ETA din Regatul Unit pentru cetățenii israelieni: Ce trebuie să știți

În 2024, cetățenii israelieni care călătoresc în Regatul Unit (UK) vor trebui să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA). Este vorba despre un nou permis digital care este obligatoriu pentru cetățenii țărilor care pot călători în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord fără viză pentru călătorii scurte. Aceasta îi include pe israelieni.

Iată un ghid cuprinzător pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii israelieni. Acesta include cerințele, procesul de solicitare și așteptările privind călătoriile.

De ce se introduce ETA în Marea Britanie pentru cetățenii israelieni

ETA din Regatul Unit face parte dintr-o inițiativă guvernamentală mai amplă de digitalizare a frontierelor și de îmbunătățire a securității. Noul sistem digital de permise de călătorie permite guvernului britanic un control și o supraveghere sporită a persoanelor care intră în țară.

Scopul său este de a descuraja imigranții ilegali și grupurile de crimă organizată să intre în Regatul Unit și de a identifica potențialele amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă pe teritoriul britanic.

ETA este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii israelieni, ETA din Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Acesta este mai accesibil decât EVW-ul necesar pentru anumite țări arabe și alte permise de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe israelieni

În prezent, cetățenii israelieni nu au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, odată ce ETA pentru Regatul Unit va fi deschis pentru cetățenii neozeelandezi în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA valabil înainte de a călători în Regatul Unit. Acesta este necesar pentru cetățenii fără viză care sosesc în Regatul Unit pe cale aeriană, maritimă sau terestră.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, pentru mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități de afaceri și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, israelienii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Israelul este inclus pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii israelieni, inclusiv copiii și bebelușii, au nevoie de un ETA înainte de a călători în Marea Britanie. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Persoanele care au încălcat anterior legile privind imigrația, care au cazier judiciar sau care au executat o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 12 luni în Regatul Unit sau în orice altă țară nu pot fi eligibile pentru un ETA. În astfel de cazuri, aceste persoane pot lua în considerare posibilitatea de a solicita în schimb o viză britanică.

Cetățenii israelieni care intenționează să lucreze sau să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni trebuie să solicite o viză britanică corespunzătoare. Cererea și procesarea vizelor pentru Regatul Unit vor rămâne neschimbate odată ce sistemul ETA va fi deschis pentru israelieni.

Cerințe pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii israelieni

Odată ce ETA va fi deschis pentru israelieni, cei care sunt eligibili pentru ETA în Marea Britanie trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Un pașaport biometric eliberat de Israel, ai cărui cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA pentru israelieni în Marea Britanie

Cererile ETA pentru cetățenii israelieni vor fi depuse în întregime online, prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației, fără a mai fi nevoie de vizitarea consulatelor sau a birourilor de vize.

Completarea cererii ETA ar trebui să dureze cel mult 15 minute. Asigurați-vă că aveți toate cerințele și informațiile necesare înainte de a începe procesul de depunere a cererii. Iată un ghid pas cu pas despre cum pot solicita israelienii un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Trebuie să fie o fotografie originală și nu o captură de ecran. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor avea nevoie de o scanare sau de o fotografie a feței lor.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact. Cererea ETA nu necesită detalii de călătorie sau cerințe financiare. Cu toate acestea, cetățenii israelieni trebuie să se asigure că șederea lor în Regatul Unit este de cel mult șase luni și că dispun de fonduri suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile de călătorie pentru a evita orice problemă.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca în cazul oricărei alte vizite în Regatul Unit, solicitanții israelieni ai ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cu succes a cererii ETA online pentru Regatul Unit, veți primi o confirmare prin e-mail.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru cetățenii israelieni

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați informații corecte și veridice. Orice date incorecte sau false și chiar și reținerea de informații relevante pot duce la respingerea cererii.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

În cazul în care călătorii israelieni au nevoie să corecteze greșelile din cererea ETA, pot face acest lucru rapid prin retrimiterea cererii și plata din nou a taxei. Cu toate acestea, acest lucru este recomandat doar dacă solicitantul este convins că la baza respingerii inițiale au stat greșeli minore.

