ETA în Regatul Unit pentru cetățenii suedezi: Ce trebuie să știți

Cerințele la frontiera britanică pentru cetățenii suedezi se schimbă odată cu introducerea noului sistem ETA în Regatul Unit. Autorizația electronică de călătorie (ETA) va intra în vigoare în 2024 și va acționa ca un permis de călătorie pentru călătorii care intră în Regatul Unit. Cu ETA, vizitatorii trebuie să solicite permisiunea prealabilă de a călători în Regatul Unit înainte de a ajunge la aeroport. Noul sistem digital se aplică țărilor care au încheiat acorduri cu Regatul Unit, inclusiv Suedia. Iată un ghid cuprinzător privind eligibilitatea ETA, cerințele și procesul de depunere a cererii.

Ce este noul ETA britanic pentru cetățenii suedezi?

Având în vedere creșterea problemelor legate de imigrație și necesitatea ca guvernul britanic să îmbunătățească controlul la frontiere, Ministerul de Interne a introdus un proiect de lege privind naționalitatea și frontierele. Proiectul de lege a creat un sistem digital prin care călătorii pot solicita un permis de călătorie înainte de a vizita Regatul Unit. În prezent, cetățenii din țările care au încheiat acorduri de scutire de vize cu Regatul Unit pot traversa țara fără nicio restricție.

Cetățenii suedezi pot intra în Regatul Unit pentru șederi de șase luni doar cu un pașaport. Acest lucru reprezintă o provocare pentru autoritățile de frontieră în ceea ce privește controlul vizitatorilor care intră sau ies din țară. Autoritățile de frontieră nu pot verifica călătorii și nu se pot asigura că aceștia nu au probleme penale anterioare care ar putea amenința securitatea țării.

Guvernul britanic a introdus ETA pentru a rezolva problemele de frontieră și pentru a permite guvernului să contabilizeze numărul de vizitatori care vizitează sau părăsesc țara. ETA este un permis de călătorie care le permite cetățenilor suedezi să intre în țară. Cele 92 de țări cu care Regatul Unit a încheiat acorduri fără vize vor fi eligibile pentru autorizația electronică de călătorie.

Care sunt cerințele ETA în Marea Britanie pentru cetățenii suedezi?

Noul ETA britanic pentru cetățenii suedezi este menit să faciliteze controlul la frontieră și călătoriile în Regatul Unit. Procesul este complet electronic și poate fi finalizat online. Solicitanții suedezi care doresc să obțină un ETA trebuie să îndeplinească cerințele de intrare. În cazul în care nu se prezintă documentele solicitate, permisul de călătorie electronic va fi refuzat. Cerințele ETA pentru cetățenii suedezi includ următoarele:

– Un pașaport suedez valabil: Întrucât călătorii suedezi nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit, aceștia trebuie să prezinte un pașaport biometric ca formă de identificare. În afară de numărul pașaportului, sunt necesare data eliberării și perioada de valabilitate a pașaportului. Pașaportul indică, de asemenea, naționalitatea călătorului. Cetățenii suedezi cu mai multe naționalități trebuie să își dezvăluie cetățenia și alte numere de pașaport.
– Adresa de e-mail: Solicitanții unui ETA au nevoie de o adresă de e-mail validă, deoarece statutul ETA pentru Regatul Unit va fi comunicat prin e-mail. Călătorii trebuie să se asigure că adresa de e-mail este corectă pentru a evita întârzierile în primirea confirmării permisului de călătorie.
– Detalii de plată: Atunci când solicitați ETA în Marea Britanie pentru cetățenii suedezi, este important să includeți detaliile de plată. Solicitanții trebuie să prezinte un card de debit sau de credit pentru a plăti ETA.

Cum să solicitați un ETA pentru Marea Britanie

Deoarece permisul de călătorie ETA nu este o viză, cetățenii suedezi nu trebuie să se deplaseze la consulat sau la ambasada britanică pentru a-l obține. Suedezii pot completa cererea online. Cererea ETA durează câteva minute, iar fiecare solicitant trebuie să completeze o cerere individuală de permis de călătorie. Părinții sau tutorii legali suedezi pot depune cereri pentru copiii lor. Procesul de înscriere presupune completarea unui formular de înscriere online care necesită furnizarea următoarelor informații:

