Ghidul complet al călătorului pentru cetățenii neozeelandezi privind ETA în Marea Britanie

În 2024, cetățenii neozeelandezi care călătoresc în Regatul Unit (UK) vor trebui să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA). Este vorba despre un nou permis digital care este obligatoriu pentru cetățenii țărilor care pot călători în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord fără viză pentru călătorii scurte. Aceasta îi include și pe kiwi.

Iată un ghid cuprinzător pentru ETA în Marea Britanie pentru cetățenii neozeelandezi. Acesta include cerințele, procesul de solicitare și așteptările privind călătoriile.

De ce se introduce ETA în Regatul Unit pentru cetățenii neozeelandezi?

Regatul Unit își digitalizează frontierele, iar implementarea sistemului ETA al Regatului Unit este una dintre inițiativele sale majore pentru a spori securitatea frontierelor. Acest nou sistem de permise digitale poate contribui la prevenirea intrării în Regatul Unit a imigranților ilegali și a sindicatelor de crimă organizată. De asemenea, poate ajuta la detectarea potențialelor amenințări la adresa securității naționale înainte ca acestea să intre în țară.

ETA din Regatul Unit este, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți controlul la frontieră și pentru a simplifica procesul de imigrare pentru călătorii verificați în prealabil și cu risc scăzut.

Pentru cetățenii neozeelandezi, ETA pentru Regatul Unit prezintă beneficii care includ următoarele:

 • Este rapid și ușor să depuneți o cerere și să obțineți un ETA aprobat.
 • Prețul este rezonabil în comparație cu permisele de călătorie digitale similare impuse de alte țări.
 • Trebuie să solicitați un ETA doar o dată la doi ani, nu de fiecare dată când vizitați Regatul Unit.

Cum îi va afecta sistemul ETA din Marea Britanie pe călătorii din Noua Zeelandă

Odată ce ETA pentru Regatul Unit va fi deschis pentru cetățenii neozeelandezi în 2024, aceștia trebuie să solicite și să obțină un ETA aprobat înainte de a călători în Regatul Unit. Acesta este necesar pentru cetățenii care nu dețin viză, indiferent dacă sosesc cu avionul, pe o navă (de exemplu, în cadrul unei croaziere) sau pe uscat, cum ar fi tunelul feroviar care leagă Marea Britanie de Franța.

Un ETA pentru Regatul Unit este valabil pentru următoarele scopuri de călătorie:

 • Ședere pe termen scurt, mai puțin de șase luni (180 de zile), pentru turism, studii de scurtă durată, vizitarea prietenilor și a familiei, activități comerciale și tratamente medicale permise.
 • Ședere pe termen scurt de până la trei luni (90 de zile) în baza vizei de lucrător creativ (Creative Worker Visa Concession)
 • Tranzitul prin Regatul Unit (adică schimbarea avionului), indiferent dacă treceți sau nu prin controlul de frontieră al Regatului Unit.

Pentru a fi eligibili pentru un ETA, neozeelandezii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie cetățean al unei țări care are un statut de scutire de vize cu Regatul Unit. Noua Zeelandă este inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de un ETA pentru a călători în Regatul Unit.
 • să dețină un pașaport biometric valabil pentru cel puțin șase luni după data prevăzută pentru plecarea din Regatul Unit.
 • Nu intenționați să rămâneți, să lucrați sau să studiați în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni.
 • Nu aveți cazier judiciar și nu aveți antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Marea Britanie sau în altă parte.

Indiferent de vârstă, toți călătorii trebuie să obțină un ETA înainte de a călători în Regatul Unit. Părinții și tutorii pot solicita un ETA pentru copiii și sugarii lor.

Persoanele cu cazier judiciar, care au fost încarcerate pentru mai mult de 12 luni sau care au antecedente de încălcare a legislației privind imigrația în Regatul Unit sau în altă parte nu pot fi eligibile pentru ETA. Este posibil ca aceste persoane să fie nevoite să solicite în schimb o viză.

