ETA în Regatul Unit pentru cetățenii mexicani: Un ghid pentru călători

În 2024, mexicanii care călătoresc în Regatul Unit (UK) vor trebui să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA). Guvernul britanic pune în aplicare noul său sistem digital de permise de călătorie pentru străinii care nu au nevoie de viză pentru a călători în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Aceasta include cetățenii mexicani.

Aflați mai multe despre ETA pentru cetățenii mexicani, cerințele, procedurile de solicitare și modul în care va afecta călătoriile în Regatul Unit.

De ce se introduce ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mexicani

ETA din Regatul Unit face parte dintr-o inițiativă guvernamentală mai amplă de digitalizare a frontierelor și de îmbunătățire a securității. Noul sistem digital de permise de călătorie permite guvernului britanic un control și o supraveghere sporită a persoanelor care intră în țară.

Scopul său este de a descuraja imigranții ilegali și grupurile de crimă organizată să intre în Regatul Unit și de a identifica potențialele amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să ajungă pe teritoriul britanic.

ETA din Regatul Unit este un document de călătorie digital mai eficient și mai sigur. De asemenea, este conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii mexicani, ETA din Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Este mai accesibil decât permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe mexicani

În prezent, cetățenii mexicani nu au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.

Cu toate acestea, odată ce sistemul va începe să accepte cereri din partea mexicanilor, în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA britanic aprobat înainte de a călători în Regatul Unit. Este obligatorie indiferent dacă sosiți cu avionul, pe o navă (de exemplu, în cadrul unei croaziere) sau pe uscat, cum ar fi prin tunelul feroviar care leagă Marea Britanie de Franța.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, pentru mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități de afaceri și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, mexicanii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Mexicul este inclus pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii mexicani, inclusiv copiii și bebelușii, au nevoie de un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA în numele lor.

Persoanele care au încălcat anterior legile privind imigrația, care au cazier judiciar sau care au executat o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 12 luni în Regatul Unit sau în orice altă țară nu pot fi eligibile pentru un ETA. În astfel de cazuri, aceste persoane pot lua în considerare posibilitatea de a solicita în schimb o viză britanică.

Cetățenii mexicani care intenționează să lucreze sau să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni trebuie să solicite o viză britanică corespunzătoare. Cererea și procesarea vizelor pentru Regatul Unit vor rămâne neschimbate pentru călătorii mexicani odată ce sistemul ETA va fi operațional.

Cerințe pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mexicani

Odată ce ETA este deschis pentru mexicani, cei care sunt eligibili pentru un ETA din Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Un pașaport biometric eliberat de Mexic, ai cărui cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA în Marea Britanie pentru mexicani

Cererile ETA pentru cetățenii mexicani vor fi depuse în întregime online, prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației, fără a mai fi nevoie de vizitarea consulatelor sau a birourilor de vize.

Completarea cererii ETA ar trebui să dureze cel mult 15 minute. Asigurați-vă că aveți toate cerințele și informațiile necesare înainte de a începe procesul de depunere a cererii. Iată un ghid pas cu pas privind modul în care mexicanii pot solicita un ETA.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Trebuie să fie o fotografie originală și nu o captură de ecran. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor avea nevoie de o scanare sau de o fotografie a feței lor.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact. Cererea ETA nu necesită detalii de călătorie sau cerințe financiare. Cu toate acestea, cetățenii mexicani trebuie să se asigure că șederea lor în Regatul Unit este de cel mult șase luni și că dispun de fonduri suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile de călătorie pentru a evita orice problemă.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca în cazul oricărei alte vizite în Regatul Unit, solicitanții mexicani ai ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cu succes a cererii ETA online pentru Regatul Unit, veți primi o confirmare prin e-mail.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru cetățenii mexicani

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați informații corecte și veridice. Orice date incorecte sau false și chiar și reținerea de informații relevante pot duce la respingerea cererii.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

În cazul în care călătorii trebuie să corecteze greșelile din cererea ETA, pot face acest lucru rapid, retrimițând cererea și plătind din nou taxa. Cu toate acestea, se recomandă să se procedeze astfel numai dacă solicitantul este convins că la baza respingerii inițiale au stat greșeli minore.

