Ghidul dumneavoastră complet pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Vincențiu

Regatul Unit urmează să pună în aplicare noul program ETA până în anul 2024. Acest sistem de permise de călătorie digitale va înlocui actualul sistem de scutire de vize, care îi va afecta pe călătorii din mai multe țări diferite. Cetățenii din Saint Vincent și Grenadine se numără printre cei care vor fi acoperiți de noua ETA. Citiți în continuare un ghid despre cum funcționează ETA, cum vă va afecta experiența de călătorie și cum puteți aplica.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Vincențiu?

În ultimii ani, mai multe țări au introdus sisteme de permise de călătorie digitale. Călătorii experimentați pot avea deja experiență cu ETA în Canada sau ESTA în Statele Unite. Sistemul ETA este versiunea proprie a Regatului Unit. La fel ca și celelalte sisteme, acesta oferă guvernului mai mult control asupra frontierei, permițând o mai mare supraveghere a persoanelor care intră în țară și controale de securitate mai eficiente. ETA, care înseamnă Electronic Travel Authorisation (Autorizație electronică de călătorie), face parte dintr-un plan guvernamental mai amplu de digitalizare a frontierelor Regatului Unit.

ETA înlocuiește actualul sistem de scutire de vize al Regatului Unit. Nu este o viză. În schimb, este un permis de călătorie digital care le permite titularilor să intre în Regatul Unit și să petreacă până la șase luni în această țară.

Cum vor fi afectați călătorii din Vincențiu?

Ca și alți membri ai Commonwealth-ului, Saint Vincent și Grenadine este inclusă pe lista celor 92 de țări cu care Regatul Unit a încheiat acorduri de scutire de vize. În prezent, călătorii din Vincențiu au nevoie doar de un pașaport pentru a intra în Regatul Unit. Noul sistem va schimba acest lucru, obligându-i să obțină documente suplimentare sub forma noului ETA.

Călătorii vincentieni au multe motive pentru a veni în Marea Britanie. În calitate de membru al Commonwealth-ului, Saint Vincent și Grenadine are legături puternice cu Regatul Unit, iar mulți vincențieni au rude sau prieteni care locuiesc acolo. Motivele pentru care călătoresc pot include:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri de studiu
– Vizitarea prietenilor și a familiei
– Tratament medical

Indiferent de motivul vizitei în Regatul Unit, călătorii vor trebui să solicite ETA pentru cetățenii din Vincențiu. Procesul este același pentru toți călătorii, cu un singur formular de cerere de completat, indiferent de motivul călătoriei.

Introducerea ETA nu va avea niciun impact asupra sistemului de vize din Regatul Unit. Acest lucru înseamnă că persoanele din Vincențiu care au nevoie în prezent de viză pentru a veni în Regatul Unit vor avea nevoie de viză și după introducerea noului program. Printre cei care au nevoie de o viză pentru Regatul Unit se numără cei care intenționează să lucreze acolo (temporar sau permanent), cei care doresc să locuiască în această țară și cei care intenționează să petreacă mai mult de șase luni acolo. Sistemul de solicitare a vizelor este complet separat de ETA și nu va fi modificat de noul sistem.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Vincențiu

Pentru a solicita ETA, călătorii vor trebui să completeze un formular online. ETA face parte dintr-un program digital, astfel încât nu vor fi disponibile alternative offline. Taxa de solicitare a ETA poate fi plătită și online.

Înainte de a începe să depună cererea, călătorii se pot pregăti consultând lista de cerințe ETA care a fost publicată. Este important să rețineți că aceste informații pot fi modificate. Programul nu a fost încă finalizat, iar unele detalii nu sunt încă disponibile. De exemplu, costul taxei de înscriere nu a fost încă confirmat. În ciuda acestui fapt, aceste cerințe le oferă călătorilor o idee despre ce trebuie să se aștepte. Acestea includ:

– Un pașaport biometric valabil eliberat de una dintre țările de pe lista de eligibilitate.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Informații personale. Acestea vor include date precum data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Scopul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi adresa pe durata șederii în țară.
– Un card de debit sau de credit pentru taxa de solicitare a ETA.
– Dezvăluirea cazierului judiciar, a infracțiunilor de imigrare din trecut și a apartenenței (trecute sau prezente) la orice grup sau organizație interzisă.

Unul dintre obiectivele sistemului ETA este de a îmbunătăți securitatea frontierelor Regatului Unit. Acesta este motivul pentru care călătorilor li se cere să dezvăluie informații sensibile despre trecutul lor. În cazul în care un călător are legături cu bandele, terorismul sau crima organizată, acesta poate fi considerat un risc pentru securitate. În acest caz, cererea ETA nu va fi aprobată.

Cererea trebuie să fie completată cu atenție și corect, iar taxa de cerere trebuie plătită integral înainte de a începe procesarea acesteia.

Prelucrarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Vicențiu

În alte țări care au introdus propriile permise de călătorie digitale, un permis aprobat este considerat o condiție de transport. Acest lucru se va întâmpla probabil și în Regatul Unit. Prin urmare, cetățenii din Vincențian care călătoresc în Regatul Unit vor trebui să solicite ETA cu mult timp înainte, pentru a avea timp suficient pentru a fi procesate înainte de a ajunge la aeroportul de plecare.

Se așteaptă ca procesarea ETA să dureze până la 72 de ore. În cazul în care este aprobat, călătorul nu mai are nevoie de alte documente. Aceștia au acum permisiunea de a intra în Regatul Unit. Aceștia vor trebui să prezinte ETA aprobat pentru cetățenii din Vicentină la poarta de îmbarcare a aeroportului de plecare și, din nou, la controlul de frontieră în Regatul Unit. Pasagerilor care nu pot prezenta o ETA li se poate refuza îmbarcarea.

În cazul în care o cerere ETA este respinsă, călătorii mai au câteva opțiuni. Va exista un sistem de apel. În cazul în care recursul este respins, călătorul poate solicita în schimb o viză. Acesta este un proces mult mai lung și mai complicat decât ETA.

Călătoria cu ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Vicențiu

După ce cererea de ETA a unui cetățean din Saint Vincent și Grenadine a fost aprobată, acesta are permisiunea de a intra în Regatul Unit și de a petrece până la șase luni în această țară. Aceștia nu pot lucra în țară. Pe durata șederii lor, aceștia vor putea circula liber între Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, care sunt cele patru țări constitutive ale Regatului Unit. ETA nu are valabilitate juridică în Republica Irlanda, care este o țară independentă.

În cazul în care un călător din Vincențiu dorește să viziteze și alte țări europene în cadrul aceleiași călătorii, acesta va trebui să verifice cerințele de intrare relevante. Regatul Unit nu face parte din Uniunea Europeană sau din zona comună de călătorie Schengen, astfel încât permisiunea de a intra în Regatul Unit nu are niciun impact asupra altor țări. Sistemul de permise de călătorie digitale al Uniunii Europene, ETIAS, este în curs de dezvoltare.