-mail activă: Călătorii au nevoie de o adresă de e-mail activă și accesibilă pentru a primi notificări din partea autorităților de frontieră ETA. Solicitanții vor primi un e-mail de confirmare din partea autorităților.
– Detalii de plată: În timpul depunerii cererii ETA, solicitanții trebuie să achite o taxă de procesare nerambursabilă. Prin urmare, aceștia au nevoie de un card de credit sau de debit pentru a plăti taxa de procesare ETA pentru Regatul Unit.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii elvețieni

Călătorii care îndeplinesc condițiile necesare pentru a obține un ETA pot începe procedura de solicitare online. Atunci când aplicația este activă, solicitanții trebuie să furnizeze următoarele informații:

– Informații personale: Informațiile solicitate includ numele, sexul și data nașterii. Solicitanții care nu au nume sau prenume trebuie să indice absența numelui introducând FNU pentru prenume necunoscut sau LNU pentru nume de familie necunoscut, deoarece acest câmp este obligatoriu.
– Informații privind pașaportul: Pașaportul elvețian oferă informații privind naționalitatea solicitantului. Solicitanții vor completa numărul pașaportului pe care intenționează să îl folosească pentru a călători în Regatul Unit, precum și datele de emitere și de expirare a pașaportului. În cazul în care un călător are și alte naționalități, acesta trebuie să furnizeze detalii despre cetățenia sa. De asemenea, este necesară dezvăluirea altor numere de pașaport și numere naționale de identitate deținute de solicitant.
– Informații de contact: În timp ce informațiile de contact obligatorii sunt o adresă de e-mail, cetățenii elvețieni trebuie să furnizeze informații de contact suplimentare. Solicitanții își vor dezvălui orașul, codul poștal, adresa de domiciliu și numerele de telefon mobil. În cazul în care depune o cerere pentru un minor, solicitantul trebuie să includă datele de contact ale părinților și ale tutorilor legali. Călătorii care vizitează Regatul Unit în scopuri profesionale trebuie să furnizeze numele, adresa fizică și numărul de telefon ale angajatorului.
– Întrebări privind eligibilitatea: Solicitanții trebuie să răspundă la întrebările adresate pentru a determina eligibilitatea lor pentru permisul de călătorie electronic. De exemplu, călătorii vor găsi întrebări privind istoricul imigrației anterioare, care le vor cere să dezvăluie probleme de imigrație din trecut, cum ar fi refuzul vizelor. Solicitanții trebuie să furnizeze, de asemenea, detalii despre antecedentele lor penale, inclusiv activitățile infracționale violente și non-violente. Orice antecedente de consum, posesie și distribuție de droguri trebuie să fie menționate în cerere. În plus, solicitanții ar trebui să furnizeze informații privind activitățile și acuzațiile de terorism. Întrebările privind terorismul se referă la apartenența, activitățile și acuzațiile legate de grupurile teroriste.
– Întrebări legate de sănătate: Solicitanții trebuie să răspundă la întrebări legate de sănătate și să ofere detalii despre infecțiile anterioare și existente. De asemenea, pot fi solicitate detalii privind vaccinările și imunizările.
– Informații privind plata: Solicitanții trebuie să includă o metodă de plată pentru taxa de procesare. Odată cu plata, o cerere ETA poate fi procesată și aprobată.

După ce au depus cererea pentru ETA pentru cetățenii elvețieni, solicitanții vor aștepta ca aceasta să fie procesată în termen de 72 de ore. Călătorii ar trebui să își facă planuri în consecință și să obțină o ETA cu câteva zile înainte de a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, solicitanții care au planuri de călătorie de ultim moment pot obține, de asemenea, un ETA aprobat. Transportatorii care transportă resortisanți elvețieni din Elveția în Regatul Unit trebuie să verifice, înainte de călătorie, dacă călătorii dețin o autorizație electronică de călătorie aprobată. Călătorii din Elveția sunt încurajați să consulte pagina de întrebări frecvente privind ETA din Regatul Unit pentru informații suplimentare.