ETA în Marea Britanie pentru cetățenii japonezi: Un ghid cuprinzător

Cetățenii japonezi nu au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit (UK) în scopuri turistice, de agrement sau de afaceri pe termen scurt. Cu toate acestea, în 2024, cetățenii japonezi care călătoresc în Regatul Unit vor trebui să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA). Este vorba despre un nou permis digital care este obligatoriu pentru cetățenii țărilor care pot călători în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord fără viză pentru călătorii scurte. Aceasta include cetățenii din Japonia.

Iată un ghid care îi ajută pe cetățenii japonezi să navigheze în noul sistem ETA din Marea Britanie și să obțină un ETA înainte de vizita în Regatul Unit. Acesta include cerințele, procesul de aplicare, așteptările de călătorie și multe altele.

De ce se introduce ETA în Regatul Unit?

Introducerea sistemului ETA în Marea Britanie face parte din eforturile guvernului britanic de a-și digitaliza frontierele și de a îmbunătăți securitatea. Scopul este de a ajuta la prevenirea intrării în Marea Britanie a imigranților ilegali și a sindicatelor de crimă organizată. În plus, ETA ajută la identificarea amenințărilor la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă la frontierele sale.

ETA din Regatul Unit este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii japonezi, ETA din Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Prețul este rezonabil în comparație cu permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe călătorii japonezi

Odată ce ETA pentru Regatul Unit va fi operațional pentru cetățenii japonezi în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA aprobat înainte de a călători în Regatul Unit. Acesta este necesar pentru cetățenii fără viză, indiferent de modul de transport către Regatul Unit. Fie că sosesc cu avionul, cu vaporul (de exemplu, în cadrul unei croaziere) sau pe uscat, cum ar fi prin tunelul feroviar care leagă Marea Britanie de Franța, aceștia trebuie să prezinte un ETA înainte de a se îmbarca la bordul avionului.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități comerciale și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibil pentru ETA, japonezii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Japonia este inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii, chiar și copiii și sugarii, trebuie să obțină un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA pentru copiii lor.

Este posibil ca persoanele cu cazier judiciar, cu antecedente de încălcare a legislației privind imigrația sau cu o pedeapsă cu închisoarea de peste 12 luni în Regatul Unit sau în altă parte să nu fie eligibile pentru ETA. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să solicite în schimb o viză.

Noul sistem ETA nu îi va afecta pe cetățenii japonezi care intenționează să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni sau să muncească/ locuiască permanent în această țară. Aceștia vor avea în continuare nevoie de o viză britanică corespunzătoare.

Cerințe pentru a solicita un ETA pentru cetățenii japonezi în Marea Britanie

Cetățenii japonezi eligibili pentru un ETA pentru Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Un pașaport biometric eliberat de Japonia, ai cărei cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA pentru Regatul Unit

Cetățenii japonezi pot aplica online pentru un ETA prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației. Completarea cererii ETA pentru Regatul Unit durează doar câteva minute. Este în întregime online sau fără hârtie, astfel încât nu este nevoie de vizite personale la consulate sau la birourile de vize.

Înainte de a solicita un ETA, asigurați-vă că aveți toate cerințele și informațiile necesare. Iată un ghid pas cu pas despre cum pot depune cetățenii japonezi o cerere.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor trebui să încarce o fotografie de pașaport.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții canadieni de ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cererii online pentru ETA în Marea Britanie, veți primi o confirmare prin e-mailul pe care l-ați furnizat.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA pentru Marea Britanie

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii dumneavoastră.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

Procesarea și primirea unui ETA

La depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit, sistemul va verifica încrucișat detaliile transmise cu mai multe baze de date de securitate pentru a verifica dacă solicitantul este calificat pentru ETA.

O decizie privind cererea ETA este trimisă, de obicei, la adresa de e-mail a solicitantului în termen de trei zile (72 de ore) de la depunerea cererii. În timp ce unii călători primesc o decizie imediată, alții pot aștepta mai mult de trei zile.

Cetățenii japonezi sunt sfătuiți să solicite un ETA britanic înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit pentru a evita întârzierile.

În cazul în care i se refuză o ETA, persoana în cauză poate depune o nouă cerere ETA și poate plăti din nou taxa. Dacă faceți acest lucru, trebuie mai întâi să explicați de ce vi s-a refuzat anterior o ETA.

Persoanele cărora li s-a refuzat o ETA pentru a călători în Regatul Unit nu înseamnă neapărat că nu pot vizita țara. Se poate solicita în continuare o viză adecvată pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, obținerea unei vize britanice implică un proces mai complex și poate dura mai mult decât obținerea unei ETA. Este esențial să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoriile cetățenilor japonezi cu un ETA pentru Marea Britanie

Un ETA britanic este legat digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte, fiecare având o durată maximă de șase luni pentru fiecare vizită. Trebuie să solicitați un nou ETA după expirarea permisului sau a pașaportului, în funcție de care dintre acestea este prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Deoarece este un document electronic, călătorii nu trebuie să aducă o copie fizică a ETA. În cazul călătorilor japonezi care au mai multe pașapoarte, asigurați-vă că veți călători în Regatul Unit cu același pașaport folosit în cerere.

Înainte de a vă îmbarca în avion, vapor sau tren, transportatorii vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor japonezi cu destinația Marea Britanie care pot prezenta o viză sau un ETA aprobat pentru Marea Britanie.

Sosirea în Marea Britanie

O ETA aprobată în Regatul Unit nu garantează permisiunea de a intra în Regatul Unit. La sosire, cetățenii japonezi care au un ETA aprobat trebuie să își prezinte documentele de identitate la UK Border Force sau să treacă printr-o poartă de acces pentru pașapoarte electronice, dacă este disponibilă.

Pregătiți-vă să prezentați, la cerere, dovada de continuare a călătoriei sau un bilet de plecare din Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. Dacă sunt întrebați, călătorii cu ETA trebuie să fie pregătiți să demonstreze că au capacitatea financiară de a-și susține șederea în Regatul Unit și călătoria de întoarcere acasă.

Funcționarii de la Imigrări pot refuza intrarea în Regatul Unit, chiar dacă călătorii au un ETA, dacă nu trec un control la frontieră sau nu îndeplinesc condițiile de intrare.

Odată ce au trecut de măsurile de securitate la frontieră, cetățenii japonezi cu un ETA aprobat pot călători liber între Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În cele patru țări care compun Regatul Unit, vizitatorii japonezi pot folosi diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

Un ETA britanic nu permite intrarea în Republica Irlanda, o țară separată, și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Japonezii care doresc să viziteze Irlanda sau alte țări europene trebuie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în țară înainte de a-și rezerva călătoria.

Pentru mai multe informații despre ETA în Marea Britanie, călătorii pot consulta pagina ETA FAQ.