Ghidul dumneavoastră complet pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Micronezia

Dacă intenționați să vizitați Regatul Unit începând cu anul 2024, trebuie să știți despre noul sistem de autorizare electronică de călătorie din Regatul Unit. Călătorii care se califică în prezent pentru programul de scutire de vize vor trebui să solicite un ETA înainte de a se îmbarca în orice zbor cu destinația Regatul Unit. Acest ghid explică modul în care noul ETA pentru Regatul Unit va afecta persoanele care călătoresc din Micronezia și doresc să viziteze Regatul Unit. Acesta oferă, de asemenea, sfaturi privind modul de obținere a ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Micronezia.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Micronezia?

Noul sistem ETA din Regatul Unit este o componentă cheie a planului guvernului britanic de a crea cel mai eficient sistem din lume pentru imigrația legală și controlul frontierelor. Sistemul digital va fi pus în aplicare înainte de sfârșitul anului 2024 și va urma aceleași principii ca și programul ETA din Canada și ESTA american. ETA din Regatul Unit nu este același lucru cu o viză. Cu un proces de solicitare mult mai simplu, ETA funcționează ca un permis digital. Acesta le oferă vizitatorilor din străinătate permisiunea de a intra în Regatul Unit.

În prezent, există 92 de țări care nu au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit. Călătorii din aceste țări pot solicita ETA pentru Regatul Unit dacă intenționează să viziteze țara pentru o perioadă mai mică de șase luni. Vizitatorii care călătoresc pe baza ETA nu pot lucra pe durata șederii în țară. Printre motivele valabile pentru vizita în cadrul programului se numără turismul, cursurile de studii, vizitarea familiei/prietenilor, călătoria pentru tratamente medicale sau intrarea în Regatul Unit în scopuri de afaceri.

Ce înseamnă acest nou sistem pentru cetățenii din Micronezia?

Micronezia este una dintre cele 92 de țări din întreaga lume care fac parte din actualul program de scutire de vize pentru Regatul Unit. Posesorii de pașapoarte din Micronezia au putut călători în Regatul Unit fără viză. Acest lucru va rămâne valabil în continuare, dar acum vor trebui să solicite ETA pentru Regatul Unit dacă doresc să intre în Regatul Unit.

Cu un ETA britanic valabil, cetățenii din Micronezia pot intra în Regatul Unit pentru șederi de până la șase luni. Deși nu vor avea dreptul să lucreze, se pot înscrie la cursuri de studii. Cetățenii din Micronezia care doresc să petreacă o perioadă mai lungă de timp în Regatul Unit sau care doresc să lucreze în această țară trebuie să solicite o viză separat.

Cum să solicitați ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Micronezia

Nu au fost încă finalizate toate informațiile referitoare la noul ETA din Regatul Unit, dar guvernul a publicat informații privind eligibilitatea ETA. Cetățenii din cele 92 de țări care fac parte în prezent din programul de scutire de vize vor trebui să solicite o ETA, iar Micronezia este una dintre aceste țări.

A fost publicată o listă a cerințelor ETA, dar aceasta poate suferi modificări înainte de finalizarea informațiilor despre sistem. Această listă oferă informații despre ce se pot aștepta solicitanții ETA în urma procesului.

Cetățenii din Micronezia vor trebui să completeze cererea ETA online. Sistemul este exclusiv digital. Nu sunt disponibile alternative pe suport de hârtie. Călătorii trebuie să aibă pregătite toate datele necesare înainte de a completa formularul. Aceste informații includ:

– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Un pașaport biometric valabil, eliberat de o țară de pe listă.
– Informații personale care includ date de contact, data nașterii și detalii despre locul de muncă etc.
– Un card de debit/credit pentru a plăti taxa de solicitare a ETA în Marea Britanie.
– Motivul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii privind călătoria, inclusiv o adresă în timpul șederii în Regatul Unit.

Solicitanții din Micronezia vor fi rugați să furnizeze informații despre trecutul lor. Aceasta include dezvăluirea oricărui cazier judiciar sau a apartenenței anterioare la o organizație/grup interzis. De asemenea, aceștia trebuie să dezvăluie dacă au comis în trecut infracțiuni în materie de imigrație. Aceste date vor fi folosite de către funcționarii de la Imigrări pentru a stabili dacă solicitantul ar trebui să fie desemnat ca risc de securitate pentru Regatul Unit. Toți solicitanții care sunt considerați un pericol pentru siguranța rezidenților din Regatul Unit vor avea cererea respinsă.

Cum se procesează ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Micronezia?

Toți solicitanții ETA trebuie să plătească o taxă nerambursabilă prin intermediul unui card de credit sau de debit înainte ca cererea lor să fie procesată. După ce cererea este completată și taxa este plătită, începe perioada de procesare. Procesarea ETA poate dura până la 72 de ore.

Călătorii din Micronezia trebuie să obțină aprobarea ETA înainte de a putea intra în Regatul Unit. Cererile trebuie să fie depuse suficient de devreme pentru a permite procesarea înainte de călătorie. În cazul în care ETA este respinsă, un solicitant poate contesta decizia sau poate solicita o viză. Acest proces este unul mult mai lung.

Toți călătorii care vin din Micronezia în Regatul Unit vor avea nevoie de un ETA, indiferent de tipul de călătorie pe care îl planifică. Acesta este necesar indiferent dacă călătorul sosește în Regatul Unit cu avionul, trenul, mașina sau feribotul. Din acest motiv, călătorii ar trebui să se asigure că ETA este aprobată înainte de a începe călătoria spre Regatul Unit.

Toți transportatorii vor trebui să se asigure că pasagerii dispun de o ETA ca o condiție pentru transportul lor. Cetățenii din Micronezia care se îndreaptă spre Regatul Unit trebuie să prezinte ETA aprobată la sosirea la aeroport, gară sau port. Neprezentarea unei ETA ar putea fi considerată un motiv de refuz al îmbarcării. Odată ce un călător ajunge în Regatul Unit, va trebui să prezinte din nou un ETA aprobat, care este legat de pașaportul său biometric.

Călătoria cu ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Micronezia

Țările constitutive ale Regatului Unit sunt Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Deținerea unui ETA britanic valabil le conferă cetățenilor din Micronezia libertate totală de circulație între aceste țări constitutive.

Cetățeni din Micronezia în Marea Britanie

Micronezia este o țară cu peste 116 milioane de locuitori. Cetățenii săi călătoresc în Regatul Unit din diverse motive, printre care turismul, învățământul superior și afacerile. Călătorii din Micronezia care doresc să afle mai multe detalii despre programul incoming trebuie să consulte pagina oficială ETA FAQ.