Noul sistem ETA nu îi va afecta pe cetățenii neozeelandezi care intenționează să rămână în Regatul Unit pentru mai mult de șase luni, să lucreze sau să locuiască permanent în această țară. Aceștia vor avea în continuare nevoie de o viză britanică corespunzătoare, care implică un proces de solicitare mai lung și mai complex.

Cerințe pentru a solicita un ETA pentru Kiwi în Marea Britanie

Cetățenii neozeelandezi eligibili pentru un ETA pentru Regatul Unit trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Un pașaport biometric eliberat de Noua Zeelandă, ai cărei cetățeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit pentru călătorii scurte.
 • O fotografie digitală recentă de pașaport
 • O adresă de e-mail validă
 • O metodă de plată electronică funcțională, cum ar fi un card de credit sau de debit, Apply Pay sau Google Pay

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii neozeelandezi

Cetățenii neozeelandezi pot depune o cerere online pentru un ETA prin intermediul site-ului oficial al guvernului britanic sau al aplicației. Completarea cererii ETA pentru Regatul Unit durează doar câteva minute. Este în întregime online sau fără hârtie, astfel încât nu este nevoie de vizite personale la consulate sau la birourile de vize.

Înainte de a solicita un ETA, asigurați-vă că aveți toate cerințele și informațiile necesare. Iată un ghid pas cu pas pentru neozeelandezi despre cum să se înscrie.

 1. Încărcați sau faceți o fotografie a pașaportului pe care îl veți folosi pentru a călători în Regatul Unit. Asigurați-vă că includeți imaginea și cele două rânduri de numere și litere din partea de jos.
 2. Încărcați o fotografie recentă de pașaport sau faceți o fotografie folosind camera foto a dispozitivului, dacă acesta are una. Imaginile trebuie să fie salvate ca fișier jpeg sau cu extensia de fișier .jpg. Copiii cu vârsta de până la nouă ani nu vor trebui să încarce o fotografie de pașaport.
 3. Completați toate informațiile solicitate. Acestea includ informații personale (de exemplu, numele, data nașterii), detalii despre pașaport, detalii despre locul de muncă, adresa de domiciliu și informații de contact.
 4. Răspundeți la întrebări privind securitatea și eligibilitatea. La fel ca orice alt vizitator din Regatul Unit, cetățenii neozeelandezi care solicită ETA trebuie să dezvăluie cu sinceritate cazierul judiciar, infracțiunile din trecut în materie de imigrație și orice asociere sau apartenență la orice grup sau organizație ilegală sau nelegală.
 5. Plătiți online cererea ETA pentru Regatul Unit. O cerere ETA pentru Marea Britanie costă 10 lire sterline fiecare. Pentru a completa cererea, trebuie să plătiți taxa online utilizând un card de credit sau de debit, Apple Pay sau Google Pay.

Veți primi un e-mail de confirmare după ce ați trimis online cererea ETA pentru Regatul Unit.

Sfaturi pentru solicitarea unui ETA în Marea Britanie pentru kiwi

Pentru a asigura un proces de solicitare online a ETA în Marea Britanie eficient și fără probleme, urmați aceste orientări și evitați greșelile comune.

 • Furnizați sau realizați fotografii clare și de înaltă calitate ale pașaportului și ale dumneavoastră. Asigurați-vă că imaginile sunt conforme cu specificațiile pentru fotografii de pașaport și că sunt color, fără filtre sau efecte.
 • Asigurați-vă că furnizați date corecte și că sunteți cât se poate de exact. Dacă furnizați informații false sau incorecte și chiar dacă ascundeți informații, puteți avea ca rezultat întârzieri sau respingerea cererii dumneavoastră.
 • Verificați în prealabil dacă metoda de plată online funcționează și dacă dispuneți de fonduri suficiente pentru a plăti online cererea.
 • Asigurați-vă că ați verificat și reverificat detaliile cererii înainte de a o trimite.

Prelucrarea și primirea ETA

La depunerea unei cereri ETA pentru Regatul Unit, sistemul va verifica detaliile în diferite baze de date de securitate pentru a determina eligibilitatea solicitantului.

O decizie privind cererea ETA este trimisă, de obicei, la adresa de e-mail a solicitantului în termen de trei zile (72 de ore) de la depunerea cererii. În timp ce unii călători primesc o decizie imediată, alții pot aștepta mai mult de trei zile.