Prelucrarea ETA în Marea Britanie pentru israelieni

La depunerea cererii ETA pentru Regatul Unit, informațiile dumneavoastră vor fi examinate cu atenție pentru a ne asigura că îndepliniți toate criteriile de eligibilitate. Aceasta presupune verificarea detaliilor dumneavoastră în mai multe baze de date de securitate pentru a identifica orice discrepanțe sau potențiale probleme de securitate care pot apărea în urma cererii dumneavoastră.

Solicitanții ar trebui să primească o decizie cu privire la cererea ETA în termen de 72 de ore de la depunerea acesteia. În cele mai multe cazuri, solicitanții primesc ETA-ul aprobat în câteva minute de la depunerea cererii. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că procesarea anumitor cereri poate dura mai mult de trei zile.

La fel ca și alți cetățeni scutiți de viză, cetățenii israelieni sunt sfătuiți să solicite ETA înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit pentru a evita întârzierile sau alte probleme.

Respingerea cererilor ETA nu înseamnă că solicitantului îi este interzis în totalitate să viziteze Regatul Unit. Aceștia pot solicita în continuare o viză pentru Regatul Unit, un proces mai lung și mai complex. Dacă vă decideți să solicitați o viză, ar putea fi esențial să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoria cu ETA pentru cetățenii israelieni în Marea Britanie

ETA din Regatul Unit este legată digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte de până la șase luni pentru fiecare vizită. Trebuie să solicitați un nou ETA după doi ani sau după expirarea pașaportului dumneavoastră, oricare dintre acestea survine prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Călătorii israelieni care se îndreaptă spre Regatul Unit trebuie să prezinte același pașaport pe care l-au folosit pentru solicitarea ETA online. Nu puteți folosi un alt document, deoarece ETA pentru Regatul Unit este un document electronic legat de pașaportul dumneavoastră. Este un permis digital, așa că nu este nevoie să aduceți o copie tipărită a ETA.

Înainte de a vă îmbarca în mijlocul de transport (avion, vapor sau tren), autoritățile vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor israelieni care pot prezenta o viză sau o ETA aprobată pentru Marea Britanie. Persoanele care încă așteaptă o decizie în privința cererii lor nu vor fi admise la îmbarcare.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA nu garantează permisiunea unei persoane de a intra în Regatul Unit. La sosire, resortisanții israelieni cu un ETA aprobat în Regatul Unit trebuie să prezinte în continuare documentele de identitate la forțele de frontieră britanice.

Asigurați-vă că aveți documentele necesare pentru a dovedi că aveți planuri de continuare a călătoriei, dacă vi se solicită. Aceasta înseamnă, de obicei, prezentarea unui bilet de ieșire din Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. De asemenea, este necesar să demonstrați că dispuneți de fonduri suficiente pentru a vă întreține în Regatul Unit pe durata șederii și a întoarcerii acasă.

Chiar dacă aveți un ETA pentru Regatul Unit, puteți fi refuzat la frontieră dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă nu îndepliniți alte condiții de intrare.

Nicio frontieră fizică nu separă cele patru țări constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Călătorii israelieni cu un ETA aprobat, care au trecut prin agenția de frontieră la intrare, pot circula liber între aceste țări.

În Regatul Unit, israelienii pot folosi diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

ETA este valabilă numai pentru călătorii în Regatul Unit. Acesta nu poate fi folosit pentru a intra în Republica Irlanda, o țară independentă separată, sau în orice altă țară europeană. Este important de reținut că Regatul Unit nu face parte din Uniunea Europeană și nici din Zona comună de călătorie Schengen.

Cetățenii israelieni care intenționează să viziteze Irlanda sau alte țări europene ar trebui să verifice cerințele de intrare în țara de destinație și să se asigure că le îndeplinesc înainte de a-și rezerva călătoria.

Călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente pentru mai multe informații despre ETA pentru Regatul Unit.