ETA în Regatul Unit pentru cetățenii germani: Tot ce trebuie să știți

Vizitatorii care plănuiesc să călătorească în Marea Britanie în 2024 ar trebui să fie conștienți de noul sistem ETA. UK ETA pentru cetățenii germani este o autorizație de călătorie care va fi utilizată pentru a permite intrarea în Regatul Unit. Cetățenii germani pot beneficia de scutire de vize și au nevoie doar de pașaport pentru a intra în Regatul Unit. Odată cu introducerea sistemului ETA, cetățenii germani vor trebui să solicite un ETA înainte de a vizita Regatul Unit. Acest ghid cuprinzător explică impactul noului ETA britanic asupra călătorilor din Germania în Regatul Unit și oferă informații despre cum să solicitați un permis de călătorie.

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii germani?

Ca parte a unui plan de transformare a frontierelor Regatului Unit, Ministerul de Interne a introdus un proiect de lege privind naționalitatea și frontierele. Proiectul de lege introduce cerințe universale de autorizare a călătoriei pentru a umple golul de autorizații avansate. Țările eligibile pentru autorizația electronică de călătorie (ETA) au restricții fără viză la frontiere. De exemplu, cetățenii germani au nevoie doar de un pașaport pentru a intra în Regatul Unit. Prin noul ETA britanic pentru cetățenii germani, este necesară o permisiune prealabilă înainte ca germanii să poată intra pe teritoriul britanic.

Introducerea ETA în Regatul Unit face parte din eforturile de îmbunătățire a controlului la frontieră. În prezent, anumite cohorte de persoane nu au nevoie de permisiune prealabilă pentru a călători pentru șederi scurte, iar autoritățile de frontieră au nevoie de mai multe informații și de mai mult timp pentru a evalua riscurile pe care le prezintă călătorii. Prin urmare, ETA va permite vizitatorilor să solicite în avans permisiunea de a vizita țara, acordând autorităților de frontieră suficient timp pentru a evalua informațiile despre călători și riscurile pe care le prezintă aceștia. Acest sistem oferă cetățenilor germani și transportatorilor o notificare prealabilă cu privire la posibilitatea de a călători în Regatul Unit. În mod similar, sistemele electronice de autorizare a călătoriilor sunt utilizate în Canada, Australia și SUA.

În prezent, guvernul britanic încă pregătește terenul pentru sistemul ETA, care va fi implementat în 2024. Proiectul de lege privind naționalitatea și frontierele va prevedea regulamentele și normele de administrare a sistemului ETA. De exemplu, proiectul de lege stabilește norme privind imigrația pentru respingerea sau aprobarea unei cereri ETA.

Care sunt cerințele ETA în Marea Britanie pentru cetățenii germani?

Noul sistem britanic ETA va fi disponibil online și poate acorda permise pentru șederi scurte în Regatul Unit. Cetățenii germani care intenționează să călătorească în Regatul Unit trebuie să solicite ETA. Spre deosebire de o viză britanică pentru cetățenii germani, ETA va fi mai rapidă și mai ușor de obținut. Unele dintre cerințele pentru cetățenii germani care solicită ETA sunt următoarele:

