Ghidul dumneavoastră complet privind ETA în Marea Britanie pentru cetățenii francezi

În prezent, pentru a călători din Franța în Regatul Unit este la fel de simplu ca și cum ați lua un tren. Totuși, acest lucru se va schimba odată cu introducerea noului sistem britanic ETA. Cetățenii francezi vor trebui să solicite un permis electronic înainte de a putea călători. Aflați tot ce trebuie să știți despre ETA în Marea Britanie pentru cetățenii francezi în acest ghid complet.

Ce este ETA în Marea Britanie pentru cetățenii francezi?

Autorizația electronică de călătorie din Regatul Unit, cunoscută sub numele de ETA, este un nou sistem introdus de guvernul britanic în efortul de a digitaliza frontierele țării. Este posibil ca unii călători să aibă deja experiență cu programe similare existente în țări precum Canada și Statele Unite. Acest sistem digital oferă autorităților britanice o idee mai clară despre cine intră și iese din țară și creează un proces de control mai eficient pentru a preveni riscurile de securitate.

ETA nu este o viză. Călătorii francezi nu au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit, iar acest lucru nu se va schimba în cadrul noului sistem. Practic, ETA este un permis digital. Odată acordat, acesta îi dă călătorului permisiunea de a intra în Regatul Unit.

Cum îi afectează ETA pe călătorii francezi?

Marea Britanie are o listă de 92 de țări cu care a încheiat un acord de scutire de vize. Cetățenii acestor țări nu au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit, dar, în cadrul noului sistem, vor avea nevoie de un ETA. Această listă include statele membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Franța.

Călătorii francezi vin în Marea Britanie din mai multe motive. Cei care călătoresc pentru o perioadă scurtă de timp – definită ca fiind mai mică de șase luni – vor trebui să solicite un ETA înainte de a începe călătoria. Motivele pentru care aceștia călătoresc pot fi următoarele:

– Turism
– Călătorii de afaceri
– Cursuri pe termen scurt sau programe de studiu
– Vizite la prieteni și familie
– Tratament medical

Cetățenii francezi care doresc să petreacă mai mult de șase luni în Regatul Unit sau să lucreze în această țară nu vor fi acoperiți de ETA. În schimb, aceștia vor trebui să solicite o viză în care să își explice intențiile. Sistemul de solicitare a vizelor este complet separat de ETA. Este mai lung și mai complicat. Există mai multe tipuri de vize, în funcție de nevoile călătorului. Sunt disponibile cereri de viză specifice pentru tinerii cetățeni francezi care doresc să lucreze ca au pair în Regatul Unit, ceea ce reprezintă o alegere foarte frecventă.

Solicitarea ETA în Regatul Unit pentru cetățenii francezi

Deoarece sistemul ETA nu a fost încă implementat, informațiile despre acesta nu au fost încă finalizate. Unele informații au fost publicate, dar este posibil ca acestea să fie supuse unor modificări. Cu toate acestea, călătorii ar fi bine să consulte aceste detalii publicate, deoarece acestea oferă o idee bună despre ceea ce pot aștepta cetățenii francezi de la programul ETA din Regatul Unit. Călătorii ar trebui să înceapă prin a consulta lista publicată a cerințelor pentru ETA. Cerințele includ:

– Un pașaport biometric valabil dintr-o țară aflată pe lista de eligibilitate. Un pașaport Hong Kong SAR este acceptabil, dar nu și un pașaport chinezesc.
– O fotografie digitală recentă de pașaport.
– Informații personale – acestea vor include date precum data nașterii, informații despre locul de muncă, detalii de contact etc.
– Motivul vizitei călătorului în Regatul Unit.
– Detalii despre călătoria planificată în Regatul Unit, cum ar fi adresa pe durata șederii în țară.
– Un card de debit sau de credit pentru taxa de solicitare a ETA.
– Informații din trecut, inclusiv detalii privind cazierul judiciar, infracțiuni legate de imigrație sau apartenența la grupuri sau organizații interzise.

O parte a sistemului ETA este concepută pentru a depista călătorii care ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității Regatului Unit. Ultimul punct de date permite autorităților să facă acest lucru. În cazul în care un solicitant este semnalat ca fiind un risc potențial, cererea sa pentru ETA va fi respinsă.

Călătorii vor trebui să completeze procesul de solicitare a ETA online. Acest lucru face parte dintr-un sistem complet digital, astfel încât nu vor fi disponibile alternative pe suport de hârtie.

Procesarea ETA pentru cetățenii francezi în Regatul Unit

Călătorii vor trebui să depună o cerere pentru ETA, acordând suficient timp pentru procesarea acesteia. Se așteaptă ca acest lucru să dureze până la 72 de ore. O ETA aprobată poate deveni o condiție de transport, astfel încât călătorilor li se poate refuza îmbarcarea dacă nu pot prezenta ETA pentru cetățenii francezi din Regatul Unit înainte de a începe călătoria.

Ca parte a cererii, călătorii vor trebui să plătească o taxă de înscriere. Această taxă nu este rambursabilă și trebuie plătită integral înainte ca o cerere să fie considerată completă și gata de procesare.

ETA va fi necesară indiferent de modul în care un călător francez intră în Regatul Unit, fie că vine cu avionul, cu feribotul sau prin tunelul de sub Canalul Mânecii. Aceștia vor trebui să o prezinte la aeroportul, portul sau gara de plecare și din nou la sosirea în Regatul Unit.

Cererile ETA pot fi respinse. În acest caz, solicitanții pot contesta decizia. Dacă este necesar, este posibil să fie nevoie să solicite o viză, dar acesta este un proces mult mai lung și mai complicat.

Călătoria cu ETA pentru cetățenii francezi din Regatul Unit

O ETA aprobată oferă călătorului permisiunea de a petrece până la șase luni în Regatul Unit. În această perioadă, aceștia pot circula liber între cele patru țări constitutive: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Nu există niciun control la frontiera internă care să separe aceste țări.

Cetățeni francezi în Regatul Unit

Franța și Regatul Unit au legături istorice strânse. Deși cele două țări au fost adesea rivale în război, astăzi au o relație puternică. Franceza este cea mai frecventă limbă străină învățată în Marea Britanie, în timp ce engleza este cea mai răspândită în Franța. Apropierea geografică înseamnă că există multe călătorii între cele două țări din diverse motive. Chiar și după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, rămâne o destinație populară pentru vizitatorii francezi.

În Marea Britanie trăiesc peste 100.000 de persoane de origine franceză. Cea mai mare zonă cu o diasporă franceză este orașul Londra. În plus, între 3 și 4 milioane de turiști francezi vizitează Marea Britanie în fiecare an, iar aproximativ 14.000 de studenți francezi vin la universitățile britanice. De asemenea, mulți călători francezi vin în Marea Britanie pentru a se înscrie la cursuri de limbă pe termen scurt sau pentru a se angaja în activități de afaceri.