Procesarea ETA pentru mexicani în Marea Britanie

La depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit, informațiile călătorilor vor fi examinate cu atenție pentru a se asigura că aceștia îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate. Acest lucru presupune verificarea detaliilor în mai multe baze de date de securitate pentru a identifica orice discrepanțe sau potențiale probleme de securitate care decurg din aplicație.

Solicitanții ar trebui să primească o decizie cu privire la cererea ETA în termen de 72 de ore de la depunerea acesteia. În cele mai multe cazuri, călătorii primesc ETA-ul aprobat la câteva minute după ce l-au trimis. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că procesarea anumitor cereri poate dura mai mult de trei zile.

La fel ca și alți cetățeni scutiți de viză, cetățenii mexicani sunt sfătuiți să solicite ETA înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit pentru a evita întârzierile sau alte probleme.

Dacă o cerere ETA este respinsă, nu înseamnă că solicitantului îi este interzis în totalitate să viziteze Regatul Unit. Aceștia pot solicita în continuare o viză pentru Regatul Unit, un proces mai lung și mai complex. Dacă vă decideți să solicitați o viză, ar putea fi esențial să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoria cu ETA pentru cetățenii mexicani din Regatul Unit

ETA din Regatul Unit este legată digital de pașaportul unei persoane. Acesta este valabil doi ani, permițând mai multe vizite scurte de până la șase luni pentru fiecare vizită. Mexicanii trebuie să solicite un nou ETA după doi ani sau când le expiră pașaportul, în funcție de care dintre aceste date este prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Călătorii mexicani care se îndreaptă spre Regatul Unit trebuie să prezinte același pașaport folosit pentru solicitarea ETA online. Nu puteți folosi un pașaport diferit dacă aveți mai multe pașapoarte. Este un document electronic sau un permis digital legat de pașaportul dumneavoastră, astfel încât nu este nevoie să îl imprimați.

Înainte de îmbarcarea la bordul unui mijloc de transport (de exemplu, avion, vapor sau tren), autoritățile vor verifica dacă pasagerii dețin documentul de autorizare a călătoriei, scanându-le pașapoartele. Vor permite îmbarcarea doar călătorilor mexicani care pot prezenta o viză sau o ETA aprobată pentru Marea Britanie. Persoanele care încă așteaptă o decizie în privința cererii lor nu vor fi admise la îmbarcare.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA nu garantează permisiunea unei persoane de a intra în Regatul Unit. La sosire, resortisanții mexicani cu un ETA aprobat în Regatul Unit trebuie să prezinte în continuare documentele de identitate la forțele de frontieră britanice.

Asigurați-vă că aveți documentele necesare pentru a dovedi că aveți planuri de continuare a călătoriei, dacă vi se solicită. Aceasta înseamnă, de obicei, prezentarea unui bilet de ieșire din Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. De asemenea, poate fi necesar să demonstrați că dispuneți de fonduri suficiente pentru a vă întreține în Regatul Unit pe durata șederii și a întoarcerii acasă.

Chiar dacă aveți un ETA pentru Regatul Unit, puteți fi refuzat la frontieră dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă nu îndepliniți alte condiții de intrare.

Nicio frontieră fizică nu separă cele patru țări constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Călătorii mexicani cu un ETA aprobat, care au trecut prin agenția de frontieră la intrare, pot circula liber între aceste țări.

În Regatul Unit, mexicanii pot folosi diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

ETA este valabilă numai pentru călătorii în Regatul Unit. Acesta nu poate fi folosit pentru a intra în Republica Irlanda, o țară independentă separată, sau în orice altă țară europeană. Este important de reținut că Regatul Unit nu face parte din Uniunea Europeană și nici din Zona comună de călătorie Schengen.

Cetățenii mexicani care intenționează să viziteze Irlanda sau alte țări europene ar trebui să verifice cerințele de intrare în țara de destinație și să se asigure că le îndeplinesc înainte de a-și rezerva călătoria.

Călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente pentru mai multe informații despre ETA pentru Regatul Unit.