– Detalii personale: Călătorii trebuie să furnizeze informații personale relevante în timpul depunerii cererii. În afară de numele complet, vizitatorii trebuie să introducă data nașterii și sexul. Este important să verificați dacă nu există greșeli de ortografie și să completați secțiunile obligatorii pentru a evita respingerea sau refuzul cererii.
– Un pașaport valabil: Călătorii germani trebuie să prezinte un pașaport valabil care să indice țara de cetățenie și numărul pașaportului. Este important să includeți data eliberării și data expirării pașaportului. Pașaportul trebuie să fie valabil pentru cel puțin trei luni de la data călătoriei vizitatorului. De asemenea, pașaportul ar trebui să fie biometric, cu o fotografie digitală recentă care să respecte liniile directoare. Călătorii cu alte naționalități trebuie să indice aceste informații în timpul depunerii cererii.
– Informații de contact: Cererea ETA trebuie să includă informații de contact valabile ale călătorului. Aceasta facilitează contactarea călătorilor în ceea ce privește aprobarea sau respingerea ETA. Vizitatorii trebuie să furnizeze numărul lor de telefon sau numărul de telefon mobil sau datele de contact ale unui părinte sau ale unui tutore legal. De asemenea, trebuie furnizată și adresa de e-mail a solicitantului, deoarece statutul ETA pentru Regatul Unit va fi comunicat prin e-mail.
– Detalii despre itinerariul de călătorie: Călătorului i se poate cere să furnizeze detalii despre itinerariul de călătorie și despre scopul vizitei în Regatul Unit. În cazul în care vizitatorul intenționează să călătorească în diferite orașe din Regatul Unit, acesta trebuie să furnizeze detalii și locul de reședință în Regatul Unit.
– Informații privind plata: Călătorii trebuie să efectueze plata online cu cardul de credit sau de debit pentru a procesa cererea ETA pentru Regatul Unit. Autorizația de călătorie va fi procesată sau aprobată numai cu detaliile de plată.
– Întrebări privind eligibilitatea: Cererea ETA pentru Regatul Unit presupune ca un călător să răspundă la întrebări de eligibilitate. De exemplu, un vizitator ar trebui să furnizeze detalii despre istoricul imigrației anterioare, inclusiv despre refuzurile de frontieră sau de viză. Un vizitator cu antecedente penale ar trebui să indice, de asemenea, detaliile infracțiunilor comise și antecedentele privind posesia sau consumul de droguri. Călătorii cu afilieri sau acuzații de terorism trebuie să indice asocierea și acuzațiile de terorism anterioare. În cerere vor fi incluse și întrebări legate de sănătate. De exemplu, este posibil ca un vizitator să fie nevoit să furnizeze detalii despre vaccinare sau imunizare.

După ce au furnizat detaliile solicitate în formularul de cerere, călătorii pot face plata și pot trimite cererea online. Răspunsul la cerere durează între 48 și 72 de ore. Prin urmare, călătorii ar trebui să solicite ETA în avans, înainte de data călătoriei. Confirmarea ETA pentru Regatul Unit este transmisă prin e-mail.

Care sunt avantajele ETA pentru cetățenii germani?

Cererea online și timpul scurt de procesare sunt principalele avantaje ale ETA pentru Regatul Unit. Călătorii pot solicita rapid un ETA, chiar și pentru călătorii cu notificare rapidă. Aprobarea ETA durează între 48 și 72 de ore, ceea ce este mai scurt decât solicitarea unei vize înainte de a vizita Regatul Unit. Cu toate acestea, călătorii trebuie să se asigure că furnizează informații corecte pentru a evita refuzul permisului ETA.

ETA pentru Regatul Unit aduce beneficii cetățenilor britanici și germani, deoarece sporește securitatea în Regatul Unit. Prin verificarea tuturor persoanelor care intră și ies din țară, guvernul britanic poate garanta securitatea cetățenilor săi și a străinilor din interiorul granițelor sale.

De asemenea, ETA pentru Regatul Unit accelerează intrarea în Regatul Unit la punctele de frontieră. Călătorii germani vor trece frontiera fără a prezenta documente suplimentare. Controalele automate de la punctele de control de la frontieră vor scana pașaportul și vor verifica statutul ETA înainte de a permite intrarea în țară. Procesul durează câteva minute, iar vizitatorii nu trebuie să stea la coadă ore întregi.

Călătoria în Regatul Unit din Germania

ETA pentru cetățenii germani permite călătoria în Regatul Unit în diverse scopuri. Vizitatorii pot traversa teritoriul britanic în scopuri de afaceri, cum ar fi participarea la conferințe și ateliere de lucru. Cu toate acestea, nu li se permite să facă afaceri sau să lucreze în țară fără viză sau permis de muncă.

Solicitarea ETA pentru Regatul Unit le permite cetățenilor germani să călătorească prin țările constitutive ale Regatului Unit, inclusiv Irlanda de Nord, Țara Galilor, Anglia și Scoția. Vizitatorii pot folosi ETA pentru turism și pot explora atracțiile și punctele de reper din regiune. De asemenea, călătorii pot folosi permisul pentru a vizita Regatul Unit pentru studii pe termen scurt sau pentru tratament medical.

ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru șederi pe termen scurt în această țară. Cetățenii germani pot folosi permisul de călătorie timp de șase luni înainte de a expira. Pentru mai multe informații despre cerințele ETA și despre cerere, consultați ETA FAQS.