– Informații privind pașaportul: Informațiile din pașaportul solicitantului indică țara de cetățenie și numărul pașaportului utilizat pentru a solicita ETA. De asemenea, călătorii trebuie să includă data eliberării și data expirării pașaportului. Alte naționalități și cetățenii ale solicitantului ar trebui să fie dezvăluite, iar acesta va fi probabil obligat să dezvăluie numerele naționale de identitate și alte numere de pașaport.
– Informații personale: Un călător trebuie să își furnizeze numele complet și data nașterii. Este esențial să verificați de două ori ortografia numelui pentru a evita discrepanțele cu alte documente. În afară de nume, solicitanții trebuie să precizeze sexul și data nașterii.
– Detalii de contact: Cetățenii suedezi trebuie să includă adresa de domiciliu, codul poștal, orașul și țara. De asemenea, sunt solicitate numerele de telefon și de mobil ale solicitantului. În cazul copiilor, părintele sau tutorele legal trebuie să adauge datele de contact ale acestora. Cei care călătoresc în Marea Britanie în interes de afaceri trebuie să adauge datele de contact ale angajatorului lor.
– Planuri de călătorie de bază în Regatul Unit: Călătorii suedezi trebuie să prezinte un itinerar al activităților lor în Regatul Unit. Vizitatorii ar trebui să aibă o listă a orașelor pe care intenționează să le viziteze și a locului de reședință în țară. Uneori, solicitanților li se cere să furnizeze data sosirii și data plecării.
– Întrebări privind eligibilitatea: Solicitanții se pot aștepta la întrebări de eligibilitate, cum ar fi detalii despre problemele de imigrare anterioare, cum ar fi refuzul de a obține viză sau de a trece frontiera. Călătorii trebuie să își dezvăluie antecedentele penale, inclusiv infracțiunile penale majore și minore. Solicitanții trebuie să dezvăluie un istoric de consum și posesie de droguri. Unele dintre întrebări sunt legate de istoricul de distribuție și posesie de droguri. Sunt așteptate întrebări care vizează apartenența și afilierea la grupuri teroriste. Solicitanții cu acuzații anterioare de terorism trebuie să dezvăluie detaliile.
– Întrebări legate de sănătate: Cetățenii suedezi vor trebui să răspundă la întrebări legate de sănătate. De exemplu, solicitanții trebuie să dezvăluie infecțiile anterioare sau existente și detalii despre imunizările și vaccinările necesare înainte de trecerea frontierei.

Durata de procesare a autorizației electronice de călătorie este mai rapidă decât cea a unei vize tradiționale. După depunerea cererii și plata taxelor ETA, autoritățile britanice vor avea nevoie de câteva zile lucrătoare pentru a analiza cererea și a răspunde călătorului. În cazul în care nu au primit încă un timp estimat de sosire, solicitanții trebuie să își verifice în mod regulat e-mailurile pentru confirmare sau pentru actualizări periodice ale aplicației. Datorită timpului scurt de procesare, călătorii își pot face planuri de călătorie în ultimul moment și pot obține o estimare a timpului estimat de sosire în timp util pentru călătorie.

Cum îi afectează ETA din Regatul Unit pe călătorii suedezi

ETA din Regatul Unit pentru cetățenii suedezi va fi util pentru călătoriile pe termen scurt. ETA este valabilă doar pentru călătorii de scurtă durată în Marea Britanie, timp de șase luni. Cetățenii suedezi pot utiliza permisul de călătorie electronic atunci când vizitează Regatul Unit în scopuri profesionale. Cu toate acestea, permisul de călătorie nu permite să lucreze în țară sau să înceapă o afacere. Călătorii din Suedia sunt încurajați să consulte pagina de întrebări frecvente privind ETA în Regatul Unit pentru informații suplimentare,

De asemenea, suedezii pot folosi ETA pentru turism și pot vizita diverse orașe din Marea Britanie. Permisul de călătorie le permite călătorilor să viziteze Irlanda de Nord, Țara Galilor, Scoția și Irlanda fără a avea nevoie de documente suplimentare la frontiere. În afară de vizitarea rudelor și prietenilor, cetățenii suedezi pot folosi ETA și pentru studii pe termen scurt. Cetățenii suedezi pot urma cursuri de scurtă durată în Regatul Unit fără a solicita o viză. De asemenea, călătorii pot folosi permisul pentru a călători în Regatul Unit în scopuri medicale. Cetățenii suedezi care doresc să rămână mai mult de șase luni sau să desfășoare activități care nu sunt prevăzute în permisul de călătorie trebuie să obțină o viză corespunzătoare.