ETA în Regatul Unit pentru cetățenii sloveni: Ghidul dumneavoastră complet

Guvernul britanic a introdus un permis electronic de autorizare a călătoriilor pentru a consolida controlul la frontieră. Sistemul de permisiune de călătorie se va aplica cetățenilor din țările cu care Regatul Unit a încheiat acorduri de neacordare a vizelor, cum ar fi Slovenia. Înainte de a vizita Regatul Unit, călătorii trebuie să solicite ETA și să aștepte aprobarea pentru a ști dacă pot călători în Regatul Unit. Iată un ghid cuprinzător privind modul în care funcționează autorizația electronică de călătorie, criteriile de eligibilitate, cerințele și procesul de solicitare:

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii sloveni?

Călătorii care au vizitat SUA sunt probabil familiarizați cu programul guvernamental ESTA, care le cere să completeze o cerere online înainte de a intra în SUA fără viză. Documentul de scutire de vize este conceput pentru a accelera intrarea la frontiere. Odată cu permisul electronic de autorizare a călătoriilor, guvernul britanic intenționează să introducă un program similar în 2024. ETA din Regatul Unit pentru cetățenii sloveni nu este o viză, ci un permis de călătorie menit să consolideze controalele de securitate pentru vizitatorii care nu au nevoie de viză în Regatul Unit.

ETA va fi necesară pentru toți cetățenii fără viză care călătoresc în Regatul Unit. Cetățenii din țările Uniunii Europene, inclusiv Slovenia, nu au nevoie de viză pentru a vizita Regatul Unit. Aceștia pot circula liber pe teritoriul Regatului Unit și în afara acestuia cu un pașaport. În afară de țările Uniunii Europene, alte țări din Asia și Orientul Mijlociu au încheiat acorduri de vize cu Regatul Unit, iar călătorii trebuie să obțină o scutire de vize înainte de a călători. În noul sistem ETA, țările care au nevoie de viză pentru a vizita Regatul Unit nu vor avea nevoie de un permis de călătorie electronic, deoarece au completat deja o cerere.

Autorizația electronică de călătorie a fost introdusă pentru a elimina lacunele din actualul sistem de frontieră și de imigrare. Cetățenii fără viză au permisiunea expresă de a călători în Regatul Unit pentru șederi scurte. Acest lucru înseamnă că autoritățile de control la frontieră și de aplicare a legii au un timp minim pentru a evalua riscurile pe care le prezintă. De asemenea, autoritățile de frontieră au nevoie de ajutor pentru a urmări numărul de călători care intră și ies de la frontiera britanică la un anumit moment.

Prin proiectul de lege privind naționalitatea și frontierele, guvernul britanic umple o lacună în ceea ce privește permisiunea prealabilă de călătorie pentru vizitatorii care călătoresc în Regatul Unit din țări fără viză. Sistemul oferă Regatului Unit un control mai mare asupra frontierelor, iar autoritățile pot bloca intrarea amenințărilor pe teritoriul britanic. Cu permisiunea de călătorie în avans, transportatorii și persoanele fizice sunt anunțați în prealabil și sunt asigurați că li se va permite să intre în Regatul Unit. În afară de SUA, Australia și Canada au, de asemenea, permise de călătorie similare pentru a menține țara în siguranță.

Cum se obține ETA pentru cetățenii sloveni în Marea Britanie

Cetățenii din țările care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru a solicita ETA pot obține permisul de călătorie prin intermediul unei cereri online. Înainte de depunerea cererii, un călător trebuie să îndeplinească cerințele esențiale pentru a se înregistra cu succes pentru documentul de autorizare a călătoriei. Principalele cerințe ETA pentru călători includ următoarele:

– Pașaport sloven: Cetățenii sloveni au nevoie de un pașaport național biometric valabil pentru a solicita autorizația electronică de călătorie. Pașaportul trebuie să fie valabil pe perioada șederii de scurtă durată și să aibă o fotografie digitală recentă și informații biometrice.
– Adresa de e-mail activă: Un solicitant are nevoie de o adresă de e-mail validă pentru a completa cererea. Adresa de e-mail trebuie să fie activă pentru ca vizitatorul să primească notificări cu privire la evoluția cererii și confirmarea aprobării ETA.
– Detalii de plată: Călătorii trebuie să furnizeze detalii de plată valabile pentru achitarea taxelor ETA. Solicitanții pot atașa un card de credit sau de debit care va fi utilizat pentru plata taxelor. În lipsa plății, permisul de călătorie nu va fi procesat.

