Ghidul dumneavoastră privind ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Antigua și Barbuda

Marea Britanie introduce un nou program de autorizare a călătoriilor care va afecta mulți vizitatori. ETA, care înlocuiește actualul sistem de scutire de vize, va intra în vigoare până în anul 2024. Călătorii din Antigua și Barbuda care plănuiesc o vizită în Regatul Unit ar trebui să se familiarizeze cu acest nou sistem. Citiți în continuare un ghid al noului sistem ETA și aflați cum îi va afecta pe cetățenii din Antigua și Barbuda.

Care este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii din Antigua și Barbuda?

Sistemul de autorizare electronică de călătorie (Electronic Travel Authorisation – ETA) reprezintă un efort al guvernului britanic de a digitaliza frontierele țării. Este posibil ca cei care călătoresc frecvent să fie deja familiarizați cu astfel de programe, cum ar fi ESTA din Statele Unite sau ETA din Canada. Aceste sisteme sunt sursa de inspirație pentru ETA, care va funcționa într-un mod foarte asemănător.

În fapt, ETA are rolul unui permis digital, care îi acordă titularului permisiunea de a vizita Regatul Unit. Este important de reținut că ETA nu este o viză. În schimb, acesta înlocuiește actualul program de scutire de vize pentru cetățenii din Antigua și Barbuda. Odată ce sistemul ETA va intra în vigoare, guvernul britanic va putea avea o supraveghere mai mare asupra persoanelor care intră și ies din țară. Creează un proces de control mai puternic pentru cei care vin în Regatul Unit.

Cum îi afectează ETA pe cetățenii din Antigua și Barbuda?

În prezent, Regatul Unit are în vigoare o scutire de vize pentru cetățenii din 92 de țări. Această listă include țările din Commonwealth, cum ar fi Antigua și Barbuda. Când va începe programul ETA, călătorii din aceste țări vor fi afectați. Aceștia vor trebui să solicite un ETA înainte de a intra în Regatul Unit, deoarece vechiul sistem de scutire de vize nu va mai fi valabil.

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Antigua și Barbuda va fi emisă călătorilor care intră în Regatul Unit din mai multe motive diferite. Acestea pot include:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri pe termen scurt sau programe de studiu
– Vizite la prieteni și familie
– Tratament medical

Este important de reținut că ETA nu se aplică vizitatorilor care doresc să lucreze în Marea Britanie.

Odată ce unui cetățean din Antigua și Barbuda i s-a eliberat un ETA, acesta poate rămâne în țară pentru o perioadă de până la șase luni. În cazul în care doresc să rămână pentru o perioadă mai lungă de timp sau intenționează să lucreze în Regatul Unit, vor trebui să solicite o viză separată.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Antigua și Barbuda

Au fost publicate unele informații despre sistemul ETA. Aceste informații pot suferi modificări, iar o prezentare mai exactă a programului va fi publicată în apropierea datei de începere a acestuia. Cu toate acestea, informațiile disponibile în prezent le oferă călătorilor o idee despre ce se pot aștepta.

A fost publicată o listă de cerințe pentru ETA. În prezent, acesta include:

– Un pașaport biometric valabil dintr-o țară aflată pe lista de eligibilitate.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Informații personale – acestea vor include diverse date, cum ar fi data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Motivul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Câteva detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi adresa în timpul șederii în țară.
– Taxa de solicitare a ETA.

Pe lângă aceste informații, călătorii vor trebui să dezvăluie câteva detalii cheie despre trecutul lor. Solicitanții vor fi întrebați dacă au cazier judiciar, dacă au comis vreodată infracțiuni legate de imigrație și dacă sunt sau au fost vreodată membri ai unei organizații interzise. Aceste întrebări sunt concepute pentru a elimina călătorii care pot reprezenta o potențială amenințare pentru Regatul Unit; dacă un solicitant este considerat a fi un risc de securitate, cererea ETA va fi respinsă.

Călătorii vor trebui să solicite un ETA online. ETA este un sistem complet digital, astfel încât nu vor fi disponibile alternative pe suport de hârtie.

Prelucrarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii din Antigua și Barbuda

Înainte de călătorie, vizitatorii trebuie să completeze integral formularul de cerere ETA. De asemenea, aceștia vor trebui să plătească o taxă nerambursabilă. Până când taxa nu este plătită, cererea nu va fi considerată completă. Taxa trebuie achitată integral înainte ca cererea să poată fi procesată.

Călătorii vor trebui să aloce suficient timp pentru ca cererea ETA să fie procesată. Durata de procesare a ETA este de până la 72 de ore. Este imperativ ca vizitatorii să aibă un ETA completat înainte de a merge la aeroport pentru a-și începe călătoria în Regatul Unit, așa că ar trebui să își completeze cererea cu mult timp înainte.

Se anticipează că transportatorii vor face din ETA completată o condiție de transport. În lipsa unei ETA, pasagerilor li se poate refuza îmbarcarea și nu își pot începe călătoria. Aceștia vor trebui să prezinte ETA aprobată atunci când se află la aeroportul de plecare și, din nou, la sosirea în Regatul Unit.

Călătoria cu ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Antigua și Barbuda

Atunci când un călător primește un ETA din Regatul Unit pentru cetățenii din Antigua și Barbuda, acesta poate petrece până la șase luni în interiorul țării. În această perioadă, ei pot călători liber în Marea Britanie. Deși Regatul Unit este format din patru țări constitutive, nu există un control la frontierele interne. Acest lucru înseamnă că călătorii pot circula între Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord fără verificări sau formulare suplimentare de completat. Republica Irlanda este o țară independentă, deci nu este acoperită de ETA din Regatul Unit.

ETA este valabilă numai pentru Regatul Unit. Cetățenii din Antigua și Barbuda care intenționează să viziteze alte țări europene vor trebui să verifice cerințele individuale de intrare înainte de a călători.

Cetățeni din Antigua și Barbuda în Regatul Unit

Antigua și Barbuda este o țară din Commonwealth și, prin urmare, are legături puternice cu Regatul Unit. În Marea Britanie există aproximativ 4.000 de rezidenți născuți în Antigua și Barbuda. Poate părea un număr mic, dar Antigua și Barbuda are o populație de mai puțin de 100.000 de locuitori.

Cetățenii din Antigua și Barbuda vin deseori în Regatul Unit pentru a-și vizita prietenii și familia, pentru a studia, pentru a merge în călătorii de afaceri sau pentru a-și lua o vacanță. Cele mai populare destinații sunt orașele mari, cum ar fi Londra, și există zboruri directe zilnice între Londra și Antigua.