Cetățenilor neozeelandezi li se recomandă să solicite un ETA pentru Regatul Unit înainte de a-și rezerva călătoria în Regatul Unit, pentru a preveni întârzierile și alte probleme.

În cazul în care cererea ETA a fost respinsă, puteți depune o nouă cerere plătind din nou taxa. Cu toate acestea, ar fi util dacă ați aborda motivul refuzului în cererea dumneavoastră anterioară.

Persoanele cărora li s-a refuzat o ETA pentru a călători în Regatul Unit nu înseamnă neapărat că nu pot vizita țara. Se poate solicita în continuare o viză adecvată pentru a călători în Regatul Unit. Cu toate acestea, obținerea unei vize britanice implică un proces mai complex și poate dura mai mult decât obținerea unei ETA. Este esențial să vă adaptați planurile de călătorie în consecință.

Călătoria cu un ETA din Regatul Unit pentru cetățenii neozeelandezi

O ETA pentru Regatul Unit este legată de pașaportul unei persoane. Acesta rămâne valabil timp de doi ani și permite efectuarea mai multor vizite scurte, fiecare având o durată maximă de șase luni pentru fiecare vizită. În cazul în care ETA sau pașaportul expiră, trebuie să solicitați o nouă ETA pentru a continua să călătoriți în Regatul Unit.

Plecarea în Regatul Unit

Deoarece este un document electronic, nu este necesar să aduceți o copie fizică a ETA. Pentru călătorii neozeelandezi care au mai multe pașapoarte, asigurați-vă că călătoriți în Regatul Unit cu același pașaport pe care l-ați folosit în cererea dumneavoastră.

Înainte de a vă îmbarca în avion, vapor sau tren, transportatorii vor verifica dacă aveți documentul de autorizare a călătoriei, scanându-vă pașaportul. Aceștia vor permite îmbarcarea doar călătorilor care se îndreaptă spre Noua Zeelandă și care pot prezenta o viză sau un ETA aprobat pentru Marea Britanie.

Sosirea în Marea Britanie

O ETA aprobată în Regatul Unit nu garantează permisiunea de a intra în Regatul Unit. La sosire, cetățenii neo-zeelandezi cu un ETA aprobat trebuie să își prezinte documentele de identitate la UK Border Force sau să treacă printr-un pașaport electronic (eGate), dacă este disponibil.

De asemenea, trebuie să fie pregătiți să prezinte o dovadă de continuare a călătoriei sau un bilet pentru a părăsi Regatul Unit în termen de șase luni de la sosire. În cazul în care li se solicită acest lucru, călătorii cu ETA trebuie să fie pregătiți să demonstreze că au capacitatea financiară de a-și susține șederea în Regatul Unit și călătoria de întoarcere acasă.

Chiar dacă aveți un ETA, este posibil să vi se refuze intrarea în Regatul Unit dacă nu treceți un control la frontieră sau dacă nu îndepliniți alte condiții de intrare.

Odată ce au trecut de măsurile de securitate la frontieră, cetățenii neozeelandezi cu un ETA aprobat pot călători liber între țările constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În cele patru țări care compun Regatul Unit, vizitatorii neo-zeelandezi pot călători folosind diferite moduri de transport, cum ar fi trenurile, feriboturile și zborurile locale. Înainte de a se îmbarca pe un feribot sau pe un zbor intern în Marea Britanie, aceștia trebuie doar să prezinte un act de identitate, de obicei un pașaport sau un permis de conducere.

Un ETA britanic nu este valabil în Irlanda sau în alte țări europene.

Un ETA britanic nu permite intrarea în Republica Irlanda, o țară separată, și în alte țări europene. Regatul Unit nu este membru al Uniunii Europene sau al zonei comune de călătorie Schengen.

Kiwi care doresc să viziteze Irlanda sau alte țări europene trebuie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în țară înainte de a-și rezerva călătoria.

Călătorii pot consulta pagina de întrebări frecvente pentru mai multe informații despre ETA pentru Regatul Unit.