Un ghid complet pentru cetățenii brazilieni privind ETA în Marea Britanie

În 2024, cetățenii brazilieni vor avea nevoie de o autorizație electronică de călătorie (ETA) înainte de a călători în Regatul Unit (UK). Este un permis digital obligatoriu pentru cetățenii țărilor care pot vizita Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord fără viză pentru călătorii scurte. Printre aceștia se numără și cetățenii Braziliei.

Acest ghid conține tot ceea ce brazilienii trebuie să știe despre ETA în Marea Britanie, inclusiv cerințele, procesul de solicitare, așteptările de călătorie și multe altele.

De ce se introduce ETA în Regatul Unit pentru cetățenii brazilieni?

ETA din Regatul Unit are ca scop îmbunătățirea securității frontierelor britanice și permite guvernului un mai mare control și supraveghere a persoanelor care intră în țară. Aceasta va facilita prevenirea imigrației ilegale, contracararea sindicatelor de crimă organizată și identificarea potențialelor amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă în țară.

ETA este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii brazilieni, ETA din Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Este mai accesibil decât permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe călătorii brazilieni

În prezent, brazilienii nu au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, odată ce va fi deschis pentru cetățenii Braziliei, în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA britanic aprobat înainte de a călători în Regatul Unit. Este obligatorie indiferent dacă sosiți cu avionul, pe o navă (de exemplu, în cadrul unei croaziere) sau pe uscat, cum ar fi prin tunelul feroviar care leagă Marea Britanie de Franța.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, pentru o perioadă mai mică de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, precum și pentru activități comerciale și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, brazilienii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Brazilia este inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii, inclusiv copiii și bebelușii, vor avea nevoie de un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Persoanelor cu antecedente de încălcare a regulilor de imigrare sau de condamnări penale sau care au fost condamnate la închisoare pentru mai mult de 12 luni în Regatul Unit sau în altă parte li se poate refuza o ETA. Aceștia pot lua în considerare obținerea unei vize britanice.

Cetățenii brazilieni care intenționează să rămână în Regatul Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni sau să lucreze sau să locuiască permanent în această țară vor avea nevoie de o viză britanică corespunzătoare. Noul sistem ETA nu îi afectează pe acești călători.

Cerințe pentru a solicita un ETA pentru cetățenii brazilieni în Marea Britanie

Cetățenii brazilieni eligibili pentru un ETA pentru Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru depunerea cererii:

 • Un pașaport biometric valabil eliberat de Brazilia, ai cărei cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA pentru Regatul Unit

Cetățenii brazilieni pot aplica online pentru un ETA în Marea Britanie prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației. Procesul de solicitare a ETA pentru Regatul Unit durează doar câteva minute. Este online sau fără hârtie, astfel încât nu este nevoie de vizite personale la consulate sau la birourile de vize.

Pregătiți-vă toate cerințele înainte de a începe procesul de depunere a cererii. Mai jos este prezentat un ghid pas cu pas privind modul în care brazilienii pot solicita un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu trebuie să încarce o fotografie de pașaport.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții brazilieni ai ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a depune cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cererii ETA online pentru Regatul Unit, veți primi o confirmare prin intermediul e-mailului pe care l-ați furnizat.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA pentru Marea Britanie

Solicitarea unui ETA pentru Regatul Unit este destul de simplă, dar există totuși loc de erori. Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii dumneavoastră.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Nu uitați să verificați și să verificați de două ori datele pe care le-ați furnizat în cererea ETA înainte de a o trimite.

În cazul în care călătorii brazilieni au nevoie să corecteze greșelile din cererea ETA, pot face acest lucru rapid prin retrimiterea cererii și plata din nou a taxei.

Procesarea și primirea ETA pentru cetățenii brazilieni

La depunerea unei cereri online pentru ETA în Marea Britanie, sistemul va face o verificare încrucișată a detaliilor trimise cu mai multe baze de date de securitate pentru a verifica dacă solicitantul este calificat pentru ETA.

În mod normal, solicitanții primesc o decizie privind cererea ETA în termen de trei zile (72 de ore) prin intermediul adresei de e-mail furnizate. Mulți călători primesc o decizie în câteva minute de la depunerea cererii. Cu toate acestea, unele cereri pot dura mai mult de trei zile pentru a primi o decizie.

Cetățenilor brazilieni li se recomandă să solicite un ETA britanic înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit pentru a preveni întârzierile sau alte probleme.

Dacă ETA a fost respinsă, puteți depune o nouă cerere ETA și plăti din nou taxa. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi să explicați în cererea dumneavoastră anterioară de ce vi s-a refuzat un ETA.

Faptul că vi se refuză un ETA nu înseamnă că nu puteți călători în Regatul Unit. Puteți solicita în continuare viza britanică corespunzătoare. Cu toate acestea, obținerea unei vize este mai complicată și poate dura mai mult, așa că trebuie să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoriți cu un ETA pentru Marea Britanie

Un ETA britanic este legat digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte, cu o durată maximă de șase luni pentru fiecare vizită. Călătorii brazilieni trebuie să solicite un nou ETA după doi ani sau când le expiră pașaportul, în funcție de care dintre aceste date este prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Deoarece este un document electronic, nu este necesar să aduceți o copie fizică a ETA. În cazul călătorilor cu mai multe pașapoarte, asigurați-vă că călătoriți în Regatul Unit cu același pașaport brazilian pe care l-ați folosit în cererea dumneavoastră.

Înainte de a vă îmbarca în avion, vapor sau tren, transportatorii vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor brazilieni care pot prezenta o viză sau o ETA aprobată pentru Marea Britanie. De asemenea, cei care încă așteaptă o decizie privind cererile ETA nu vor avea voie să se îmbarce.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA nu garantează intrarea în Regatul Unit. La sosire, cetățenii brazilieni care au un ETA aprobat în Regatul Unit trebuie să își prezinte documentele de identitate la forțele de frontieră britanice sau să treacă prin poarta de pașapoarte electronice (eGate), dacă este disponibilă.

Pregătiți-vă să prezentați o dovadă de continuare a călătoriei sau un bilet de plecare din Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. Dacă li se cere, călătorii brazilieni trebuie, de asemenea, să demonstreze că dispun de fonduri suficiente pentru a se întreține pe toată durata șederii în Regatul Unit și a călătoriei de întoarcere acasă.

Chiar dacă aveți un ETA, vi se poate refuza intrarea în Regatul Unit dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă îndepliniți alte condiții de intrare.

Odată ce au trecut de măsurile de securitate la frontieră, cetățenii brazilieni cu un ETA aprobat pot călători liber între cele patru țări constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Vizitatorii brazilieni pot călători cu trenurile, feriboturile și zborurile locale în Marea Britanie. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

Un ETA din Regatul Unit nu permite intrarea în Republica Irlanda și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Brazilienii care vizitează Irlanda sau alte țări europene trebuie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în țară înainte de a-și rezerva călătoria.

Pentru mai multe informații, călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente privind ETA în Marea Britanie.