Ghid complet pentru cetățenii sud-coreeni privind ETA în Marea Britanie

Sud-coreenii nu au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit (UK) pentru călătorii scurte. Cu toate acestea, în 2024, cetățenii sud-coreeni care călătoresc în Regatul Unit vor trebui să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA). Este vorba despre un nou permis digital obligatoriu pentru cetățenii țărilor care pot călători în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord fără viză pentru călătorii scurte. Aceasta include cetățenii din Coreea de Sud.

Iată un ghid care îi va ajuta pe sud-coreeni să navigheze în noul sistem ETA din Marea Britanie. Acesta include cerințele, procesul de aplicare, așteptările de călătorie și multe altele.

De ce se introduce ETA în Regatul Unit?

Introducerea sistemului ETA în Regatul Unit face parte din eforturile guvernului britanic de a digitaliza și de a îmbunătăți securitatea frontierelor. Aceasta ajută la prevenirea intrării în Regatul Unit a imigranților ilegali și a sindicatelor de crimă organizată. În plus, ETA permite guvernului să identifice amenințările la adresa securității naționale înainte ca acestea să pășească pe teritoriul britanic.

ETA din Regatul Unit este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii sud-coreeni, ETA din Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Prețul este rezonabil în comparație cu permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe călătorii sud-coreeni

Odată ce ETA din Regatul Unit va fi deschis pentru cetățenii sud-coreeni în 2024, aceștia trebuie să obțină un ETA valabil înainte de a călători în Regatul Unit. Acest lucru este valabil indiferent dacă sosesc cu avionul, pe o navă (de exemplu, în cadrul unei croaziere) sau pe uscat, cum ar fi prin tunelul feroviar care leagă Marea Britanie de Franța.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități comerciale și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, sud-coreenii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Coreea de Sud este inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Toți călătorii, chiar și copiii și sugarii, trebuie să obțină un ETA valabil înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA pentru copiii lor.

Este posibil ca persoanele cu cazier judiciar, care au fost încarcerate mai mult de 12 luni sau care au încălcat legea privind imigrația în Regatul Unit sau în altă parte să nu fie eligibile pentru ETA. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să solicite în schimb o viză britanică.

Noul sistem ETA nu îi va afecta pe cetățenii sud-coreeni care intenționează să lucreze sau să rămână în Marea Britanie pentru o perioadă mai mare de șase luni. Aceștia vor avea în continuare nevoie de o viză britanică corespunzătoare.

Cerințe pentru a solicita un ETA pentru sud-coreenii din Regatul Unit

Cetățenii sud-coreeni eligibili pentru un ETA în Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru depunerea cererii:

 • Un pașaport biometric eliberat de Coreea de Sud, ai cărei cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA pentru Regatul Unit

Cetățenii sud-coreeni pot solicita online un ETA prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației. Completarea cererii ETA pentru Regatul Unit durează doar câteva minute. Este în întregime online sau fără hârtie, astfel încât nu este nevoie de vizite personale la consulate sau la birourile de vize.

Înainte de a solicita un ETA, asigurați-vă că aveți toate cerințele și informațiile necesare. Iată un ghid pas cu pas despre cum pot aplica cetățenii sud-coreeni.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu trebuie să încarce o fotografie de pașaport.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, solicitanții sud-coreeni ai ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

După trimiterea cererii online pentru ETA în Marea Britanie, veți primi o confirmare prin e-mailul pe care l-ați furnizat.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA pentru Marea Britanie

Pentru a evita greșelile frecvente, urmați aceste orientări pentru o cerere ETA online rapidă și eficientă.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii dumneavoastră.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

Călătorii sud-coreeni care trebuie să corecteze orice eroare materială din cererea ETA pot retrimite cererea și plăti din nou taxa. Cu toate acestea, acest lucru este recomandat doar dacă sunt siguri că au fost făcute doar erori minore și că acestea reprezintă motivul pentru posibila respingere a cererii.

Procesarea și primirea unui ETA

La depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit, sistemul va verifica încrucișat detaliile prezentate cu mai multe baze de date de securitate din Regatul Unit și din întreaga lume pentru a verifica dacă solicitantul este calificat pentru ETA.

O decizie privind o cerere ETA este trimisă, de obicei, la adresa de e-mail a solicitantului în termen de trei zile (72 de ore) de la depunerea cererii. În timp ce unii călători primesc o decizie în câteva minute de la depunerea cererii, alții pot aștepta mai mult de trei zile.

Cetățenii sud-coreeni sunt sfătuiți să solicite un ETA britanic înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit pentru a preveni întârzierile și orice alte probleme legate de călătorie.

Persoanele cărora li se refuză un ETA pentru Regatul Unit nu înseamnă neapărat că nu pot vizita țara. Aceștia pot solicita în continuare o viză adecvată pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, obținerea unei vize britanice implică un proces mai complex și poate dura mai mult decât obținerea unei ETA. Este esențial să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoriile cetățenilor sud-coreeni cu un ETA pentru Marea Britanie

Un ETA britanic este legat digital de pașaportul unei persoane. Este valabil timp de doi ani sau până la expirarea pașaportului, în funcție de care dintre aceste două perioade se împlinește mai devreme. O ETA valabilă permite mai multe vizite scurte, fiecare având o durată de până la șase luni pentru fiecare vizită. Un călător sud-coreean trebuie să solicite un nou ETA după expirarea permisului sau a pașaportului, oricare dintre acestea este prima, pentru a putea călători în continuare în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Deoarece este un document electronic, călătorii nu trebuie să aducă o copie fizică a ETA. În cazul călătorilor sud-coreeni care au mai multe pașapoarte, asigurați-vă că veți călători în Regatul Unit cu același pașaport utilizat în cerere.

Înainte de a vă îmbarca în avion, vapor sau tren, transportatorii vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor sud-coreeni cu destinația Marea Britanie care pot prezenta o viză sau un ETA aprobat pentru Marea Britanie. De asemenea, cei care încă așteaptă o decizie privind cererea ETA nu vor avea voie să se îmbarce.

Sosirea în Marea Britanie

Un ETA aprobat în Regatul Unit nu garantează permisiunea de a intra în Regatul Unit. La sosire, cetățenii sud-coreeni cu un ETA valabil trebuie să își prezinte documentele de identitate la UK Border Force sau să treacă prin poarta electronică de pașapoarte (eGate), dacă este disponibilă.

Pregătiți-vă să prezentați la sosire o dovadă de continuare a călătoriei sau un bilet de plecare din Regatul Unit în termen de șase luni. Dacă li se cere, călătorii cu ETA trebuie să fie pregătiți să demonstreze că au capacitatea financiară de a-și susține șederea în Regatul Unit și călătoria de întoarcere acasă.

Funcționarii de la Imigrări pot refuza intrarea călătorilor în Regatul Unit, chiar dacă aceștia au un ETA, dacă nu trec un control la frontieră sau nu îndeplinesc alte condiții de intrare.

Odată ce au trecut de măsurile de securitate la frontieră, cetățenii sud-coreeni cu un ETA valabil pot călători liber între Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În cadrul celor patru țări constitutive ale Regatului Unit, vizitatorii sud-coreeni pot folosi diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

Un ETA britanic nu permite intrarea în Republica Irlanda, o țară separată, și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Sud-coreenii care doresc să viziteze Irlanda sau alte țări europene trebuie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în țară înainte de a-și rezerva călătoria.

Pentru mai multe informații despre ETA în Regatul Unit, călătorii pot consulta secțiunea Întrebări frecvente privind ETA în Regatul Unit.