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii sloveni este încă în curs de dezvoltare, dar călătorii din Slovenia pot găsi detalii despre procedura de aplicare. Formularul de solicitare a ETA din Regatul Unit conține întrebări care seamănă cu cele din cadrul eVisa și al autorizațiilor de călătorie online existente în alte țări. Fiecare călător ETA trebuie să completeze ETA în Marea Britanie, indiferent de vârstă. Atunci când autorizația electronică de călătorie este activă, solicitanții vor furniza următoarele informații:

– Informații personale: În cerere vor fi solicitate detalii privind numele complet al solicitantului. Deoarece numele și prenumele sunt secțiuni obligatorii, un solicitant care nu are nume sau prenume trebuie să introducă LNU sau FNU pentru a indica numele sau prenumele necunoscut în secțiunile respective. De asemenea, sunt necesare informații privind data nașterii și sexul.
– Detalii privind pașaportul: Cetățenii sloveni trebuie să furnizeze informații despre pașaportul lor, inclusiv numărul pașaportului utilizat pentru călătoria în Regatul Unit și cererea ETA. Data eliberării și data expirării pașaportului trebuie să fie indicate în formularul de cerere. Solicitanții cu alte naționalități trebuie să indice și să furnizeze detalii despre celelalte pașapoarte, inclusiv numerele naționale de identificare, datele de eliberare și de expirare.
– Detalii de contact: Cetățenii sloveni ar trebui să furnizeze detalii privind datele de contact, inclusiv adresa de domiciliu, numărul de telefon și adresa de e-mail. Atunci când depun o cerere pentru copii, solicitanții trebuie să furnizeze detalii despre tutorele legal sau despre părinte.
– Detalii despre angajator: Solicitanții care călătoresc în interes de serviciu trebuie să furnizeze detalii despre locul de muncă, inclusiv numele angajatorului, adresa fizică, adresele de e-mail și numerele de telefon.
– Întrebări privind eligibilitatea: Cetățenii sloveni trebuie să răspundă la întrebări de eligibilitate privind istoricul imigrației anterioare. Ar trebui să fie dezvăluite toate detaliile privind refuzurile anterioare de acordare a vizelor sau de trecere a frontierei. Solicitanții cu antecedente penale ar trebui să dezvăluie, de asemenea, detaliile, indiferent dacă a fost vorba de o infracțiune minoră sau majoră. Solicitanții se pot aștepta să răspundă la întrebări privind acuzațiile de posesie, consum și distribuție de droguri. Întrebările din cerere se referă, de asemenea, la activitățile, acuzațiile și apartenența la grupuri teroriste.
– Întrebări legate de sănătate: Cetățenii sloveni vor trebui să răspundă la întrebări legate de sănătate, inclusiv informații privind vaccinările, imunizările și infecțiile existente.

După încheierea procesului de înscriere, solicitanții pot trimite cererea online și pot plăti taxa necesară. Procesarea durează câteva zile, iar solicitanții ar trebui să se planifice în consecință pentru a evita întârzierile cauzate de aprobarea tardivă a ETA pentru cetățenii sloveni.

Călătoria în Regatul Unit din Slovenia cu ETA pentru Regatul Unit

Cetățenii sloveni pot călători în Regatul Unit timp de șase luni cu o autorizație electronică de călătorie aprobată. Aceasta înseamnă că pot vizita țări de pe teritoriul Regatului Unit fără probleme cu autoritățile de frontieră. Vizitatorii pot vizita Scoția, Irlanda de Nord, Țara Galilor și Anglia în scop turistic și de afaceri. Călătorii sloveni pot folosi ETA pentru a călători în Regatul Unit pentru întâlniri și în scopuri de afaceri, dar nu pot lucra sau începe o afacere în această țară. În afară de călătoriile în scop turistic sau în vizită la prieteni și rude, cetățenii sloveni pot folosi ETA din Regatul Unit pentru a călători pentru tratament medical sau pentru a efectua studii pe termen scurt. Călătorii din Slovenia sunt încurajați să consulte pagina de întrebări frecvente privind ETA în Regatul Unit pentru informații suplimentare.